4 hónapos kismama vagyok. Elég sűrűn érzek alhastól lefelé nyilaló fájdalmakat "szúrásokat". Mire utalhatnak ezek? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok,én nem tudom,h babát várok-e,de ma egésznap éreztem furcsa pociszurkálást,időnként a petefészek körül,és már órák óta visszatérő "hüvely-nyilalásom" van...nem tudom mire vélni,rákerestem,de mindenhol a terhességgel hozzák összefüggésbe.. lehet,h babás vagyok,de még korai lenne megmondani,jövő keddre "nem várom",ha nincs babám,akkor viszont nem biztos,h jó jel..
van valakinek 5lete,mi lehet ez?
Nekem is volt ilye4n mindkét terhességem alatt.
De szerencsére semmi baj nem lett belőle.
Mindenesetre pihenj sokat és kérdezd meg a dokit .
Hát Én begörcsöltem és bekeményedten a 20.héten, azóta vagyok állományban(most 36.hét).Szerencsére abból nem lett semmi komoly, csak gyógyszer+ szigorú pihenés.
A megnéziumot szedd mindenképpen és pihenj, mert nekem az a tippem, hogy nálam is a túlpörgés miatt jöttek a panaszok!És az emelgetést se eröltetsd!
Vigyázz magatokra, minden rendben lesz!!!!
Ami biztos, hogy elég sokat dolgozom, ráadásul most van a csúcs időszak a mhelyen, rengeteget kell túlóráznom. Az előfordulhat esetleg, hogy a hét eleji stressz most jön ki hétvégére?
Vagy még amire gyanakszom: a keresztlányom hónapos az éjjel itt aludt nálam baby-sitter voltam.Kicsi még de már is 9.5 kg, egy párszor fel kellett vennem. Lehet hogy már ilyen súlyokat nem kellene emelgetnem?!!
Mesis görcsöket csak eleinte éreztem. A védőnőm azt mondta, hogy ha oldalt érzek hasonló fájdalmakat, az normális, de ha teljesen lefelé nyilalókat, az már nem egészen.
Köszi.
Szia!
Általában ezek a szúrkálások, fájdalmak a méh feszülését jelentik. Feszühet azért mert túlhajszoltad magad, vagy azért mert most kezd el intenzívebben nőni a méh és azt érzed. De jobban teszed ha ezt megemlíted az orvosodnak, mert ő a szakember ebben!
Nyúnak a méhedet tartó ínszalagok, ne aggódj. Kicsit-nagyon kellemetlen, de a babádnak kell a hely.
Ha mensis görcsöket érzel, akkor érdemes egy kört futni a dokinál. Nekem azok is voltak, szerencsére a sok-sok magnézium enyhítette ezeket.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, hogy az izületi fájdalmak csökkenjenek?
- Vékonybél gyulladást (Chront) mindig kiséri hasmenés és milyen fájdalmakkal jár?
- Nagy fájdalmak kínoznak.Mi lehet ez?
- Ezek a tünetek milyen betegségre utalhatnak?
- Fogzási fájdalmakra mit tudsz ajánlani? A Dentinox gél nem használ. :(
- Erős fájdalmak esetén is hónapokat kell várni egy CT-vizsgálatra?