Van itt valaki aki mostanában vett föl félszocpolt? (tudásbázis)
Sziasztok,új vagyok itt...
Kérdésem a következő:
4 éve házasodtunk össze,vettünk 50- 50% ban egy 55 nm-es 2 szobás lakást,nincs rajt semmi hitel.Kislányunk 2,5 éves.
Szerintetek feltudnánk venni a félszocpolt?,hogyan ,hol,mit csináljak hogy sikerülhessen?
aki tud kérem írjon!köszönöm előre is:Bea
Megkérdezhetem, hogy hogyan fogtok az összeggel elszámolni? Lesz annyi számlátok?Magatoknak csináljátok, vagy vállakozó?
Mi is felvennék, csak félő, hogy nem tudunk elszámolni, mert kevés lesz a számla.
Ez lemaradt:
Vannak kifejezetten ezzel foglalkozó oldalak, ahol nemcsak a jogi szöveg, de magyarázatok is találhatóak hozzá. érdemes lenne ott utánanézned.
Mi is most tervezzük a felvételt.
Úgy hallottam, hogy megint változtatni fogják, de nem tudom, hogy mit..
Az eddigiek szerint élettársak is felvehetik, ez nem probléma.
Viszont ha jól emlékszem, akkor a tetőtérbeépítéshez nem lehet, vagy legalábbis volt valami korlátozás ezzel kapcsolatban.
Tudomásom szerint csak vásárlásra, illetve bővítésre lehet, korszerűsítésre nem.
Szia Meli!
Bizony a neveden kell legyen legalább valamennyi része. Mi is pont így jártunk és én is meg kellett vegyem a férjemtől a ház 1/50 tulajdonrészét. Még az élettársi kapcsolatra is kérdezzetek rá. Üdv Hajni
Szia Gabi!
Sok mindent kéne tudnom ahhoz, hogy tudjak válaszolni, de a válással százak (ha nem ezrek) oldották ezen problémát! A tgyás időszaka alanyi jogod, de utána már például gyedre és gyesre is mehet a nagymama, ezen esetleg gondolkodtattok? Van a nagyi nevén valami ingatlan? Ha nincs, elváltok, ő a együttköltöző személy, ő kapja a gyedet/gyest papíron és kész! Ezt a megoldást például ez egyik barátnőm kényszerből választotta (még csak nem is szocpol miatt, persze nekik válni nem kellett, de nem akartak ellesni az anyasági juttatásoktól, és kellett a gyermekvédelmi szolgálat nem kis besegítése), mert a munkáltatója közölte, hogy ha akárcsak 2 évig otthon mer maradni, és nem megy vissza legalább félállásba, akkor felejtse el őket. A barátnőmék anyagi helyzete nem engedte, hogy a gyes végén ne legyen hova visszamennie dolgzoni és bizonytalan legyen, hogy mikor talál majd állást. Nem tudom ti hogy álltok ezzel a kérdéssel, de a nagyi szóba jöhet, több szempontból is, mint a mellékelt ábra mutatja! De azt nem értem, hogy miért baj az, ha te semmit nem kapsz? Az csak papírforma, hogy neked, a nagyinak, vagy a férjednek utalják a juttatást, az, hogy kinél köt ki, az más kérdés! Gye/d/s/re a férjed is mehet és mellette dolgozhat főállásban az új szabályok szerint!
Szia!
Szuzy!
Már hogy gondolod azelválást? Hogy a férjemnél lennének a gyerekek, és őigényelné meg a félszocpolt?
Ez nem jó, mert gyáson vagyok (2 hónaposak a legkisebbek) és akkor semmit nem kapnék! Nem?
Már mi is gondoltunk erre a megoldásra, de ez azért elég bonyolultnak tűnik.
Köszi! Gabi
köszönöm, persze nem csalni akartam, csak annyira nem adnak tájékoztatást sehol, amúgy is hülye vagyok hozzá :-)
A bankoknál még utánajárok, hogy egyáltalán megéri-e a cécót.
Sziasztok!
Gabi, ha a te és a férjed nevén is van lakás akkor nem jár. Nem tudnátok azzal a fél lakással valamit csinálni? Eladni vagy valami? Egyébként még az lehet megoldás ha elváltok, viccen kívül, és úgy fel tudjátok venni. Melyikre szeretnétek felvenni a tiédre vagy az övére? Egyébként az eljárás elég bonya, de hamar meg van a pénz, én egyedül intéztem mindent, és egész hamar megkaptuk. Ha van kérdés kérdezz, a papírészében profi vagyok! :-)
Lenne egy kérdésem: 4 gyerekünk van, félszocpolt szeretnénk felvenni. A ház amiben lakunk a férjem nevén van, és nekem van egy "fél " lakásom, a nevemen, amiben Anyukám a haszonélvező.
Jár-e igy a félszocpol, és hol kell igényelni?
Ja, és nem tudom számit-e, de a férjem 49 éves.
Köszönöm: Gabi
Sziasztok!
Azt nem tudjátok véletlenül ha valaki egyedül neveli a gyermekét de szeretné igénybe venni a szocpolt lehetséges ez?
Szia!
Lákás vásárlásra vettétek fel? Mi is panelra szeretnénk felvenni.
További ajánlott fórumok:
- 3x3-as Rubik kockát vett valaki mostanában?
- Elektromos dartsot vett valaki mostanában? Nem tudjátok hol lehet kapni?
- K&H Banktól lakáshitelt vett-e fel valaki mostanában és mennyi idő alatt utaltak?
- Vett mostanában valaki új Daciát vagy Suzukit?
- Vett valaki mostanában turmixgépet? Milyet érdemes venni?
- Valaki dolgozik az OTP-ben vagy vett fel mostanában onnan hitelt? Segítség kellene.