A százhuszonötezer-kétszázhatodik fogyástörténet. :) II. (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A százhuszonötezer-kétszázhatodik fogyástörténet. :) II.
Hát, végül is definíció kérdése.
Valamit vagy csinálsz, vagy nem csinálsz. Lehet nem szigorúan tartani, és lehet sehogy. Van ami egyáltalán nem fér bele: ilyen a tk kenyér. És van ami belefér néha, mert nem borítja a rendszert, ilyen pl. a cukor.
De ha valaki nem ismeri a paleot, és elolvassa a cikket, annak az fog lejönni, hogy úgy is lehet paleozni, ahogy te csinálod.
Na, mindegy :D nem szőrszálhasogatni akarok :D csak mondom :D
Köszönöm szépen az elismerést. :)
Na igen, a mozgás. Nem tudom, minek kellene történnie, hogy rávegyem magamat. :( Nagy fegyverténynek tartom, hogy pusztán azt étrendem megváltoztatásával értem el eredményt.
Nem KELL paleosnak lenni. Dehogy kell. Csak ha nem az, akkor NE írja, hogy az. Akkor írja, hogy ez a saját módszere. Pláne, mert a paleo nem a fogyásról szól.
Neked gratulálok!
Nekem tetszik a cikk. Pont a lényeget fogalmazza meg: mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, hogy a felesleges kilóktól hogyan tud hatékonyan megszabadulni. Utána pedig hogyan tartsa a súlyát.
Vékony testalkatom ellenére (50-54 kg) mindkét terhességem idején 23 kg-t híztam, szülés után persze ez kevesebb lett, viszont szoptatás alatt pont annyit szedtem vissza, amennyit a kórházban hagytam..
Az első babám 13 hónapos korában állt le a cicikről, akkor 4 hónap alatt adtam le a 23 kilót (minden nap kemény torna itthon a nappaliban, saláta, saláta, saláta).
A második babám még mindig szopik, lassan két éves lesz. Ezért a kemény edzést kénytelen voltam kihagyni, de egy éve szépen elkezdtem csökkenteni a lisztes, krumplis, rizses ételek fogyasztását, óvatosan bánok a vacsorával és összességében mennyiségre nagyon keveset eszek. Most tartok -20 kilónál, van még hátra 3 kg, de még az is lehet, hogy kicsit még ehhez képest is fogyni akarok. A futást most kezdem el, ez mindenképpen segíteni fog.
Syria szerintem nagyon fontos dolgot közvetített: hogy soha nem szabad feladni és hogy mindenkinek saját útját kell megtalálnia. És hogy igenis lehet ötvözni a különböző elméleteket, nem kell mindenáron "paleosnak" lenni, vagy "vegának" vagy tudomisén. Sportolás nélkül is, csak az étkezés ésszerűsítésével is lehet súlyt csökkenteni, de ahhoz, hogy egészségesek és tónusosak legyünk, elengedhetetlen a mozgás, szóval nem okos dolog kihagyni. És, mint az én példám is mutatja: négyszer olyan hatékony a fogyókúra mozgással, mint nélküle..
Gratulálok a cikk írójának, minden jót kívánok!
Ha nem, hát nem. :)
Azért gondoltam cikkre, mert ott talán hamarabb lehet információt szerezni (már ha összeszedetten, célirányosan íródik a cikk), mint az egyre növekvő, terebélyes fórumon.
Én ezt inkább kihagynám. Van itt egy nagyon jó kis fórumunk már évek óta. Ahol a pletykákkal ellentétben, nagyon szívesen látunk mindenkit, és válaszolunk a kérdésekre, ha valakit igazán érdekel a téma.
:)
Gondolom, hogy van, de van a facén egy (mondjuk jóval több, de azokat nem nézem) fórum, ahol a paleosok a napi étkezésüket lefényképezik és felteszik. Rengeteg a kenyér kisérlet,:) Mondjuk annál már csak az édesség több, azt meg nem szeretem egyáltalán.
Szóval nagyon kevés a paleosok között is, aki le tudott mondani a kenyérről, viszont azoknak gratulálok:)!!!
Fogyáshoz igen. De akkor ne nevezzük paleonak, ha egy egyik alaptételét hágjuk át.
Akkor valóban nevezzük ch szegény étrendnek. Ami persze nagyon jó. Csak nem úgy hat, mint a paleo.
Azért ilyet ne mondj már :D hogy ehetetlenek :D
Hozzátéve, hogy én több mint három éve nem eszek kenyeret :D paleosat sem, van élet anélkül is.
De ahol valaki gabonát eszik, azt ne nevezzük paleonak. Mert az sehogy se fér bele. Még kompromisszumnak sem. És aki a cikk alapján úgy gondolja, hogy belefér, az már félre is van vezetve.
Gratula:)
Igaz -nem nekem szól- és az is igaz, hogy a tk kenyér nwm paleo, viszont a paleo kenyerek ehetetlenek:(
Én is paleozok (bár most felfüggesztődött, meg is bünhődtem), de a kenyeret nem tudtam megenni, pedig számtalan variációt sütöttem itthon (ebből lett később a morzsa a rántott húsra:). és sajna a kenyérről nem tudok lemondani, A napi 6 dkg kenyeret meg kell ennem, mert addig nem érzem jóllakottnak magam:(
Gratulálok!
De gyorsan tisztázzuk, hogy a tk kenyér, az nagyon nem paleo. Akkor már inkább a sajt. Vagy a Sportszelet.