A fikusz virágot hogy lehet gyökereztetni? (tudásbázis)
Van 1 gyönyörű crotonom!azt szeretném kérdezni tőletek,vajon ez a faj is szaporítható dugványról?
Most 2 db oldalhajtása is jött,mi lenne ha letörném,és vízbe raknám?Nagyon szeretném,ha több lenne belőle...a menyemtől kaptam!
Ott fog gyökeret ereszteni, ahol eredetileg volt levél, és ott, ahol a vágás van. Ezért nagyon éles késsel, vagy pengével vágd el, hogy ne sérüljenek a szárban az erek. Annyi vízbe tegyed, hogy legalább két-három levél (ami ugye nincs, mert levágod) víz alatt legyen.
Ha simán virágföldbe ülteted, akkor hosszúkás cserepet vegyél neki. A virágföld pedig közepesen laza legyen még most. Majd az átültetéskor, mikor már kicsi a cserép, akkor lehet kötöttebb földet a cserép aljára, oldalára önteni, és úgy bele ezt a földlabdát.
Szioka az is kérdéses hogy melyiket a csüngő águt én is vizben szoktam letöröm az ágát majd a levelek ami alul van letöröm és vizbe állitom.
Viszont van a fikusz benjámim vagy micsoda öneki az oldalhajtásait törtem le és csak oda mellé beleszurtam a cserépbe és megfogta:))
A fikusz ághegyét ha levágod, akkor fehér tejszerű ragacsos lé távozik. Erre vigyázz, mert van akinek bőr irritációt okoz.Kutyatejfélék családjába tartozik.
A nedvező felületet, jó meleg vízbe mártogasd bele,ettől abba marad ez a tejnedv folyása.
Ezek után állítsd vízbe kb 10 cm magasságig és várd meg amíg a gyökerek megjelennek, majd ültesd el.
Nekem ez sikeres volt.
Jó próbálkozást.
További ajánlott fórumok:
- Az ananászt hogy lehet gyökereztetni?
- Letört egy nagy hajtás a futómuskátlimról, ami tele volt új bimbókkal. Megmenthető v. hogy, le lehet gyökereztetni?
- Hogyan lehet szépen virágot szárítani?
- Locsoltam a virágot /szobanövény/ és a földjén apró fehér valamik kezdtek el mozogni a vízben. Mitől lehet, mi ez?
- Melyik tavaszi virágot lehet préselni (későbbi kreatívságokhoz)?
- Lehet valahogy gyökereztetni egy faágat?