3. hete gyúrok és a súlyom össze-vissza ugrál. Normális ez? Vagy mitől van? (tudásbázis kérdés)
Ezt egy személyi edző állította neked össze?
Este 5 után ne egyél és zsírégető löttyöket igyál?
Nekem ez nem annyira tetszik.
5x kell enni 3 óránként
meg kell enni x mennyiségű fehérjét és ch-t minden étkezés alkalmával, figyelni kell a felszívódást is
egy szelet tk kenyér reggelire nyugodtan meget
az ilyen puffasztot akármik meg totálisan felejtősek
tudod mi a baj? ha nem fogyasztasz elegendő fehérjét és ch-t, akkor a szervezeted az izmaidat fogja felhasználni
Ha pelaózol, akkor is vannak paleós kenyerek, a csajok biztosan tudnak segíeni
Most gondolkodom, hogy 8 deka húst kell megegyél ebédre?
az elég kevés
Én simán megeszek 20-akár 30 dekát is ebédre és még ha jut, akkor ugyan ennyit vacsorára is
Ebédre a bulgurt és a basmati rizst ajánlom. Ha már nem bírod megenni a barna rizst.
Enned kell mindenképp. Ahhoz, hogy bírd az edzéseket, ahhoz 1600 kalóriát meg kell egyél.
Egyébként meg biztos be fog indulni rendesen. Én az izom épülésére nem fognám, mert 2-3 hét alatt nem sok izmot tudsz építeni.
Szamoltad mar mennyi kaloriat eszel egy nap? Mert ez nekem marha kevesnek tunik, foleg ha nagyobb sulyrol indulsz. Szerintem tartalek uzemmodba kapcsolt as szervezeted.
Az kemény dió :(
Ha irodalmat keresel, akkor még a paleolit felé tapogatózhatsz. Ha Szendi könyvet veszel, akkor a "csibés" egy nagy szr, a "zöldben" (borítókat így tudod azonosítani) elvileg sok minden le van rendesen írva.
A "Paleolit táplálkozás" elég jól pörgő fórum, ott mindenféle tippekkel tudnak a csajok segíteni kivitelezésben, ha megtetszik ez az étrend.
A mostani értended már elég paleo.
Igazad van, nem szemelyre szolo. Csak altalanos. Szakember itt? Meg egy dietetolgus sincs 60 kilometern belul. Se jo szakember, se rossz. Talan Pozsonyban? Szlovakiai vagyok es videki :-(
na jo, de sosem hallottam ilyesmirol, es nem sejtem hol lehet beszerezni Szlovakiaban? Az Omega 3 nalam nem valt be, 1 evig szedtem, a dieta sem valt be és ujabban a gyogyszert is csak azert szedem, hogy az orvos ne orditson velem, mert nem segit. :-( De azt mondjak, az edse mindebnt helyrehoz. Csak eddig a sulyomat nem! :-(
Ha ilyen összetett a probléma, akkor szerintem kérd ki egy tényleg jó szakember véleményét.
Nem akarom leszólni az edződ, de elég hirtelen indításanak tűnik a 2,5 óra edzés, és az étkezési tanács sem tűnik túl személyre szabottnak.
En is Atkinseztem, le is adtam 35 kilot, nagyon elegedett voltam, csak akkor elmentem egy rutin vervetelre, ahol 9-es koleszterint es 2 koruli trigliceridet mertek és surgosen el kellet hagynom a zsirokat. Mondom, teljes a kaosz a sok informacio miatt. Nem ehetek se zsir, se kenyeret vagy tesztat.
a 400 - az kaloria, amire gondoltam...
Logikázás ide vagy oda, ha drasztikusan csökkentik a szánhidrátot, kell emelni a zsírt. Most már nem tudnám jól visszaidézni, de pl. Atkins könyvében jól érthetően le van írva ennek a folyamata.
Ez nagyon dícséretes! Ügyes vagy, csak így tovább!A koleszterinedre vörös szőlőmag-örleményt ajánlok. Minden túlzás nélkül mondom, hogy csodaszer!Napi 2 mokkáskanál és egy hónap alatt szuper vérképpel dicsekedhetsz!
Elnezest, ha pontatlanul fogalmaztam.
5x eszem naponta, csak az edesnapokon ezt nem tudom beratani delelott. Sosem eszem mukajat. Mindent en fozok, amit megeszem. Lisztet nem hasznalok sajat etkezesre. Az edzo szerint a sot is ekrulnom kellene, mert visszatartja a vizet. Ugy erzem, elveszek az informaciok sokasagaban.
Eszem halat. És tudom mi az Omega3, ugyanis rettenetesen magas a koleszterinem, a trigliceridem se jo, gyogyszerekt kell szednem, de azok sem segitenek. Emiatt dontottem a fogyás es a sport mellett. Nincsenek falásrohamaim, mert kerülöm a "rossz" szenhidrátot. Sokkal kevesebbet és körültekintőbben eszem, mint korabban, a paraszti logika azt diktalja, ha kevesebb energiat viszek be es mondjuk 400-at elegetek az edzes kozben - sok eve nem sportoltam semmit -, akkor fogynom kellene. Logikusabb magyarazatnak erzem, hogy rendezodok at belul, csak meg a merleg nem mutatja. Gyakoraltilag 180 fokos fordulatot vettem az eletmodomban.
OK, te írtad az első bekezdésben, hogy nem eszel szánhidrátot, és én nem mondtam, hogy egyél kenyeret.
Ha ilyen sok kilótól szeretnél megszabadulni, kezdd egy komoly méregtelenítéssel!Ég és föld lesz a különbség az edzéseid között! Egyébként honnan vetted, hogy kerülni kell a szénhidrátot meg a zsírt? Sőt, meg fogsz lepődni: naponta minimum 5-szr egyél, keveset és teljesértékű élelmiszert. Ez alatt azt értem, hogy frisset, egészségeset. Kerüld a feldolgozott, műkajákat, cukrot, fehérlisztet, vegyél otthonra rendes sót, tiszta, patikai nátrium-kloridot, ne pedig a boltok polcain sóként eladott szemetet vidd be!A megfelelő sóháztartás is nélkülözhetetlen a helyes anyagcsereműködéshez.
Sok hát, az edző tanácsolta, hogy ennyit edzek. Ugy erzem, ha meg kenyeret is ennek, kihiznam a maradek ruhamat is! Viszont a zoldsegek is szenhidratnak szamitanak, jo szenhidratnak es sok zoldseget eszem minden egyes nap.
Nem véletlenül mondta az edző, amit mondott.
Nagy hibát követsz el, hogy nem eszel szénhidrátot és kerülöd a zsírt!Mindegyikre szüksége van a szervezetednek, csak nem mindegy milyen formában viszed be. Vannak kifejezetten egészséges zsírok és szénhidrátok. Az omega3 pl elengedhetelen a normális anyagcsereműködéshez, tehát pl. a fogyáshoz is. Ez pl. halakban van, lenmagolajban, tökmagolajban, mindenféle olajos magvakban, stb. Egészséges szénhidrát az, amelyik nem emeli meg hirtelen a vércukorszintedet, hanem lassan szívódik fel, így nincsenek nagy ingadozások, folyamatosan képes megfelelő mennyiségű inzulin termelődni, így hirtelen rádtörő éhségérzeted sem lesz.
Köszönöm a hozzászólást. Formásabb vagyok, az szemmel látható és kinőtt a bicepszem és tricepszem, amit már a karomon levő zsír sem tud eltakarni. Igyekszem sokat inni. Tehát akkor van remény, hogy ez megfordul hamarosan és kilobol is veszitek? 20 kilot szeretnek fogyni - minimum.
2,5 óra edzés baromi sok, ahhoz kellene szénhidrát is, ha meg még a zsírt is kerülöd, az még rosszabb.
nem eszem gyümölcsöt. Az edzőtől azt a tanácsot kaptam, hogy 8 deka főtt csirkemellet egyek ebedre nehany szelet paradicsommal es egy kanalnyi barnarizzsel. A barnarizst nem birtam megenni, ezért nem ettem, de attol meg mentek le a kilok. Delelott nem nagyon szoktam enni, mert az edzes elott 2 oraval nem lehet es 9 korul jarok edzeni - delben érek haza, akkor natur csirke zoldsegekkel, illetve hal zoldsegekkel, most etem tokfozeléket is,mert meguntam a csirket meg a halat. Delutan szoktam enni ugyanebbol kevesebbet vagy salatat. 5 ora utan nem eszem. Csak vizet iszom es zsiregeto italokat edzes kozben, ja es teat, izesites nelkul. Alkoholt nem iszom és nassolni ritkan szoktam, meg 2 hete 1-1 szelet minidinnyevel bunoztem, de nem este, hanem edzes utan.
A víz-zsír-izom összetételed változik. Ez teljesen rendjén van. Sok folyadékot kell inni, hogy kihajtsa nyirokban pangó vizet, amelyhez "méregkristályok", salakanyagok kapcsolódnak. Az izom nehezebb, mint a zsír, így előfordulhat, hogy többet mutat a mérleg, mint a kezdetekkor, még akkor is, ha karcsúbbnak, tömörebbnek nézel ki.
Pedig a ch-ra szükséged van. Mit eszel pontosan 1 nap. Le tudnád írni?
Én úgy jártam, hogy hónapokra megállt a fogyásom, bármennyit edzettem. Aztán kipróbáltam, hogy mi van, ha nem eszem magas cukortartalmű gyümölcsöt és egyből mennek lefele a kilók. Az a pár édes gyümi elég volt ahhoz, hogy megálljon a fogyásom.
Ez csak egy példa arra, hogy mimindentől függhet.
Kedves Zebra, az első kérdésre válaszoltam. A súlyom 3-4 kilós kilengéseket mutat. SOK kiló vagyok. Privátban megirom, ha számít
ma 3. hete, hogy hetente 4-5x kb. 2,5 órát töltök edzéssel. Súlyzók, elliptikus gép, futógép felváltva. Az első héten nagy sikert könyveltem el, 3-3,5 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg /jócskán van miből fogynom/, második hét közepén megfordult az egész. Ahogy kezdtem megszokni a terhelést /persze izomlázam most is folyamatosan van/, a súlyom stagnálni kezdtett, aztán nagyobb is lett. Dietázom mellette, de nem olyan drasztikusan, mert az edzésekhez kell az erő. Nem eszem szénhidrátot, kerülöm a zsirt. A csipobőségem nem változott, a derekam és a mellbőségem csökkent. Fittebb vagyok. De a francos kilok nem csökkennek!
Mit jelent az, hogy gyúrsz? és mit jelent az, hogy össze vissza ugrál? mennyiről mennyire?
3. hete gyúrok és a súlyom össze-vissza ugrál. Normális ez? Vagy mitől van?
További ajánlott fórumok: