Semmit nem használok... Télen langyos víz (már, ha van, mert elromlott a microm, tehát ennyiért nem kapcsolom be a gázboylert), nyáron hideg víz. Háromszor rácsapkodom, masszírozom a vizet az arcbőrre, de törölközőt sem használok.
A Nagymamámtól így tanultam, és őt 81 évesen is "széparcú Margit néninek" hívták...
Hasonló cipőben jártam én is. Elmentem nyáron börgyógyászhoz, mert már annyira zavart a dolog és persze már az ismerősök is szóvátették milyen csúnya a bőröm. Nekem sumamed tablettát írt fel, meg egy krémet, amit még most is használok. (a nevét nem tudom). Pár hét alatt gyönyörű lett a bőröm és azóta sem jelent meg egyetlen pattanás sem.
Ez genetika miatt is lehet.Nekem is zsiros a böröm.Hetente 1x2x radirozom,vegyes bőrre való krémet használok és szemránckrémet.Van egy pozitivuma a zsiros bőrnek:később öregszik mint a száraz.
En a helyedben kivizsgaltatnam magam, lehet valami belso eredetu gondod, gyulladas vagy goc. Szerintem meregtelenitened sem artana.
A zsiros, pattanasos borre jo a teafa, hamamelisz, B3 vitamin tartalmu lemosok, tonikok, az AHA-s termekek, kozmetikusnal AHA kezeles, mikrodermabrazio, vio hasznalata, ultrahang...