A megvásárolt lakásomban feltöltős villanyóra van, ezt simán átírják a nevemre, mint a nem feltöltőst? (tudásbázis kérdés)
Ezt találtam róla, tehát hivatalosan ezt is be kellene jelenteni, de belinkelem a talált információt róla.
Ezt az órát kóddal lehet tölteni amiért kreditek járnak. Ha elfogy a kredit, a villanyóra kikapcsolja az áramot.
Az órát személyesen ügyfélszolgálati pontokon lehet feltölteni. Csak az töltheti fel ily módon, akinek a nevére szól az elmű-s szerződés. Egyéb esetben meghatalmazást kell vinni. A kódot ott helyben kapjuk meg, amit hazaértve fel is használhatunk azonnal.
A következő lehetőség, hogy átutalunk az elmű számlaszámára egy bizonyos összeget és a megjegyzésben feltüntetjük a vevőkódot, de ez napokig eltarthat.. mert csak akkor adják ki a kódot az ügyfélszolgálaton telefonon, ha náluk az összeg könyvelésre került.
A legegyszerűbb mód az, ha elmegyünk egy újságárushoz és igénylünk egy mágneskártyát. Ezt a kártyát a vevőkódhoz rendelik és élesítik. A kártya az ügyfél azonosítására szolgál. A kártyát az eladó lehúzza, és a kívánt összeggel feltölti. A terminál ezután egy számlát nyomtat, amin rajta van a feltöltőkód. Ez egy nagyon új dolog, január 16.-tól működik. Relay újságárusoknál és a magyar hírlapterjesztőknél lehet ilyen kártyát beszerezni.
Az Elektromos Művek biztos ad felvilágosítást, de én a helyedben elmennék és átíratnám, mert nem tudhatod, nem "buherálták-e meg a vezetéket, hogy ne a kártyától függően kapják az áramot. Az ördög nem alszik.
Egyébként meg szerintem bárki vehet áramkártyát.
További ajánlott fórumok:
- Milyen pénzért nem megvásárolható dologra vágysz a legjobban?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Nagyim megvásárolt valamit, szeretné visszacsinálni. Ennek mi lehet a módja?
- Lelopott plomba a villanyóránkról! Fellebbezni van értelme?
- Előfordult már veletek is, hogy a megvásárolt élelmiszerben valami vagy valaki "lakott"?
- Van valakinek feltöltős villanyórája? Mi a véleménye róla?