A kisfiam (aki mellesleg 13 hónapos) nevére érkezett egy egységcsomag az APEH-től, kell ezzel valamit kezdenem? (tudásbázis)
Hátha volt jövedelme, be kell vallania. Adj a kezébe egy tollaz, meg a kitöltési utmutatót és ugorjon neki a kitöltésnek. Ha nem menne megadom a számomat, hívjon fel és megbeszéljük:))))
Micsoda marhaság. Ezzel nem tudnak spórolni??
születésekor az édesapja támogatást kapott a munkaadójától, amit a kisfiú adószámán számfejtettek. Így jövedelme keletkezett, amit be kell vallania.
erre gondoltam, ez múlt évben történt
Volt már ilyenre példa, hogy a szülő kapott a munkáltatótól valamilyen támogatást és azt a gyermek adószámára adták és ezért az APEH a gyerektől várta ennek az összegnek a bavallását.
Tavaly az egyik híradásban volt egy ilyen eset.
Adószámot kellett neki csináltatni, mert kellett a családipótlék megigányléséhez. Ekkora baromságot! Még alig volt 2 hónapos, de már volt adószáma:))))
Nem váltottunk Start kártyát, azt sem tudom mi az, sőt a babakötvénnyel sem csináltunk még eddig semmit!
Akkor, ha kaptatok születésekor valamilyen pénzt, akkor azt be kell vallani. Ha nem készítitek el az adóbevallást, a határidő letelte után felszólítanak benneteket a bevallás benyújtására.
Az APEH ügyfélszolgálatán tudtok érdeklődni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire érkezett pontosan a Bébid?:)
- Most érkezett: Japánban cunami
- Aki a CIB Banknál van, érkezett-e már GYES, CSP?
- Lehetséges kérvényezni az APEH-től, a lakásilleték egy részének elengedését?
- Internetről érkezett szerelem
- Tudtok Kaposváron, vagy környékén bármilyen babás programot vagy klubot, ahol a 21 hónapos fiam jól érezheti magát, és nem mellesleg én is?