A könyvek haszna - újragondolva (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A könyvek haszna - újragondolva
Szívesen! Engem is érdekel az ilyesmi, úgy általában. :)
Még találtam:
hideg, kékes fényű” – A kezdeti időkben még nem tudtak meleg fényt (sárgás) előállítani ezzel a technológiával. Ez már nem így van: napjainkban már nem csak a kezdeti kékes-lilás árnyalatú (10-12000 K színhőmérsékletű) LED létezik. Ma már szinte korlátlan, 2-300 Kelvin eltéréssel gyártanak LED izzókat.
Köszönöm, hogy keresgéltél, sajnos én sem találtam.
Én nem telefonról netezek. A munkám miatt sokat kell gépelnem, és mivel a nap folyamán bármikor érkezhet munka, amit ha vállalok, vissza kell igazolnom, sokat ülök a gép előtt. (És nem elég visszaigazolni, általában szűk a határidő, tehát bele is kell fogni.)
A ház tájolása miatt sokat ég a villany, és az energiatakarékosság mellett jól látni sem hátrány, ugyanakkor lehetőleg az se legyen kék. Nem könnyű feladat.
Nekem is van rajta.
Guruljkának igazából az égőről kellene ismertető, de nem igazán találtam...
Ez ugyan régi, de van benne azért hasznos rész is.
"Az egyik a kék fény biológiai hatása.
A fénysugárzás kék tartományára érzékenyek ugyanis a retina egyes sejtjei (azokban is egy melanopszin nevű fehérje), ezen sejtek jelzései alapján állítja be a szervezet az alvás-ébrenlét napi biológiai ritmusát. A mesterséges kék fény is kiváltja azokat a reakciókat, amit a természetes, így valóban elmondható, hogy a kékhez közel eső színhőmérsékletű világítás megzavarja a szervezetet. Persze ezt az emberek maguktól is érzik, ezért világít a legtöbb mai LED-es lámpa sárgásabban, mint a korai, hideg fényű világítótestek - mert a piac kikövetelte a LED-technológia igazítását az igényekhez.
Aki tehát nagyon aggályos az egészségét és a modern világ technikáját illetően, ne egy LED-es lámpától féljen (v.ö. "Óvakodj a körtétől!"), sokkal inkább mellőzze például a kékes színárnyalatú Windows-környezet derengését, ágyában laptopjáról olvasva, lefekvés előtt.
Én épp mostanában kezdem kerülgetni a témát, mert makula degenerációval diagnosztizáltak. (Nem teszek rá birtokos ragot!)
Az izzókat is cserélni kell. Sokáig kompakt izzót használtam, de hallom, megszüntetik a gyártást.
A megfelelő LED-et még nem találtam meg, kevés a világítástechnikai szaküzlet, és nehéz kibogarászni, mit is keresek pontosan. Mert hiába van sötét kijelzős e-book olvasóm, ha nem jó a lámpa, amivel megvilágítom - vagy nem jól bogozom?
Az enyém is ilyen.
Én is olvastam ilyeneket.
Aztán néztem a monitor-szemüvegek árait.
Aztán láttam, hogy a mostani monitorok már nem olyanok.
Na igen.
Az első reakcióm, hogy mindenképp.
Aztán eszembe jut a makula degeneráció, és hogy néha segít, hogy a gépen tudom nagyítani az oldalt, vagy akár átszínezni a hátteret.
Harmadjára az is eszembe jut, hogy soha ne mondd, hogy soha... meg a falubeli bölcselet, hogy: Egyszer lesz az, ami eddig nem volt!" - erős hangsúllyal a kezdő egyszer-en.
Történelem > Hadtörténet
Egyéb [2410]
Fegyverek, fegyvernemek [2282]
Háborúk, csaták [2947]
Hadtörténeti gyűjtemények, adattárak [295]
Hadügy, hadviselés [3489]
Várak, erődítmények [487]
Hadtörténet témakör művei, könyvek, használt könyvek
178 oldal
1-60 találat, összesen 10.631.
Tudom, nem minden "történelem" történelem, de:
Történelem témakör művei, könyvek, használt könyvek
1.092 oldal
1-60 találat, összesen 65.480.
úgy látszik, hogy " nem egy templomba járunk', de azért
hétvégén bemegyek szétnézni
( most neten ránéztem a kinálatukra, ami azért nem az igazi ..azaz nem történelmi és nem háborús )
További ajánlott fórumok:
- A könyvek haszna
- Milyen könyveket olvastok?
- Beszélgessünk a könyvekről
- "virág"-os dalok, slágerek, könyvek, versek...azaz minden, amiben előfordul valamilyen virág
- Jófogásán szeretnék egyben eladni használt könyveket, hogyan tudom minimalizálni a szállítás költségét?
- Hol lehet használt idegennyelvű könyveket venni Pesten?