2022-es kismamák (beszélgetés)
Köszönjük!
Nektek kitartást így a végéhez közeledve, de kezdődik valami egészen más. 😊
Könnyű szülést, jó egészséget, sok örömet! 🥰
Ahogy repül az idő neked is itt lesz hamar ☺️
Nekem a 36. héten mondtak 3500 grammot... Ez 2 hete volt és még egyben vagyunk.😅😅 A tesói nem voltak ekkorák,aztán majd kiderül mekkora lesz valójában. ☺️
Akkor már nincs sok hátra☺️
Kitartást kívánok🙂🤞
Én 33 hetes múltam,nekem is lassan eljön az idő 😀 hétvégén megyek dokihoz kíváncsi vagyok hol tart súlyban 🙂
Jajj hát akkor Gratulálok Neked!☺️☺️ Isten hozta a kis babádat! ☺️🍼
Biztos menni fog, előbb utóbb bele rázódunk majd😀
Jó egészséget kívánok Nektek ☺️
Mi ma hajnalban találkoztunk!
Jól vagyunk, ismerkedünk. Eddig nagyon jó kis baba, már közel másfél órája alszik. 😊
Nekem kell még feltalálnom magam, mert az öltözködés, pelenkázás, tisztán és szárazon tartás nem olyan könnyű...😅
Kórházi lista:
Osztályra:
- Alap ápolási eszközök (tusfürdő,fogkefe- fogkrém stb..)
- törölközők, sima+ fürdőszobai papucs
- nedves wc papír,intim törlőkendő (szerintem nagyon hasznos,főleg spontán szülés után, gàtmetszés/aranyér)
- szülés utáni vastag, nedvszívó betét vagy akár "pelenkabugyi"
- egyszer használatos (eldobható) bugyi
- szoptatós hálóingek
- szoptatós melltartó+ eldobható melltartó betét
- wc papír, eldobható wc ülőke (DM, Rossmann) (papír), vagy fertőtlenítő kendő
- kis kézfertőtlenìtő (nem mindig van, érdemes)
- gàtmetszés esetén jégzselés párna,de adnak is pl nálunk.
Szülőszobára ( nálunk külön szinten van):
- házassági anyakönyvi kivonat másolata,vagy apasági nyilatkozat
- anya és apa személyi igazolvány plusz lakcímkártya másolata
- terhességi iratok,leletek
- szőlőcukor plusz szénsavmentes ásványvíz
- Tusfürdő, fürdőszobai papucs, törölköző
- egyszerhaszn. bugyi plusz betét
- hálóing
- apának a ruha,ha bent lesz veled
Baba:
- nálunk az újszülött osztályon van elektromos mellszívó, adnak,de korlátozott számban,így szerintem azt érdemes bevinni. Kézit vagy elektromosat kinek mi.
- a minden listán szereplő cumisüveg csak a lefejt tej átmeneti tárolásàhoz segítség,így érdemes vinni,de itatni a babát nálunk pl a svéd itatópohàrból szokták,ha szükséges. (Eldöntendő) ugyanúgy,ahogy a cumi.jo ha van nálad,de nem szükséges (szerintem)
- érdemes egy csomag popsi törlőkendőt bedobni a csomagba,mert fogyóeszköz és legalább van saját.
- pelust adnak
- nálunk ruhát is adnak,de nyugodtan vihetsz be sajátot ,ha szeretnél
- textilpelus (érdemes vinni,mert ami a fejük alatt van,nem a legjobb nedvszívó büfi esetén)
- bimbó védő. Úgyis ott derül ki,hogy szükséges-e vagy sem. Szóval spórolsz egy kört apànak,ha mégis kell.
- ezen felül vihetsz be neki saját takarót, nyunyit ami otthon illatú ez opcionális (én vittem 😅)
Egy plusz vélemény:
Gàtseb ápolására készítményt nem érdemes szerintem bevinni. Ha mégis lesz gàtmetszés,ott ellenőrzik,kezelik minden nap (legalábbis nálunk). A lényeg,hogy tisztán legyen tartva és szárazon (gyakori betétcsere+ mosdàs). Otthon nyugodtan lehet kenegetni,aki úgy érzi aloe spray vagy gél,kinek mi.
Jó szemezgetést! Írjatok,ha valamit kihagytam,vagy bármi.☺️
Sziasztok!
Az elmaradt listámat leírnàm nektek. Nyilván ez a lista a saját (2 szülés után), illetve a szakmai tapasztalatom. Ezen kívül a saját városom szülészetét ismerem,ott dolgozom, így azt ,hogy más városok kórházai miben térnek el,illetve a rendelkezésre álló eszközöket ott nem ismerem. Ha találtok olyat,amit szerintetek kihagytam, vagy olyat,ami szerintetek felesleges ,nyugodtan írjàtok le,nekem is jól jöhet. ☺️
Én is pont így vagyok, csak január végétől március elejéig készülök lelkileg mindenre. 😅
Február 11-re van kiírva, de magas vérnyomás, gdm van nálam, így ha úgy látják, biztos megindítják majd, de ha nem, akkor mivel kisfiú, simán ücsöröghet ott a 41. hétig is. 🤣
Köszönjük szépen,igen minden rendben. Lassan a 30. hétbe lépünk. Nálunk jobbára délután , és este-éjjel nagyon aktív ..kirúgja a ház oldalát. Remélem ha kibújik nyugodtabb lesz éjjel 😅😅
Minden rendben volt a vizsgálaton is, több pihenésre utasítottak, mert a méhszàj leletem 3100 lett ,de mivel harmadik terhesség,ez ilyenkor már normális. Plusz,pihenj többet egy 2 éves mellett..👀😅
Nálunk van pár dolog,ami a piciről a meg kisebbre száll,de mivel ellentétes nemű lesz,így azért sok mindent be kellett szerezni. De azért megvannak a bevált dolgok itthonra is, kórházba is, babának is. Szívesen megosztom veletek. ☺️ Mivel nálunk a december nagyon pörgős hónap,így mi igyekeztünk beszerezni a legtöbb dolgot,hogy januárban már ne kelljen kapkodni.Nalunk a lányom 37. hétre, a fiam 39. hétre született,így január közepétől fel leszek készülve mindenre😁
Vigyázzatok magatokra!!! ☺️
Jobbulást, vigyázzatok magatokra!
