5 éves kislányom rendben elalszik, majd pár óra múlva beindul a nem akarok aludni hadjárat (tudásbázis)
Szia!
Remélem, megoldódott azóta az alvási problémátok, ha nem még egy tanács: az én fiam is ezt csinálta kisebb korában, ritkán aludt, akkor is keveset, és folyton fáradt volt ezért meg nyűgös. Aztán kiderült, hogy ezt a vashiány okozza. El is múlt szépen, ahogy a vasat szedtük. Most 6 éves, és úgy alszik, hogy egy bombatámadást se venne észre.
Próbáld meg más időpontban elalatani.
Kicsit korábban, kicsit később, attól függ most mikor fekteted le.
Ez az, hogy mesélek elalváskor, el is alszik szépen, tesóval egy szobában, de aztán 2 óra múlva felébred és nagy kínlódás kell, hogy újra elaludjon.
De a meleg tejet kipróbálom.
Próbáltad már a meleg tejet? kakaót?
Vagy nagyon jó hatással lehet még a levendulás fürdető!!
Vagy még arra gondolok hogy nem fél esetleg a sötétben? Próba képpen kipróbálhatsz álomba ringató zenét!! nekem bevált!!!
Esti mese, aztán alvás, még a mese vége előtt bealszik az én drágám. Napközben már nem alszik, sokat rohangál, játszik, tehát el kell hogy legyen fáradva.
Aztán 22 óra körül felébred és mászkálni kezd a kisszoba és a háló között. Azzal az indokkal, hogy nem álmos. Szépen visszakisérem minden alkalommal, iszik, pisil, puszit ad, megbeszéljük, hogy aludni már pedig kell. 2-3 óra kell neki ahhoz, hogy végül az ágyában maradva elaludjon.
Reggel pedig persze fáradtan ébred.
Mit tegyek?
Mivel tudnám rávenni, hogy rendesen aludjon?
Egy szobában alszik a bátyjával, akit szintén képes felzajgatni, hogy ő se aludjon.
Valamire fel akarja hívni a figyelmemet?
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- 3 éves kislányomnak elhúzódó, nyákos hasmenése van. Két kezelésen van túl, de még mindig nincs rendben. Tudnátok segíteni valamivel?
- Kislányom az új évet köszöntő sok petárdától megijedt.Azóta este elalszik ugyan, de 2 órakor már átjön hozzám, mert fél.Áprilisban lesz 3 év