A hűtő belső hőmérsékletét meg lehet mérni sima hőmérővel is? (tudásbázis)
Talán amikor mérted, még nem volt az új hűtő rendesen beüzemelve.
Egy próbát megér, hogy mit mutat a másik mellé tett szobahőmérő.
Az jó!
:D
Felul 8 fok, alul 3.
Nagyon orulok! :)
És mennyiért vetted?
És elárulod végre, hogy miért méregeted a hűtőben a hőfokot?
Egyébként egy laza paraszt logika kell csak ahhoz, hogy tudd mivel mérd a hűtőben a hőfokot.
Mivel a hőmérő a hőmérsékletet méri (kint az utcán, bent a szobában, a konyhában, a fürdőben, így a hűtőben is ezt fogja tenni. Tehát, felesleges hűtő hőmérőt venni, sőt! A hűtőben felesleges mérni a hőfokot!
Nyáron nagyobb fokozatra állítod, mint télen és ennyi.
Már elnézést, de elég kicsi agyi kapacitással rendelkezik az aki azt mondja, hogy a hűtőben nem lehet a szoba hőmérőt használni. Kíváncsi lennék a magyarázatra, hogy miért?:D
Voltam az uzletben, ahol a hutot vettuk, azt mondtak hogy szobahomero nem alkalmas a huto homersekletenek meresere.
Vettem hutohomerot, hat kivancsi leszek.
Itt mindegy, hogy hova teszem, vagy milyen fokozaton van a huto, akkor is kb. ugyanazt mutatja.
Ezert gondoltam, hogy talan nem jo erre ez a homero.
Igen, miért nem lehetne?
Betettem két 24 fokot mutató szobai hőmérőt a hűtőbe, az egyiket a felső polcra, a másikat a zöldségtároló fölöttire.
Kis idő múlva 1-es fokozaton a felső 14, az alsó 11 fokot mutatott. Felcsavartam 6-osra, vártam 1-2 órát.
Akkor a felső 12, az alsó 5 fokot mutatott.
Nem mindegy, milyen erősségre van állítva a gép, mennyi minden van benne, és hogy a szekrényen belül hol méred a hőmérsékletet.
Attól is függ milyen hőmérő. Digitális elég lassan veszi fel a hőmérsékletváltozást és kell neki nem kevés idő, hogy reális értéket mutasson.
Nekünk a hűtő 5 fokra van állítva, soha nem mértük, kijelző azt mutatja.
Van egy öreg lehel is 4 fokozattal. Szerintem 2-es fokozaton is hidegebb benne az üdítő, mint az 5 fokos újban. Holnap megmérem hány fok van benne:)
Mindenhol 13 fokot mutat.
Egyébként az előző hűtőnkben (ami vasárnap ment tönkre) is állandóan 15 fokot jelzett. Azt hittük, hogy a jegesedés miatt van, mivel régi Lehel hűtő volt, de leengedés után már be sem kapcsolt, nem tudni miért.
Szóval nem lehetetlen, hogy a hőmérő rossz. Ennek az újnak reggel óta le kellett volna hűlni.
Megvetted az új hűtőt?
És, ahogy kihozták, beüzemelted? Nem vártál 4-5 órát a szállítás után?
Már jegesedik? Sokat nyitogatod?
Elolvastad a leírását? Abban elvileg benne van, hogy melyik fokozat hány fokosan tartja a hűtő hőmérsékletét belül. Nem kell elvileg méregetni. Nem is értem, hogy ezt miért teszed...
Mit értesz sima hőmérőn?
Lázmérő nem jó.
De az egyszerű szobahőmérőnek teljesen mindegy, milyen környezetben van. Azt a hőmérsékletet méri, ahova teszik.
(Nekem elemes, digitális szobahőmérőm van, ha eső nem éri, még kültérre, az ablakpárkányra is ki lehet tenni. A hűtőt, spájzot is mértem vele.)
Szívesen!
Azért várj pár órát, hátha csak még egy kis idő kell, hogy beálljon a hőfok!
Én is jártam már így.:D Kár volt aggódnom. Remélem, hogy a te hűtőd is jól fog működni!
Koszi a linket :)
Persze, mar pakoltam bele, kb. felig van megtoltve.
A kozepso polcra tettem.
Most nem tudom eldonteni hogy a homero nem mutat valosat, vagy nem hut a huto rendesen :(
Picit mar jegesedik a hatulja belul, igy nem tudom elkepzelni a 10-14 fokot.
Szerintem holnap veszek egy hutohomerot, mielott a szervizt zaklatnam.
Ha nem a mélyhűtőt méred, a szobahőmérő is jó.
A hűtőben 5-6°C kellene, hogy legyen.
Ne az ajtó közelébe tedd a mérőt. Hátha...
Miért kell méregetni?
Egyébként a hőfok nem változik a hőmérővel.:D
Vagy mindenkepp hutohomero kell hozza?
Tegnap vettunk uj hutot, 10-14 fokot metek benne, de nem akarom elhinni mert a felul levo udito is elegge hideg.
Persze!
Szívesen!
További ajánlott fórumok:
- Kisfiam három éves, most alig 15 perce kelt fel, 37.6-ot mutatott a hőmérő. Lázas lehet, vagy a melegtől emelkedett a hőmérséklete?
- Sürgős kérdés! Milyen az a belső láz (gyerekeknél) és mik a tünetei, milyen következményi lehetnek?
- Lehet már a Balatonban kisgyerekkel fürödni? Milyen a víz hőmérséklete?
- Mitől lehet egy 5 éves kisgyereknek 35.7 a hőmérséklete?Mit jelent ez?
- Fáj a fejem, lehet ettől a hirtelen hőmérséklet-változástól...
- Follikuláris szakaszban mitől lehet magas az ébredési hőmérséklet?