Én még aktívan dolgozom az óvodában, még 3 hetet kell túlélnem komolyabb betegség nélkül. 🙏
Szia, remélem minden rendben és jobban vagytok már,a pocaklakód is🙂
Mi jól vagyunk, néha megy a buli odabent ☺️🥰 én is próbálok vigyázni,és kerülni akik betegek, így nagyon nem hiányzik hogy elkapjam 😕
Az alkalmazás listájában elkezdtem bejelolni néhány dolgot ami már megvan,de szívesen nézek másik listát is 🙂
Sziasztok!
Nem felejtettem ám el a listát,csak nehéz két és fél hét van mögöttünk. Most lábalunk ki egy jó kis vírusos betegségből.. a nagyobbik hazahozta, és senki sem úszta meg.
Most már szerencsére minden rendben. Remélem ti jól vagytok és a pocakban is minden oké.☺️
Nemsokára jövök, pótolom az elmaradást.
Sziasztok!
Csak egy kérdés: ki hogyan áll "babakelengye" vagy szükséges eszközök listával?
Ha valakit érdekel és segítség lehet, szakmabeliként szívesen ide gyűjtöm a szükséges dolgokat. Hátha könnyebb megbeszélgetni is együtt, mi az ami felesleges vagy feltétlenül szükséges.
Nem értem ezeket a betűjeleket.
Nem volt jele szerintem. Nem is ettem sokat. Előtte lévő napokon mondjuk szülinapoztunk, én mindig erre fogom. 😀
A mi kisbabánk nagyon jó kis albérlő, remélem hogy ilyen jó gyerek lesz, ha megszületik is. 😅 Olyan kis rendes velem, nem okoz kellemetlenséget sosem. Tényleg velem alszik, velem kel. 💙
De jó, nálunk egész éjjel megy a bugi odabent...napközben meg alszik 😅 Remélem ha kibújik fordítva csinálja majd. 😂
Én holnap megyek vércukorterhelésre, de remélem minden rendben lesz. Volt is valami "jele" , vagy csak a VCT lett pozitív?
Sziasztok! Nálunk is minden rendben,22 hetes múltam ☺️ kb.2 hete már én is érzem a mocorgást és szépen növekszik a pocak is😁☺️
Nekem hó végén lesz a vérvétel, remélem a cukros része is rendben lesz.
Szia!
Mi is a 27. hétben vagyunk. Növöget, mozog, szépen beállt arra, hogy éjszaka alszik velünk, nappal meg mocorog. Remélem így is marad. 😅
Közben cukros lettem, a 160 gr CH-t kell figyelnem... Hát nem könnyű. Nem vészes, de szívesebben ennék egy kicsivel többet vagy ízesebbet.
Tegnap megvettük a babaágyat. 😊 Végre kicsit rendeződik a lakás, eddig csak gyűltek az apróságok. De még mindig tanácstalan vagyok egy csomó mindenben, több cucca lesz, mint amire számítottam. 🤣
Halihó Kismamik!
Ki hogy van? El vagyunk tűnve. Nőnek ezek a babák a pocakban? ☺
Mi 27 hetesek lettünk közben, nemrég voltunk 5D babamozin, élmény volt. ☺
Szia!
A pocak keményedése normális, ahogy halad előre a terhesség. Kiválthatja a baba mozgása, ha tele a hólyag, ha többet sétálsz stb.
Magnerotból nyugodtan be vehetsz egyszerre kettőt is, illetve a nap folyamán még ha szükséges. A felesleges kiürül a szervezetből, túl adagolni nem igazán lehet, kárt nem tesz.
Sziasztok!
Tudtok segíteni? Első baba lesz úgyhogy fogalmam sincs mennyire lehet kemény a pocak!?😏
Délelőtt nem de ebéd után és estére keményebb lesz meg mintha nagyobb is lenne.
Az első terhes gondozáson azt mondták később majd úgy szedem a magnéziumot ahogy akarom attól függ hogy keményedik a hasam...fél időben vagyok, múltkor kérdeztem azt mondták szedjek 500 mg.
A gyógyszertárban 500 mg Magnerotot adtak.Most akkor be vehetek többet is?
Nem megyek most dokihoz hogy megkérdezzem. Köszi 🙂
Elég látványos most már. Ezelőtt is látszott, de most biztosabb volt.
Igen, a koponya végű fekvés ideális a spontán szüléshez. Mivel neki még rengeteg helye van, valószínű forog még, később áll be a végső pozícióba.
Nekem a hátsó falon tapad a lepény, de én sem érzem régóta a mozgást.
Látványos volt a kukac? 😅
Jó, hogy te érzed, én még mindig kevésbé. Mellső fali a lelkem. Talán néha valami kotorászást érzek, de nem olyan biztos. Azt írták a papíromra, hogy fejfekvésű. Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen ha így maradna, akkor szépen ki tudna bújni?