A gyógyteákat csak panasz esetén szabad inni? (tudásbázis kérdés)
szió!
van itt a protálon egy "Gyógynövényekről" című fórum, ott már én is érdeklődtem régebben gyógyteákkal kapcsolatban! Sajnos Juniperus (aki totál értett hozzá) már nem tag itt és a hozzászólásai is ki lettek törölgetve - de azért hátha ki tudsz silabizálni valami infót a fórumból..:))
Mindenesetre a cickafarkból állítólag nem szabad nagy mennyiséget tartósan inni, csak napi 1-2 csészét 1-2 hétig és utánna ugyanennyi szünetet kell beiktatni..
Mi minden nap gyógyteákat iszunk.
Zöld,csipkebogyó,csalán,stb...
Nagyon egészséges,nem csak panasz esetén.
Elvileg leginkább panasz esetén, esetleg némelyiket kúraszerűen, pl. tavasszal salaktalanító-vértisztító kúrák.
Biztos van néhány olyan is, amit megelőzésként lehet inni, de csak ésszel, mert ezek is gyógyszerek, felboríthatnak elektrolit-stb. háztartást. Érdemes szakkönyvből tájékozódni, mielőtt issza valaki,mert kölcsönhatásba léphetnek gyógyszerekkel, stb., és ebben nem mindig jártasak az eladók, sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyakran ismételnek meg ultrahang, CT vizsgálatokat panaszok esetén?
- Milyen panaszok esetén használ a gördülő talpú cipő, és mennyire vált be, megérte megvenni?
- Mi a teendő bárányhimlő jelentkezése esetén? Mivel szabad ápolni?
- Tud valaki segíteni nekem, mely közeli hozzátartozó halála esetén jár a 2 napos rendkívüli szabadság?
- Nagy-nagynéni halála esetén mennyi szabadnap jár?
- PCOS esetén mire kell figyelni étkezésügyileg? Mit kell enni, mit nem szabad enni?