A kocsonyásító dzsem-porral készitett barackdzsem nem sikerült. Mitől? És most mit kezdjek vele? (tudásbázis)
megpróbálom.
ha mégsem sikerül, akkor elfogyasztjuk szörpként, vagy valamihez ízesitőnek, nemde?
a dzsemfix szerintem sima zselatin+cukor+tartósító lehet. Én megpróbálnám mégegyszer felfőzni.
De ha bizonytalan vagy, főzz fel csak 1-2 üvegnyit. Kiderül, jó lesz-e
3 adagot főztem, előzőleg pépesítve (egy adaghoz 1250g gyümölcs, 500 g cukor kell), mindent a tasakon leírtak szerint.
arra gondoltam, esetleg túl sok levet engedhetett a barack?
még egyszer felfőzzem? így is, hogy már benne van a dzsemfix?
mi lenne ,ha mégegyszer felfőznéd?
(pontosan követted a használati utasítást, vagy fejből csináltad?)
Nos, senkinek nincs ötlete, mit kezdhetnék a barackpéppel? mert ha még teszek bele kocsonyásitót, szinte már tömény vegyszer lesz belőle...
kidobni meg sajnálom, kb5 kg-ról van szó.
az első adagot egy már bevált termékkel keészitettem, semmi gond nem is volt vele, kanállal vágható keménységű lett.
de a tegnapi adagot más márkájúval készitettem, és ma reggelre is teljesen folyós.
mit kezdjek ezzel a betartósitott "folyadékkal"?
Én DrOetker dzsemfix 3:1-el csinálom, mindig sikerül.
Te milyet használtál?
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Ihat-e 1 éves baba otthon készített kakaót?
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Fagyasztott húsból készített ételt le lehet fagyasztani?
- Az oviba se lehet vinni itthon készített sütiket? Ugyan az van, mint a bölcsiben?