3 éves kisfiamon csúnya melegkiütések vannak. (nyakán, vállán, homlokán, de még a haja alatt is) Mi használhat rá? (tudásbázis)
Csak azért viszem allergiavizsgálatra, hogy én is megnyugodjak. Tanácsadáson megint allergiát állapított meg a dokinénink. Inkább elviszem, fizetek kicsit, de megnyugszom, hogy nem allergia. Ha meg mégis, hát kezelik.
De szerintem nem, mert csak a nagy melegben jön ki.
(A Heim Pál tőlünk messze van, itt a bőrgyógyász ránézés nélkül a kezembe nyomná az allergiavizsgálat bejelentkezéséhez szükséges telefonszámot. Nem egy lelkes doki)
Mellesleg itt vidéken minden kicsit, vagy nagyon lassabban megy mint Pesten, vagy a környékén. Pl. a "kötelező" csípőszűrést is maszekon oldottam meg, mert a kórházban nem kaptam időpontot. Még azt sem tudták megmondani, hogy egyáltalán mikor telefonálja, hogy kapjak időpontot. Négy hónapig hetente háromszor hívtam őket, de még időpontot sem kaptam. Mire a védőnő volt olyan kedves és megadta egy maszek rendelő számát. Két nap alatt lerendeztük, röntgennel (mivel kis eltérést látott már a gyerekorvos is, különben nem is küldött volna szakorvoshoz) mindennel együtt.
De miért mentek akkor ezzel allergiavizsgálatra? Vidd el egy jó gyerekbőrgyógyászhoz, ha nyugtalanít!
Mi a Heim Pálba járunk, más miatt mondjuk, de nagyon jó.
Az én fiamon is voltak melegkiütések is, megmutattam a doktor nőnek, ha már úgyis ott voltunk, csak ránézett, és rögtön mondta, hogy ez melegkiütés, el is múlt szépen. Egy jó orvosnak ez ennyi.
Na ez nekem is új.
A bárányhimlőt felismerem, az valami borzalom. De itt a melegkiütésről van szó.
Az én gyerekem is szenved ettől most a kánikulában. Az első gyereknél még el is vittem dokihoz, na persze, ez allergia, fel is kerestem egy dokit aki erre szakosodott, a gyereknek semmi allergiája nics, csupán apró piros pöttyökkel, foltokkal reagál a melegre.
A másodiknál ugyanez, jelzem szintén megyünk allergiavizsgálatra, maszekon, mert így gyorsabb.
De ma már tudom, hogy nem allergiás, csupán, a kis érzékeny bőre így reagál a melegre, holott még nem szobatiszta, de mégis csak egy szál kisgatyóban, vagy análkül szaladgál itthon egész nap, ha iszonyat meleg van.
Én is kipersegek a kánikulában, viszketek, mint a fene, hát akkor egy ilyen apró kis gyerek?
Ma már mindent annyira könnyen fognak a doki az alleriára.
Koszi az otleteket, valamelyik csak hasznal.
Sudo van is itthon a kisteso popojara, azt ki is probaljuk. De azt ejjelre vagy csak ugy egesz napra kented Koperta?
Kamillas? Azt is megnezzuk, persze nem egyszerre a mentolossal.
Eddig sima natur hintoport hasznaltunk, vagyis probaltuk.
Mashol van ekcemaja, de ez nem az, szerencsere.
Ez a meleggel jott.
...nem tudom..., csak ezeken a nagyon izzados helyeken jon ki, amiota bejott a meleg.
Egy naggggyon meleg es poros orszagban elunk. Ma 40fok felett volt.
Apro piros pottyok, jo surun a boren. Nagyon aprok, de formara olyanok, mint az egesz pici pattanasok, de nem sarga a kozepe.
Orvos mondta, hogy az, de nem javasolt ra semmit.