9,5 hónapos étkezése (beszélgetés)
Bocsi, ennek a mondatnak lemaradt a vege:
10 honapos koraig kizarolag a teljesen pepesitett eteleket volt hajlando megenni.
Szia!
A fiam ilyenkor leggyakrabban husos vagy hus nelkuli zoldsegpuret evett (cukkinit kaporral imadta, sargarepat is, krumplit, ceklat, brokkolit, karfilt, zellert). Gabonakasat este kapott gyumolccsel vagy anelkul, napkozben gyumolcsot. Borsot kesobb kezdtem neki adni, babot, lencset sosem szerette (en sem szeretem :p). Hust modjaval ette mindig, inkabb a zoldseges-gabonas eteleket. 10 honapos
A lanyom (bar csak 8,5 honapos) teljesen mas teszta. Gyumolcsbol csak az edeseket szereti (alma, banan), de nelkule is elvan. Alapvetoen husevo, gyokerzoldsegeket imadja (pasztinakot, petrezselyemgyokeret, zellert, ceklat, KIVEVE a sargarepat, azt nem eszi meg :D). Szereti meg az edeskrumplit meg a sutotokot is.
A krumplit nem nagyon szereti, gabonafeleket egyaltalan nem hajlando megenni. Paleo-baba :p
Az eddig felsoroltakon kivul adhatsz neki pl. avokadot, nagyon jo suriteni is, zsiradeknak is, egeszseges. Lanyom imadja, fiam ra se nez, gyereke valogatja. Egyeb zsiradeknak hidegen sajtolt bio olivaolajat hasznalok, de ez nalunk adott, leven vannak olajfaink. Halat is szereti.
Hogy ne unjatok meg az egysiku menut, probald meg a fent felsorolt zoldsegekkel kombinalni. Az embernek nem jut eszebe pasztinakot, petrezselyemgyokeret, zellert, edeskrumplit adni a gyereknek, pedig ezek alapvetoen edesek, es jellemzoen szeretik a babak! Tovabba aranylag elerheto aron lehet belole "bio kivitelut" kapni. No meg az avokado, ugye, ha izlik neki. Puha, erett avokadot keress.
a kölesgolyó szerintem nem szoktat rágásra.... próbáld úgy, hogy a főzelékből a krumpli/répa/cukkini/brokkoli egy részét csak villával jól letöröd, a többit turmixolod, majd összekevered. (a héjas zöldséget, pl. zöldborsó, lencse muszáj turmixolni, azt nem jó letörni)
amúgy a vöröslencse is jó sűrítésre, ráadásul nagyon egészséges, és nagyon hamar megfő (áztatni se kell) , 10-15 perc, tehát simán hozzákeverheted a többi hozzávalóhoz és együtt megfőnek. A vöröslencse jól szét is fő.
Mivel suritettetek a fozeleket ? Krumplin kivul ? Kiprobalom a tesztat rizst !
Mondta a vedono hogy szoktassam ragasra kolesgolyoval de nem merek adni mert minden darabos eteltol oklendezik ! Most jon ket foga alul !
Én 1 éves kora után adtam neki azt amit mi ettünk, mert utána már Ő is azt kérte. Hiába főztem neki külön.
Most pici husi, zöldség kombót csinálj neki. Kis főzeléket husival. Persze baba módra.
Az első gyerekemnek külön főztem, pepecseltem. Mivel kis adagok voltak, elég furcsa ízük volt.
A másodiknak ilyen korban már nagyjából azt adtam, amit mi ettünk, természetesen nem a csülkös bablevesre kell gondolni. :) Érdekes a második sokkal jobb evő is volt, ennek köszönhető vagy sem, ki tudja. :)
nem eheti, amit Ti
külön kell neki főznöd
de nem egy nagy macera, 20 percben benne kell legyen: kislábasba mindent belepakolsz és összefőzöd
Ehet barackot, szilvát, meggy, gesztenye, narancs, citrom, szőlő, sárga és görögdinnye, cseresznye
Én is olívaolajat adok az ételhez
Minden melle krumplit fozok az baj ? De mostantol akkor elkezdem a tesztat is ! Eddig csak sot raktam neki meg persze a vegen egy kis olaj ! Oliva olajat vettem az jo ?
Gyumolcsot mit adtatok ami most szezonalis ? Alma banan kortet evett mar !
teáskanálnyi csirkemellet összfőzöl valamilyen zöldséggel (amit már ehet: répa, zöldborsó, brokkoli, fehérrépa, zöldbab, kelbimbó, spenót, cékla, sütőtök, édesburgonya.....) és valamilyen gabonával (pl. rizs, köles, bulgur, hajdina, kuszkusz , tésztaféle, vagy ezek helyett krumpli)
tehát hús+zöldség+gabona/krumpli
a végén 1 mokkáskanál repceolajat teszel bele, kell a zsírban oldódó vitainok felszívódásához
További ajánlott fórumok:
- Napi 1 étkezéses fogyókúrát próbálta már valaki? Vélemény? Tapasztalat? :)
- Milyen fogyókúrát ajánlotok? Sajnos semmi rendszert nem tudok az étkezéseimbe vinni a munkám miatt
- 7 hónapos baba étkezése
- 9 hónapos kisfiam étkezését szeretném változatossá tenni. Mit adhatnék neki?
- 12,5 hónapos étkezése
- Hogyan zajlik egy 9 hónapos baba étkezése?