5+1 ok, amiért érdemes kozmetikusnál szépülni (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: 5+1 ok, amiért érdemes kozmetikusnál szépülni
Értem...az elég baj viszont tényleg,ha nem beszéled a nyelvet....:S
És nem jöttök haza?
De ha szeretnél,akkor biztosan el tudsz majd valahol helyezkedni dolgozni...tudom,hogy ez baromi sok pénzbe kerül,de a munka öröme és a sok elégedett vendég meg valljuk be,hogy a kereset,kamatozna....
Fő a pozitív,optimita hozzáállás...
Én is kozmetikus vagyok és teljes mértékben egyet értek veled!Nekem is vannak olyan vendégeim,akik bejönnk hozzám úgy,hogy eleve nem szépek és akkor azt várják,hogy gyönyörűen távozzanak!Nem vagyunk mi kozmetikusok sem plasztikai sebészek sem pedig varázslók....
És ha a ezek a vendégek nem távoznek úgy ahogy ők szerettek volna(ami lehetetlen),akkor már rögtön a kozmetikus a hibás...
Mostanában :aranyporral dúsított zselémaszk, ennek a tetejére egy gipszborítás "Vénusz"maszk.
Természetesen van ennél egyszerűbb is,a lényeg a vitamindús ,zsírt és vizet is tartalmazó krém.
Ilyet most én főztem, legalább tudom ,hogy mi van benne!
A tavaszi bőrgyulladás sajna nagyon gyakori, viszket, fáj, húzódik. Érdemes enyhén lehámlasztani, hogy ne a szarulemezkék dagadjanak a pakolásoktól.
Hát...igen...én még nem tudom pontosan,hogy mit akarok csinálni.Először leérettségizek,van elég időm addig még gondolkodni(4 év)(most még csak 14 vagyok,az adatlapomon azért van 19,mert 18 év alatt nem lehet csatlakozni a portálhoz).Tehát egyenlőre még gimnáziumba megyek és aztán érettségi,és utána vagy kozmetikus képzésre megyek vagy rendészeti főiskolára vagy egészségügyi főiskolára.Ez a 3 szakma az,ami érdekel.És az emberek tlényleg nagyon le tudják szívni az ember energiáját,sőt....De azt gondolom,hogy attól jó mester ill. szakember valaki,hogy ezen túl tud lépni és profin tudja végezni mindezek ellenére a munkáját.
A segítségedet köszönöm és ha kérdésem van,akkor ha megengeded,hozzád fogok fordulni.
Puszi:Zsuzsi
Szia Druszám! Én már nem vállalok tanulót. Tudod az is egy nagy lutri. Hogy tudsz vele kijönni, mennyire lehet formálni, mennyire tud viselkedni stb. A mai nők feltöltődni jönnek a kozmiba,ami a mi erőnket viszi el. Amikor idősödik az ember és magának is van elég baja, sokszor nehéz hallgatni más nyavajáját. Igen nehéz témát váltani, de sokszor muszáj, persze tapintatosan, mert jön a következő vendég és nem lehetsz fáradt. A lányom is kacérkodott a szépségszakmával, de aztán az egészségügyben kötött ki. Most úgy tűnik jobban járt. Mi nagyon luxus lettünk, nem vagyunk létszükséglet. Pedig megérdemelnék a nők......
Most ennyi; üdv zsazsa
Szia! Zsazsa vagyok, 30 éve kozmetikusként dolgozom.Ha elfogadsz néhány jó tanácsot; a legfontosabb a szakoktató!Tudod mint az első tanítónéni.Rajta keresztül szereted meg a szakmát vagy nem!! A tanműhelyes rendszer személytelen( mindenki ugyan úgy tanulja),és "vendégtelen"!!!!Nem lehet megtanulni az alázatot. Ennek részben zsigerből kell jönni, de tanulható .Volt olyan tanulóm ,aki csak a kezelés végét szerette, amikor a vendég fizetett. Nem is maradt meg a szakmában. Sajnos nem minden jelentkező után "kapkodunk". Nagyon bizalmi kapcsolatnak kell kialakulni a tanulóval, aki mindent lát, hall a kozmiban. Pletyka ,vendég baja stb.Nem irigylem a kezdőket sem, hiszen a mai tendencia nem az , hogy a korosztályotok járna kozmiba. Pedig innen tudnál vendéget meríteni. 30 év után sem sétagalopp fennmaradni,a fejlesztésről nem is beszélve.Egy szó mint száz,Tedd amit lehetőségeid engednek, amit a lelked sugall, hisz lélek nélkül nem lehet!!! Mindennapi sikerélmény, alkotás tudásod szerint, nagy szabadság, fantáziád szárnyalása; ezektől szép ez a szakma!
Bocs ,hogy idődet raboltam, szívesen írok ha tudok újat mondani.
Üdv. zsazsa
További ajánlott fórumok:
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Esküvőre sminkeltetni érdemesebb inkább kozmetikussal?
- 30 felett milyen kozmetikumokat érdemes használni?
- Szerintetek érdemes mostanság egy kozmetikus tanfolyamot elvégezni?
- Hol érdemes kozmetikus tanfolyamot elvégezni?