A félelem: felesleges, de mégis szükség van rá! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A félelem: felesleges, de mégis szükség van rá!
Az jó, ha vissza tudtad magad nevelni.
Valahogy így kéne mindenkinek kezelni a felesleges félelmeket.
Az pedig, hogy ki miért nem nyúl bele a tűzbe? Nos, az, hogy "tudom, mi lesz a következménye" ugyanaz, mint amit én írtam erről. (Ha "megszorozzuk és elosztjuk".) :-)
A Legjobbakat!
Jó olvasni a véleményeket. Igaz egy részlet kimaradt, amit senki nem említett.
Nem más ez mint a "van megoldás"!
Természetesen a félelmet nem lehet eldobni, ott hagyni valahol, lemondani róla, stb.
A félelem van!
A megbarátkozni és a megismerni, ez a két segítő.
MT Imre
Szerintem a félelem negatív dolog, semmi szükség rá. Nem azért nem nyúlok bele a tűzbe, mert félek, hogy megégetem a kezemet, hanem azért, mert TUDOM, hogy mi lesz a következménye. A legtöbb félelem alapja a tudatlanság, vagy lelki labilitás.
Sokáig, nagyon sokáig nem féltem semmitől, még az öreg ördögtől se. Nem is történt velem semmi. rossz. Aztán valamiért elkezdtem félni hol ettől, hol attól; s hamar megtapasztaltam a mondás igazságát: amitől félünk, az előbb, vagy utóbb, de biztosan bekövetkezik. Alig győztem magamat visszanevelni. :)
Köszi én már eleget féltem, most ár elég volna.
Amúgy persze kell mert jelez de ami sok az sok
"A félelem a kis halál"...."a félelem az elme gyilkosa" (Dűne)
Ez csak úgy eszembe jutott. Nem olvastam a cikket, de utálok félni. Félelemben élni rossz.
A cím "zanzasága" tény.
Ez a zanzaság abból ered, szerintem, hogy a cikkíró valahogy "tisztázni" szerette volna vele, hogy - szerinte is - van olyan félelem, amelyre szükségünk van (nem nyúlok bele a tűzbe, pl., mert félek, hogy megégetem a kezemet), és van olyan félelem, amely felesleges és káros (pl. félni a jövőtől, félni a haláltól, félni a mikróbáktól stb.)
A könyv letölthető PDF-ben, egyébként kevésbé részletesen megtalálható a középiskolás biológia anyagban is.
Vajon átolvastad-e mielőtt közlésre ajánlottad az írásod?
Csapongsz össze-vissza. Követhetetlen amit írsz.
Értem mit szeretnél mondani, de nem tudod vezetni a mondanivalódat.
Milyen lehetne nélküle? Nem mindenki keresi a megértés lehetőségét, és van aki tagadja a félelmét. Mert már a félelemtől is fél. Az ellentmondás feloldható!
Ugrás a teljes írásra: A félelem: felesleges, de mégis szükség van rá!
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Hasznos és haszontalan babadolgok, avagy mit érdemes és mit felesleges megvenni a babának?
- Junior tejital - tényleg felesleges?
- Milyen védőoltás szükséges, ha Tunéziába szeretnék utazni? Kell-e egyáltalán vagy felesleges?