Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A magnézium hőre bomlik? fórum

A magnézium hőre bomlik? (tudásbázis)


2008. júl. 20. 18:20

Sziasztok!

A magnézium nem tud elbomlani, mivel az egy elem :) ahhoz hogy elektronokra, protonokra, neutronokra bomoljon nem elég egy kis konyhai forralás, sőt még 1000 fok sem :)

Viszont a magnéziummal dúsított italporokban nem hinném, hogy elemi magnézium lenne. Ezekbe általában vmilyen só illetve ionos vegyület formájában kerül, hogy jól oldódjon, és hogy veszélytelen legyen a szervezetre. Az ilyen vegyületek képesek bomlani, főleg, ha nagyobb, szerves molekulák, de ettől függetlenül a magnézium ion tartalom nem fog eltávozni, sem csökkenni. Ezek bonyolult kémiai folyamatok lehetnek, gyártástól, technológiától függően, de gyanítom, hogy a magnéziumos capucinódnak semmi baja a forró vízzel, mivel az max 100 fokos tud lenni.

Ha hiszel benne, idd csak meg nyugodtan! :)

2008. júl. 11. 18:30
Köszi. Csak mert vettem magnéziumos capucinót.
2008. júl. 11. 07:33
Nem! Magas hő kell a bomláshoz.
2008. júl. 11. 06:38
Nem hinném. A forráspontja 1090 C fok. A tehéntejben pasztőrözés után, a rozskenyérben sütés után is megmarad. Ebből gondolom, hogy a meleg italban is ugyanúgy megmaradhat.
2008. júl. 10. 20:13
Pl ha meleg innivalót csinálok porból akkor a hő hatására a magnézuim tartalma elmegy?
2008. júl. 10. 20:12
A magnézium hőre bomlik?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook