2éves kislányomnak nagyon kemény a széklete, alig tud székletelni, mit lehet tenni? (beszélgetés)
Megbetegedett az állatorvos. Elment orvoshoz..
- "Helló, mi a panasz...?" fogadja őt a doki..
- "Hát igy könnyű....!" válaszol a paciens...
Mi is most olyan helyzetben vagyunk mint amikor az állatorvos rendel - Nekünk véleményt kell mondani, de nem ismerjük a körülményeket, előzményeket...
"-Hát, így ez nehéz..." - mondom én..
Mert, lehet hogy volt nálatok a Nagyi és adott neki valamit - fimom csokit...
De, lehet hogy ... és most lehetne sorolni még nagyon sok variációt...
Biztos, hogy tudod mit evett az utóbbi időben. Pontosan, az előtt, amikor először felfedezted..
A viselkedése "standard"..? Lelkileg minden rendben...? Szülő ezt észre veszi...
Mert jogúrttól - attó biztos nincs...., sem gyümölcstől..
Voltatok valahol - ahol neki az "túl idegen" lett volna - és vissza tartotta...? Egyáltalán...- ilyen tipus...? Mert, ha ilyesmi előfordult, később felszárad a nedvesség (ebben a melegben) és máris itt van a székrekedés...
Krisztilt egy kevés test-meleg sós vízzel - és a dolgok rendbe szedődnek. Persze, most már oda figyelni mikor és mennyi volt.
Krisztíl után nem kell eröltetni - legfeljebb 2 óra múlva megismételni. Mozogjon - de messzire ne menjünk...!
Pontosan ez volt a problémánk két éves korában a lányommal. Mi akkor 1-1 teáskanál Levolacot adtunk neki (vagy volt még valami más ugyanilyen más nevű is), és az segített, visszatért a bizalma a kakkantáshoz. Szegény azt mondogatta, hogy soha többé nem akar. :( Úgyhogy a bugyiban is találtunk sokszor.
Később rájöttem, hogy a földimogyoró és a nyers káposzta (mikor imádja rágcsálni) nagyon meglazítja a székletet. Úgyhogy ezekkel is próbálkozhatsz.
Szia!
Nekem most 12 éves a kisebbik gyerekem,és 6 éves koráig iszonyatos nagyokat küzdöttünk azért ,hogy eza problémánk megoldódjon...
A drnéni azt mondta erősebb a záróizma mint az átlagnak,így nem tudja átpréselni rajta a z objektumot..:D
Sokat sírtunk,és konkrétan kézzel bányásztunk néha ,ha beszorult..
Most már kevésbé szorulós,de ajálai egy dolgot tudok rá:Psillyum husk kapszulát ami egy fakéreg kapszulásítva,és földagadva lazítja a székletet,és enyhé hashajtó...Az alma a barack,a szilva ....na az elég kevéske volt nálunk..a Psillyum bejött,bár hamarabb lett volna kapható itthon,azóta nics gondja,és már nem is kell szednie.
További ajánlott fórumok:
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- Csak gyerekpszichológus tudna segíteni? 4 és fél éves kislányom szándékosan visszatartja a székletét...
- A 2 éves kislányom még csak nagyon kevés szót használ. Normális ez? (A hallásával nincs semmi probléma.)
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Nagyon megijedtem!!! Mit láthat a kislányom? Mit tegyünk?
- Mitől lehet? 2 és fél éves kislányomnak már jópár hete minden nap minimum 6-szor van széklete?