Most lenne nemsokára a visszér műtétem és azt mondta a főorvos hogy altatást nem alkalmaznak mivel komplikációt okozhat, viszont gerinc érzéstelenítést tudnak adni, helyit nem adnak.. nem szoktak.
Gerinc érzéstelenítéssel kapcsolatos tapasztalatokat szeretnék megtudni hogy fájdalmas-e?
( a doktor elmondása szerint csak csiklandoz , mert vékony a tű..de gondolom max neki fogja "csak csiklandozni" a kezét amíg beadja...)
Azért kell a mankó, hogy ne a műtött lábra kelljen ránehezedni. A sebészeten vennem kellett olyan barna gumis fásliszerűséget, amit lehet mosni. Nagyon szerettem nem szorította el a lábam.
Hát akkor én még suliba jártam, sajnos elég fiatalon elért:( Igazából a vérbillentyűijeim mentek szét.Műtét után két héttel már bringáztam. Ez gondolom ember függő, én képtelen voltam egy helyben megmaradni, meg utáltam a mankót, így ösztönöztem magam, hogy gyorsan kell gyógyulni:)Kis vágásokat csináltak a bokámtól a combomig, a combomnál ugye az ütőeret kapcsozták na az egy kicsit kellemetlen volt. Ahogy leszedtük a kötést volt olyan vágás is amit ha nem látok akkor észre se veszek.
Nekem szikés volt 7 helyen vágták a lábam, alig észrevehető szépen begyógyult. A gerincembe kaptam érzéstelenítőt,műtét után 5 órára, már egyedül mentem ki a mosdóba (elvileg nem lett volna szabad felkelni, de már nagyon kellet pisilnem, és hát a nővérek, inkább hagyjuk:( Azóta nem zsibbad, nem fáj.