A fiam egy marék ribizlit evett meg egy órája és az egész testén dagadt csalánkiütések lettek. Vajon a ribizlitől lehet? (tudásbázis)
Valószínű! Mert a ribizli is igen alergén gyümölcs.
Ez biztos a melegtől van. Nekünk is volt ilyen,mikor még kisebb volt a fiam. A púderozás az jó. A Fentistil cseppekkel azért kell vigyázni, mert szteroid tartalmú. Ártalmas is lehet hosszú távon. Nekem azt mondta a dokinő, hogy maximum két napig lehet használni folyamatosan.
Szia. Sajnálom ezt a kiütés dolgot. Képzeld nálunk meg szerintem az izzadtságtól és melegtől a gyerkőcök nyaka körül mellkasán, a nagyobbiknak még a hátán is kis apró piros mintha pattanás lenne, de nem az tele van. Nem viszket nekik. De púderezem, hogy szárítsa a kis bőrüket. A fenistill cseppel miért kell vigyázni? Az van nekünk is, egyszer már írtak fel nekünk is, csak nem tudom mire. Remélem hamarosan elmúlik, és minden rendben lesz. Gyógyulást.
Voltunk a körzetinél. Vírusos kiütés, azt mondta pár nap és elmúlik. Hát még mindig kiütéses, de mintha már nem lenne annyira élénk piros. Csak akkor kell a gyógyszereket bevenni, ha viszket. Most egyenlőre nem viszket. Ez a fenistil csepp nagyon jó, csak vigyázni kell vele.
Hát remélem:)Köszönöm, hogy érdeklődtetek felőlem:)
Gondolom a doktornő ulticariat mondott.
Igy van fenistil és calcimusc
ettől többet nem tehetsz napokon belül szebb lesz
Na, nemrég értünk vissza. A doktornő azt mondta, hogy ez nem szokványos csalánkiütés. Szerinte vírusos kiütés, ami most épp új vírus és tombol az ovisok-isisek között. De ha holnap reggelre elmúlik, akkor a ribizlitől volt. A vírus átterjed a kézre és lábra is, holnap kiderül, a combján is van neki. Kaptunk fenistil cseppeket. Amúgy semmi baja, csak vakarózik szegény.
Az mondta a dokinő, hogy ha a vírus, akkor pár nap alatt elmúlik és iskolába is lehet menni. Még két nap az isiből épp.
A lehető legjobb,amit tehettél. Ilyen esetben nem szabad kísérletezni,injekció formájában kell kapnia antiallergént.
mit mondtak az ügyeleten??
szerintem kap valamilyen allergia gyógyszert,aeriust ,vagy zyrecet.....
Én 6 évesen jártam így az epertől, de a nyelvem is feldagadt:(
A lányom is így járt, ha rosszabbodik, mindenképpen vidd el orvoshoz.
bemegyünk az ügyeletre, egyre csúnyább neki
A calcium jó,de ki kell vizsgáltatni!Nem lehet,h le volt permetezve?Megmostátok?Hátha tud majd enni máskor,ha a permet a baj.
Enyhe szódabikarbónás oldattal mosogasd ahol viszket.
Amikor nekem jöttek allergiás tünetek.felhívtam az orvosi ügyeletet.Azt mondta:igyak kettő calciumot,és menjek be hozzájuk.
7 és fél éves. reméljük múlik majd neki:(
Kend be valami húsítővel vagy Fenisztillel
Valószínű ettől van. A calcium tényleg jó.
Biztosan allergiás rá.Esetleg claritin acut -ot nyelhetne még.Mennyi idős?
köszönöm, remélem. Szegény nagyon szenved annyira viszket neki.
Sztem igen - aprómagvas ! - sokan nem bírják ,adjál neki calciumot !
egy egész calcium injekciót ivott meg
Gyorsan itass meg vele egy calcium pezsgőtablettát
Más "újdonságot" nem evett mostanában. Az alkaron hurkás, vastagabb csalánkiütések, a testen, hason-háton, combon pedig apró vörös kiütések jelentek meg, amelyek viszketnek. Mit lehet ilyenkor tenni? Calciumot adtam neki.
A fiam egy marék ribizlit evett meg egy órája és az egész testén dagadt csalánkiütések lettek. Vajon a ribizlitől lehet?
További ajánlott fórumok: