A folyamatosan folyó orrot mivel lehet megállítani? (tudásbázis)
A "folyamatosan" azt jelenti, hogy nincs konkrét kiváltó oka?
Én is eléggé "orrfolyós" vagyok; hideg levegőtől, meleg ételtől mindjárt orrot fújok, úgyhogy mindig hordok magamnál egy halom papírzsepit. De ezek konkrét okok, amiket be tudtam azonosítani.
A páratartalom befolyásolja?
Allergia irányában kutakodtatok már? Pl. poratka.
Köszi a tanácsokat, vitamin, tea, orrspray, gyakori orrfújás és főleg türelem. Ezeket próbáljuk.
Szerintem azt törött orra szokták, de az biztos, hogy az orrfolyást is megállítja, úgy, hogy felszívja a taknyot, ami kifolyik. :D
@@@@@@@@@@@@@@@@@ az milyen ? / bár rákereshetnék a neten is :) a google mindent tud :) /
Gyerekeknek való Fenistil csepp. Bár a hatóanyagaira nem kerestem rá.
... akkor majd a dokinál :)
Mometason orrspray. Vényköteles.
... köszi szépen ! ... rákérdezek ha legközelebb megyek gyógyszertárba :)
Ha nem vagy allergiás, akkor a könnycsatorna nem zár, és folyamatosan az orrüregbe ürít. Mint amikor sírunk, csak akkor ugye intenzívebb.
Nem tudom, milyen szakterület foglalkozik ezzel, a házi doki biztosan tud segíteni.
Vannak izotóniás sóoldatot tartalmazó orrsprayk, amiket kellemesebb használni, mint felszippantani a sós vizet. Az nekem se menne.
Én is ezt csinálom, amikor nagyon folyik és lehajolni se tudok úgy, hogy ne csöppenjen ki :)
... mióta az eszemet tudom nekem állandóan folyik az orrom , legalább 65 éve állandóan taknyos vagyok :( régen egy idős kolléganénim ajánlotta a langyos sósvizes öblögetést , orra is , fülre is , torokra is / torokra gargalizálni / orra + az egyik orrlikat befogva a másikkal felszippantani a langyos sósvizet , de nekem ez sose ment ! viszont van olyan injekciós fecskendőm / persze tű nélkül / amivel felszippantom a langyos vizet és besrpiccelem orromba , fülembe 2-3 nap alatt valamennyire helyrehoz / aztán kezdődik előlről :( /
Kenjétek pl. Bepanthennel,mondjuk sürűn kell.Van gyógyszer ami elviszi a tüneteket,,,de azért ha más baja nincs akkor nem kell gyógyszer.
Esetleg kamilla-teás gőzölés? Megpróbálnám.
Gyerekemé folyik. Már elhasználja a világ minden papírzsepijét. :)
Szegénynek az orra alatt is már tiszta piros, pedig jó puha, minőségi zsepit vettem.
Gyerekkoromban az anyukámat azzal szórakoztattam, ha ilyenem volt, hogy beledugtam mind a két orrlyukamba egy-egy papírzsepit.:DDDD
Dugó?🙄Bocs:)
Állandóan folyik, vagy csak most vagy náthás?
A nagyfiam a Coldrex tablettára esküszik. Napi 3-4x2 tabletta. Nem mulasztja el, de állítólag erősen csökkenti az orrfolyást. Én sosem próbáltam, képtelen vagyok akkora tablettát lenyelni és inkább fújom az orrom :)
Mielőbbi jobbulást!
Egy paracetamol-C vitamin kombó valamennyire segít, de amúgy én még nem találtam semmit ami elmulasztja. Én ha taknyos vagyok, azt semmi nem állítja meg. :D
Sok-sok zsepi és türelem.
A folyamatos vizes orrfolyásra valami megoldást tudtok?
További ajánlott fórumok: