A hasi CT vizsgálat milyen rendellenességeket mutat ki? (tudásbázis)
9. Banu33
2017. júl. 20. 16:00
asztok kerdesem az lene ct vizsgalatra kuldtek 3 honapja fáj a jobb borda ivem allat voltam hasi uh mellkhas rögenen vér vételen minden eredményem pozitiv lett lehet a ct vizsgalatal meg lesz mi okkoza a fájdalmat nektek voltemár ilyen hogy csak a ct mutata ki a problémátokat
8. Drienke (válaszként erre: 6. - Murva)
2013. márc. 22. 14:26
Ha sürgős azonnal megvan, de másnap szokták odaadni.
7. töprengő
2013. márc. 22. 09:52
Úgy emlékszem aznap megkaptam.
Nekem a mellékvesét nézték.
6. murva
2013. márc. 21. 20:24
Mennyi idő múlva van meg az eredmény,kipostázzák?
5. Polli (válaszként erre: 1. - Murva)
2013. márc. 21. 19:57
Minden hasüregi rendellenességet kimutat, de a gyomor és belek betegségét, a tükrözés mutatja ki..
Amivel küldtek, azt biztonsággal megállapítja...
4. *Galaxy bird* (válaszként erre: 3. - Drienke)
2013. márc. 21. 19:55
Tényleg ezt el is felejtettem, h inni kellett elotte, majd fel ora varakozas, ezutan jött a CT. (Nekem egyebkent nem adtak injekciot).
3. Drienke (válaszként erre: 1. - Murva)
2013. márc. 21. 19:51
Igen mindent átvizsgál. Meg kell inni egy borzalmas löttyöt majd fél óra múlva indul a vizsgálat. Közben még kapsz egy injekciót is a vénádba.
2013. márc. 21. 19:50
Szia.
Nekem volt hasi CT-m, vesekő gyanúja miatt. A vegen kiderült h az nincs, de lattak egy nagyobb foltot a jobb "also tajekon", igy elkuldtek nőgyógy-i UH-ra, ahol kiderult h cisztám van. Röviden ennyit tudok írni a dologrol, mert a CT képet nem lattam es nekem csak nagy vonalakban adtak infot a dokik.... Remelem azert ez is segitett :-)
1. murva
2013. márc. 21. 19:41
Azoktól szeretném kérdezni akik már voltak CT vizsálaton,hogy egy hasi CT minden rendellenességet kimutat a hasi szervekben?Vesémmel küldött az urológus CT vizsgálatra,mert nem tudták megállapítani,hogy kő e vagy más ami a vesémben van,de szeretném azt tudni,hogy a vesén kívülpl.gyomor,belek ezeket is átvizsgálja a CT?
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy vizsgálatkor 100%-osan biztosat mutat a dermatoszkóp?
- Mi az a békavizsgálat pontosan, és hányadik hétben, milyen értéket kell mutatnia a számnak?
- 2hete rákszürésen voltam.Az eredmény negatív de Candida alb-ot mutatott ki a vizsgálat.Ez ugyanaz a Candida, amivel diétázni kell?
- A köldökzsinór rendellenességek hogyan mutathatóak ki?
- CT vizsgálat után általában a vizsgálatot végző meg tudja mondani, ha van valami rendellenesség?
- Csak vizsgálat mutatja ki, ha valami nőgyógyászati gond van? Vagy egyéb jelekből is észre lehet venni?