A félszocpolt fel lehet venni megelőlegezve használt házra, vagy csak a szocpolt lehet megelőlegezve felvenni (új házra)? (tudásbázis)
Abban nem vagyok biztos, de mi a Bencére simán megkaptuk utólag. Nézz utánna, szerintem jár!
Neten sokmindent megtalálsz. Segítenék, de így is túl sok időt töltök a gép előtt....:-D
Tényleg ilyet lehet, hogy utólag kérvényezem?
És ha mi nem kaptunk, mert még nem volt meg a gyerek, akkor most megigényelhetem utólag?
Ha fiatalok otthonteremtési támogatása címén veszed fel a félszocpolt, akkor talán lehet esély.
Talán... De akkor sem megelőlegezett, hanem a következő gyerek születése után a régi kölcsön összegét csökkenthetik 700e-el.
Mi nyáron kezdjük járni ennek a kálváriáját, ezért mondom azt, hogy talán, mert a törvényben találtun erre volatkozó mondatot, de az egyszerű banki ügyintéző ezt nem ismerte.
Legalábbis eddig így volt. Új lakásnál ha van 1 gyermek, és szeretnétek mégegyet, akkor megelőlegzik. Így 2 gyermekre jár. (Félszocpolnál nincs ilyen.)
Ha már máshogy van, akkor erről nem tudok....:-S
Egyébként nem tudod, hogy ez miért van így?
Nekünk anno nagy segítség lett volna az a majd félmillió forint is...
További ajánlott fórumok:
- Jó tudni - Szocpol és félszocpol
- Van itt valaki aki mostanában vett föl félszocpolt?
- A megelőlegező szocpolt át lehet vinni másik házra?
- Ki tudja, hogy most mennyi szocpolt adnak 1 gyerek után használt lakás vásárlásakor?
- Fel tudom -e venni a szocpolt olyan használt lakásra, melyre az előző tulajdonosok már igénybe vették azt?
- Szocpolt lehet igényelni használt lakásra is?