A kislányom nem bírja az autózást! Egyedüli probléma? (beszélgetés)
Nekünk nagyon jó volt a kettő együtt!
Sok szerencsét, remélem beválik, én mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek a gyereke hányós. :)
A dobozára az van írva, hogy: The Original SEA BAND
for travel sickness and nausea. Két kis karpánt van benne, neonszínűek. A barátnőd szerintem tud segíteni, ha itthon nincs ilyen.
Hát, ezt én is úgy értelmeztem, hogy csak a hordozóval ülhet elől. :) vagyis :(
Olyan gyerekülést még nem láttam, ami nem hordozó és be lehet kötni háttal...
Ezt találtam!
"A most érvényes KRESZ szabály szerint a gépkocsiban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gépkocsi első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be – a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban – ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták."
Na ezt találtam:
KRESZ 48.§
(6) A személygépkocsi első ülésén 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el.
Szóval lehet ülésben, ha nincs légzsák ezek szerint.
Szia!
Olvass utána a neten, hogy utazási betegség. Nekem is az van kicsi korom óta, és csak hellyel-közzel nőttem ki. Az okozza, hogy az autóból kinézve a táj gyorsabban változik, mint ahogy az agy azt fel tudja dolgozni. Az autóban olvasás meg a folyamatos rezgés miatt okoz hányingert/hányást.
Anno nekem mindig dedalont adott anyu, attól jól bealudtam, így nem hánytam.
De esetleg segíthet, ha pl lefüggönyözödd az ő oldalsó ablakait, vagy ha megpróbáltok távoli pontokra figyelni, pl felhők, vagy távoli házak. Minél messzebre néz, annál kevésbé érzékeli a táj túl gyors változását.
27 éves koromig hittem azt, hogy pszichésen produkálom ezt... :-s
Ezt nem tudom. Mondom, az rémlik, hogy nem. De nézd meg a használatit, abban tuti benne van...
Ha megtalálom a miénket, leírom. :)
Nekem nem rémlik, hogy a miénket be lehetne kötni előre - de a használatiban benne van!!!
Nekem az rémlik, hogy a hordozót is csak azért lehet előre, mert abban háttal utazik a gyerek.
És ha gyerekülés van elől, KÖTELEZŐ kikapcsolni a légzsákot. Ha nem lehet, tudtommal nem is lehet előre rakni a gyereket. Azért, mert mikor kinyílik, az ugye nagyon gyors és a gyerekeknek nem olyan erős a csontozata, hogy ellenálljon, ráadásul nem tudja elnyomni a fejétől, ezért meg is fulladhat. Vagy valami ilyesmi rémlik...
Amúgy ez tutira örökletes!
Kicsi kora óta autókázunk, mégis néha előjön. Párom 12éves koráig minden évben 1x telehányta a kocsit, mikor serdültem, én se bírtam hátul - ma se nagyon... :(
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?