8 éves nagy(kis) lány nyári tábor (beszélgetés)
A fiam 9 évesen ment először 10 napra hittantáborba.
Nagyon élvezte,a rengeteg program mellett nem unatkozott,és nem volt ideje a honvágyra:DD
Esténként felhívott,és beszámolt a napjukról.
Elég visszahúzódó gyerek,kissé féltünk,mi lesz -de szerencsére nagyon jól érezte magát:))
Szerintem addig van még idő arra,hogy megbeszéljétek.:)
Mi elengedtük már elsőben,egyhetes, ottalvós erdei táborba.Hozzáteszem nyaranta egy-egy hetet szokott a mamánál tölteni nélkülünk.
Nekem megnyugtató ilyenkor ha fel tudom hívni a tanárt,érdeklődni minden rendben van-e,hogyan érzi magát de semmi több!Vele azért nem beszélek,mert rájöttem akkor hazavágyik és elszomorodik,pityereg kicsit.
Mindig nagyon élvezi az önállóságot.:)
Jó kezekben lesz, lelkes. Én simán emgedném.
Nekem ugyan nincs még ekkora gyerekem, de engem kilenc évesen "engedtek" két hétre táborba, nagy élmény volt:)
Ja ráadásul teljesen idegenekkel voltam édesanya munkahelye szervezte, nem a sulim/közösségem
Szia!
Az én lányom pont ennyi idősen volt 1 hetes táborban.
1. osztályban is lett volna lehetőség, de a tanító nénik nem akarták őt elvinni, mert nagyon gyakran pityergett a suliban is.
Aztán 1 év múlva meglepetést okozott a táborban mert nem volt semmi sírás...sőt!! Azok pityeregtek akiről nem is gondolták volna.
3. osztályban is volt ott, nem volt gond...
Aztán 4. osztályban 4 napra a Balatonra mentek.
Jót tett egy kis önállóság a lányomnak.
Nem akarlak se lebeszélni, se rábeszélni, neked kell eldönteni, te ismered a lányodat.
Szerencsére egy kis iskolába jár minden évfolyamon csak 1 osztály van nagyon jó tanárnénikkel imádja őket.
Mi is afelé hajlunk hogy elengedjük ő nagyon nagyon akar menni.
tavaly is volt táborba de nem aludtak ott reggel vittük este hoztuk haza azt is nagyon élvezte.
A mi sulinkban is van nyári tábor, lányom osztálytársai közül van, aki már elsős kora óta jár és nagyon élvezi.
A lányom most szánta el magát (9 éves) és már nagyon várja.
Szia, én már ötévesen elengedtem a lányomat erdei oviba, mert nagyon szeretett volna menni, igaz az csak hétfőtől péntekig tartott, én is tartottam tőle, de nagyon jól érezte magát.
Szerintem ne vedd el a kedvét, engedd el nyugodtan.
Azóta is minden nyáron megy 2*1 hétre táborba nyáron és nagyon élvezi, Ő most 9 éves, haramdikos.
Mi szülők, jobban tartunk ezektől a dolgoktól, mint kellene, hidd el, jól fogja érezni magát és tanul egy kis önállóságot. (o:
Én még csak azt tudom mondani, hogy egy éve még nem engedtem, de idén szeretném. Akkor is csak azért nem, mert ő lett volna az egyetlen elsős, és azért azt meg nem..
Mennyire ismered azokat akik vinnék? Bízol bennük? Ez nagyon fontos kérdés.
Meg hogy ő akar-e nagyon menni?
Idén viszont már jó lenne elengedni. Még két tesója van, Tenerifére nem telik, valamit meg kezdeni kell a nyárral...
Az iskola ahova jár nagylányunk nyáron tábort szervez. Hittan tábor 6 tanárral. reggel este áhitat délelőtt foglakozások délután kirándulás és egyéb programok.
HÉTFŐTŐL VASÁRNAPIG
Nagyon el szeretne menni de mi nem tudjuk mitévők legyünk, messze mennek mert 300km-re lennének tőlünk (persze ha minden kötél szakad elmennénk érte)
ANNYIRA LELKES.
olyanok véleményére is kiváncsi lennék akik elengedték ennyi idősen (2. osztály) a gyermeküket
További ajánlott fórumok:
- Hova tegyem a gyerekem nyáron? Nyári táborok és egyéb alternatívák
- Anyukák! Elengednétek 10 éves gyereketeket egyedül, balatoni nyári táborba?
- Olyan családokban, ahol nem telik nyralásra, táborra, hogy töltik a gyerekek a nyári szünetet?
- Gyerekként is utáltam a nyári táborokat, hát még most...
- Bátor tábor 2012 nyári táborok (önkéntesek)
- Beíratnátok a gyermekeiteket nyári táborba?