A legyek ellen mit lehet tenni? (tudásbázis)
Nekünk is húzogatós szúnyoghálóink vannak.
Ritka egy találmány!!!
Csak az nem jön be rajta, aki nem akar. Legyek mondjuk nem akarnak, mert erre nincsenek, de vannak viszont méretes darazsak és gigászi méretű éjszakai pillék, akik valahogy beverekszik magukat.
Van olcsóbb is, mint pl. a mienk. Ablakra gyártják és pici kallantyúkkal rögzíteni kell az ablakkeretre. Hátránya, hogy ha levesszük, nagy helyet foglal el.
Anyósomnak a húzogatós fajta van. A bejárati ajtóra én is szeretnék feltenni egy ilyet.
Köszönöm a tippeket!
Valami ilyen spray-es megoldásra gondoltam, csak azzal az a gondom, hogy 1-2 napon belül visszajönnek a kis nyomik. De végülis addig nincs belőlük. A szüleim ezt a módszert használják már sok-sok éve, + szúnyogháló... Hááát, mikor hogy és mikor meddig tart.
Összesen, ez kb. 4-5 éve volt.
Jól megdrágult, látom.
Mi egy helyi vállalkozóval készíttettük, 12 E Ft volt a konyhai és teraszajtóra való.
Ez a honlap nem az övé, de tanulmányozható.
Ezek a dolgok nem arra vannak, hogy elpusztítsa őket, hanem arra, hogy elriassza.
A légy télen is (ha enyhébb az idő) bejön a lakásba, nem kell ahhoz nyárnak lenni:-)
Létezik olyan szúnyogháló, amit csak egyszer kell felszereltetni, évekig a nyílászárón maradhat. A lehúzható roló elvén működik. Télen felgörgetjük, tavasztól őszig lehúzva tartjuk.
Közepébe varrtam egy masnit, mert sógornőmék egyszer elfeledkeztek róla, és keresztülgyalogoltak rajta :)
Szúnyogháló ajtó van a teraszajtón is.
Hülyét kapnék a legyektől. Undorító :(
Szerintem inkább az a fertőző, ha rámásznak mindenre.
Nem túl gusztusos egy légypapír az tény, de hatásos. Ha tárva-nyitva hagyod az ajtód, akkor ne csodálkozz, ha bejönnek:)
Akkor akár kívülre is teheted, és akkor nem kell nézned, hogy ott vannak a döglött legyek. Szerintem egyébként nem fertőző, senki nem tapogatja őket:)
Lehet kapni még valami olyat, amit körben az ajtóra lehet kenni, de én azt nem tartottam sosem elég hatásosnak. Esetleg tehetnél az ajtóra olyan gyors szúnyoghálót... Nem drága... Vagy a függönyt (nem a sötétítőt) behúzod...
Ugyan ez nálunk is :(
Csak lexsapkodni .
Sziasztok,
Most, hogy tombol a nyár, a legyek imádnak bejönni a lakásba és itt tanyázni, viszont én nagyon-nagyon undorodom tőlük... Vettem R*id konnektorba dugható, folyadékos riasztót/irtót, de ez nem igazán nyuvasztja ki őket, csak a szúnyogokat tünteti el... Engem pedig nagyon bosszantanak. Tegnap egész napra bedugva hagytam, azzal, hogy mire este hazaérek, megpusztulnak a legyek, vagy legalábbis kevesebben lesznek. A frászt. Semmi eredmény.
Ezek valami génmanipulált szuperhős legyek lehetnek, amik túlélik az apokalipszist? Mi hatásos ellenük?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Legyek ellen van jó praktikátok? Módszer, eszköz bármi, amivel a lakást hatékonyan lehet légymentesen tartani.
- Mit lehet tenni, hogy a férjemnél ne csak a második legyek?