41 napja diétázom, tornázom, de egyszerűen nem mozdul a mérleg, esetleg valakinek tanács? (beszélgetős fórum)
Nekem volt hogy délután 4 után nem ettem. Írtóra kínlódtam, vért izzadtam, de megérte!
Viszont nem vontam meg magamtól semmit, csak keveset! Feleztem az étrendemet.
Ja még annyit, nekem saját magam által kitalált diéta volt.
Nekem havi 2 ment le, mikor fogyóztam. Tornával, diétával.
Sztem az a 3 kiló pont jó. Ne siettesd, az nem jó. a lassú tartósabb.
Én 24 kilót fogytam összesen, és egy éve tartom az 52-őt.
Semmi okod az elkeseredésre,hidd el a 3 kiló is eredmény.Persze,mindenki szeretne gyorsan,sokat,de az általában nem megy.Én akkor is azt mondom,jó úton jársz,és hogyha a ruháidon érzed,akkor teljesen mindegy,mit mutat a mérleg.
Példát is tudok neked erre mondani.Rubint Réka szervezett talán februárban valami alakreform versenyt,3 vagy 4 lánnyal,akiknél az volt a cél,ki tud 1 hónap alatt többet leadni az update módszerrel (nem követem az update-et,ezt már most mondom :-) ).A legnagyobb darab lány,azt hiszem Puskás Melinda szemmel láthatóan tök sokat fogyott,de tényleg,szinte képről képre lehetett látni a változást nála.A hó végi mérlegeléskor jött a legnagyobb döbbenet: a 4 lány közül ő fogyott a legkevesebbet (!),talán 1-2 kilót,viszont centiben a legtöbb róla ment le,van ahonnan 8-10 is.Szóval ezzel azt akartam mondani,hogy mindenki szervezete más,másként indul el a dolog,másként reagál a több mozgásra,az új kajákra.De tényleg az a legjobb,ha szépen,lassan,módszeresen,tartósan.Meglesz ez,hidd el :-).
Ja, nem, annyira nem érdekel. Csak megütötte a szememet, mert nekem úgy tűnt, hogy az update-tel mindent el lehet akkor adni. Persze engem nem izgat ez. Én is sokszor fogyóztam, igaz nem ekkora mennyiségeket kellett ledobnom, csak szülés után, de az is "simán" ment, kb 1 év alatt, lassan, pedig csak kicsit kevesebbet ettem (nem volt időm :) )és mászkáltam a gyerkőccel :)
Hát, nem is jött vissza egy dkg sem, mint azelőtt mikor gyorsan fogytam. Akkor könnyen jött könnyen ment, úgyhogy ne aggódj, hogy lassan, de biztosan haladsz:)
1. TILOS enni és inni:
Liszt:
- finomliszt,
- teljes kiörlésú liszt,
-durum liszt,
- graham liszt,
- és minden olyan pékáru, tészta, cukrászati sütemény illetve étel,
amiben ezek megtalálhatóak
Cukor:
- finomított fehér cukor,
- barna cukor,
-nád cukor,
- burgonya
- rizs
- chips
- müzli, müzliszelet
- magvak ( dió, mogyoró, mandula)
- szárított, aszalt gyümölcsök
- bármilyen tejtermék ( joghurt, tejital ) amiben cukor van
- 100%-os gyümölcslevek
- üdítők amelyek cukrot tartalmaznak
- szeszes ital
2. SZABAD enni és inni:
Liszt:
- update lisztkeverék és minden olyan pékáru, sütemény, édesség,
amely ebből készül
Cukor:
- update cukor
- édesítőszer: maltit, xilitol
Tejtermékek, felvágottak:
- sovány ( 0.5 illetve 1.5 %-os ) tej
- 1.5 %- os tejföl
- sovány túró
- update 1 gyümölcsjoghurt
- update 1 tejital
- update túró rúd
- natúr és diétás joghurt,
- kefír
- update felvágottak (más nem a benne lévő cukor miatt!!!)
- update virsli
- tojás ( bármilyen formában: főtt, tükör tojás, rántotta)
- sovány sajtok :
-mozzarella
- Anikó sajt
- Update 1 sajt
Levesek (tészta nélkül vagy update tésztával)
Főzelékek (kivéve burgonya főzelék) :
habarása update liszt -
Hús és halételek:
- a rántott ételeket csak update lisztben
és update panírmorzsában lehet panírozni
- grill és sült húsok
Zöldségek:
-paradicsom
- paprika
- uborka
- retek
- hagyma
- gomba
- borsó
- karfiol
- brokkoli
- karalábé
- répa
- káposzta
- jégsaláta
- kukorica TILOS
Savanyúságok, amelyek édesítőszerrel készültek. A salátákra olíva olaj és balzsamecet tehető.
- Gyümölcsök:
- eper
- málna
- ribizli
- szeder
- graphfruit
- citrom
- más gyümölcs a magas glikémiás index miatt TILOS!
Majonéz (update 1), Ketchup (update 1), Mustár (update 1)
Zsíradék:
- kacsa és liba zsír,
- olaj
- vaj (soványan)
Ital:
- kávé
- tea
- ásványvíz ( szénsavas, szénsav mentes)
- light cola,
- diétás üdítő italok (Diet, Slice)
- update 1 Sió leve
- diétás szörp
No hát akkor mégsem az van, hogy nem mozdul az a mérleg! 41 nap alatt 3 kiló az teljesen rendben van és egészséges tempó!
Kicsit belenéztem a naplódba. Azért volt jó pár nap, amikor becsúszott valami nem diétás, vagy épp nem tudtál tornázni, vagy nem ittál elég folyadékot... Ezek mind befolyásolják a fogyást szerintem. És én még annyit jegyeznék meg, hogy szerintem vacsira semmiképpen sem jó ha bármi szénhidrát tartalmút eszel! Láttam, hogy sokszor update sütit vacsizol vagy esetleg gyümölcsöt. Ezeket kerüld inkább pár napig vacsikor és tedd át reggelire, tízóraira, hátha így megjön a változás :) Vacsira próbálj meg inkább csak fehérjét fogyasztani nyers zöldséggel.
Réka januárba indított egy fogyi versenyt és étrendet is mutatott hozzá, hogy mit szabad és mit nem. Mindjárt megkeresem és bemásolom. Sok sikert!
41 nap alatt ennyi teljesen egészséges!!!
Szerintem tarts ki tovább, ennél sokkal gyorsabban fogyni nem egészséges!!
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- Van valaki, aki esetleg nagyon keveset tud inni? Nekem kb fél liter elég egy napra, mert egyszerűen nem tudok többet inni :(