A nő egyik ékessége a haja. Sajnos az enyém annyira... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én is azt hiszem. Minden vegyszert kiiktattam. A samponom egy magyar cég terméke, az árára már nem is emlékszem, olyan ritkán vásárolom. 3-szorosára hígítom, a hozzá kapott habosítóval használom.
A kókuszolajat zuhanyzás után a még vizes testemre szoktam kenni - testápoló is kilőve. A bőrradírom kávézacc tusfürdővel keverve. Ezt időről időre a fejbőrömre is használom. csak oda samponnal keverve.
Most, így belegondolva, semmilyen kemikáliát nem használok. Sem kozmetikait, sem a takarításhoz.
Az lehet az ok, hogy így nem kerül a fejbőrre mindenféle vegyszer. Hiába zengedeznek csodákat bizonyos samponokról, ha kemikáliás. Általában mosás napján mindegyik jó, aztán jön a viszketés, vakarászás, zsírosodás. Mondjuk nekem az argánolaj nem hozott változást, nem lett újravevős, a kókuszolaj más bőrfelületen volt csalódás, így hajon nem próbáltam.
Ami még kivitelezhető trükk, hogy jóval kevesebb szert használok. Sampont hígítva, kifésülő sprayt nem hajra fújom, hanem kezemre, így csak keveset gyurmázok bele.
Samponon és hajbalzsamon kívül semmit nem használok. Illetve hajmosás előtti este - én mindig reggel mosom - bio kókuszolajjal vagy ricinusolajjal kenem át a fejbőrömet és a hajszálaimat is. Csak annyit, amennyit felszív, nem tocsog benne.
Mindenféle formázó nélkül tökéletesen áll. Korábban mindent is rákentem, és teljesen kezelhetetlen volt. Most eljutottam addig, hogy hetente csak kétszer mosom meg, és közben is normálisan áll.
Vásárolj meleg levegős hajformàzót. Hajhab,hajolaj,hajlakk.
Ezek segítségével sikerülni fog.
További ajánlott fórumok:
- Nem annyira külön Karám
- Tényleg annyira csodálatos a terhesség?
- Valóban annyira számít a méret?
- Már nem szerelmes, mit tegyek? Annyira szeretem, mégis napról napra meghalok...
- Hogyan tudnék változtatni magamon? Bennem van a hiba? Annyira magam alatt vagyok, teljesen...
- Hallott-e már valaki férfi betétről?Egyik ismerősöm mondta hogy van ilyen. Kerestem a neten de sajnos semmit nem találtam róla.:(