A búzasikérből (szejtán) készült búzahúsnak vajon mekkora a purintartalma (ill. a vér húgysav-szintjét emelő hatása)? (tudásbázis)
6. xti_
2012. jan. 23. 12:45
a szeitán=sikér, úgyhogy ha a sikérnek alacsony a purintartalma, akkor nyugodt lehetsz. (soha nem hallottam még, hogy a búza fogyasztása, akármilyen formában, emelné a húgysavszintet.)
5. 5e1b581a2e (válaszként erre: 2. - D71ef05a8e)
2012. jan. 22. 12:18
Dietetikus…?Hm???Hát csak egy kósza ötlet…
4. d71ef05a8e
2011. okt. 30. 09:29
Kedvs Márton! Gyakorlatilag ahhoz, hogy a sikérporból búzahús legyen csak víz kell, és főzés. Ezután a húshoz hasonlóan lehet felhasználni, kb. mint a szójaszeletet, tehát fűszerezni, kirántani, darálni, stb.
3. Várhegyi Márton (válaszként erre: 1. - D71ef05a8e)
2011. okt. 30. 09:03
Mi van benne, miből készült? A sikérnek magának viszonylag alacsony a purintartalma.
2. d71ef05a8e
2011. okt. 30. 08:57
Purinszegény diétát kell tartanom, ezért viszonylag kevés húst ehetek, és a szóját sem ajánlotta az orvos, ahogy a száraz hüvelyeseket, babféléket sem. Kipróbáltam a búzahúst (szejtánt), és elégedett is lennék vele, de nem találtam adatot arról, hogy ez a tömény fehérje vajon milyen hatással van a vér húgysavszintjére? Ti tudtok erről valamit?
1. d71ef05a8e
2011. okt. 30. 08:55
A búzasikérből (szejtán) készült búzahúsnak vajon mekkora a purintartalma (ill. a vér húgysav-szintjét emelő hatása)?