A gyermektelen barátok, miért távolodnak el a gyerekesektől? (beszélgetős fórum)
Más lesz az életritmusuk. De aztán visszatalálnak. Átmeneti.
Én fiatalon szültem, mikor én gyereket altattam a barátnőim épp valami csapatós buliba készülődtek. Aztán 30 felé fordult a kocka, mikor én kiszabadultam a gyerekszobából ők vonultak be. Pechemre csapatosan.
De most már normalizálódik a helyzet.
Mi pont így voltunk.
Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, és annak ellenére, hogy a fiamhoz képest van amelyiknek csak 1, van amelyiknek 14 évvel fiatalabb a gyereke, senkinek ne okoz/okozott gondot.
És tényleg csak az a 3-6 hét volt, amikor nem hurcoltuk a gyerekeinket, utána már simán. És igen, ebben a pár hétben a barátaink jöttek hozzánk, illetve mi mentünk hozzájuk;)
Egyetértek. Attól a rövid időszaktól eltekintve, amíg pár hetesek voltak, ugyanúgy összejártunk. Akinek volt kedve, felugorhatott, ha épp nem értem rá, megcsinálta magának a kávét, teát, ha éhes volt, kiszolgálta magát. Vagy éppenséggel meg is főzte az ebédet, tisztába rakta a purdét 😝
Volt, hogy együtt megfürdettük, aztán amikor elaludt/tak dumáltunk, borozgattunk. Sikerült úgy belesimulni egymás életébe, hogy emiatt nem szakadtak meg kapcsolatok. És ennek a mai napig húzzuk hasznait, bármikor bevállaljuk/bevállaltuk egymás kölykeit, így mindenki tud gyerekmentes programokat csinálni.
Én nem vettem észre ilyet.
Nekem megmaradtak a barátaim és azóta is megvannak.
Igaz, nekem legtöbben már gyerekkorom óta a barátaim. Fiúk és lányok vegyesen.
Illetve vannak a barátaim feleségei/férjei.
Attól, hogy valaki egy más élethelyzetbe kerül, nem kell a barátait lecserélni, mert ha ezt teszi, akkor mégis milyen barátok voltak addig.
Mitől nincs ideje egy gyerekes párnak a barátaira?
Miért kellene csak gyerekről beszélgetni, vagy nem csak gyerek témáról?
Én tuti, hogy megfeszültem volna, ha kötelező lett volna kisgyerekes anyukákkal barátkoznom, amikor kicsi volt a gyerekem.
Pont elég volt látnom a kakit, hányást, stb., nem voltam kíváncsi egy idegen gyerekének a kakijára;)
Tehát, lehet gyerekesekkel is a barátságot fenntartani és nem kell kínnak megélni.
Ja, mint fentebb írtam: akik ilyenkor lemorzsolódnak, azok nem voltak barátok sosem.
Ha pl nem lehet nekik, lehet hogy teher, hogy látják a mások boldogságát.
Ha társaságban vagyunk, igyekszem figyelni hogy ne mindig ugyanoda lyukadjon ki a beszélgetés. pl gyerek bölcsis, ovis, sulis dolgai, stb. mert ez untatja a gyerekesek jórészét.
Plusz a gyerekesek általában kötöttebbek. Fürdetés, kajaidő stb. Hamarabb mennek aludni/altatni.
Nekünk már 9 évesek a fiúk, elég nagyok ahhoz, hogy eltöltsék az időt, amíg mi társasággal vagyunk. Egy pici baba, vagy kisebb gyerek leköti a figyelmet, nem nagyon tudsz a társasággal fejben is ott lenni, ez persze az én véleményem, de nálunk így volt nagyvonalakban.
Ha van lehetőséged néha pl. másik anyukára, vagy nagymamára bízni a gyerekeket, újra tervezhetnél a régi barátaiddal közös programot, vagy meghívhatod őket.
Lehet, hogy szívesebben jönnének.
További ajánlott fórumok:
- Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá?
- A gyermektelenség lélektana...
- Harmincas nők.. Szinglik, gyermektelenek ide:-)
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Mi a véleményetek arról a gyermektelen párokról, akik a kutyájukat macskájukat "gyerekként" tartják?
- 3 gyerekesek, igaz az, hogy a fizetésetek bruttóját megkapjátok kézbe?