2015 őszén születendő babák (beszélgetés)
Szia Baba3435!
Mi holnap leszünk két hónaposak
Ezek szerint egy hónap különbséggel szültünk Antritter doktornőnél :-)
Egyébként Te is zuglói vagy?
Sziasztok!
Friss élményekkel tudok nektek szolgálni, ma két hete, hogy megszületett a kislányom a Sote 2-n.
Én kétágyas fizetős szobában voltam, a felújított részen. Valóban két szobához van egy fürdő, de ez csak annyi gondot okozott, hogy ha bent voltál akkor mindkét oldali ajtót zárni kellett, és néha előfordult, hogy ha végeztél, csak az egyiket nyitottad ki :-)
Csak pozitív élményekről tudok beszámolni, még a csecsemősökről is - akikről sok rosszat olvastam - csak jókat tudok mondani. Nekem nagyon sokat segítettek, a kislányomra vigyáztak, amikor náluk volt, és mindenki nagyon kedves, segítőkész volt.
Ha esetleg van valami konkrét, amire kiváncsiak vagytok, kérdezzetek, és igyekszem válaszolni :-)
igyál sok görögszénamag teát. csodákat tesz.
bioboltban lehet venni a kis magokat, kb 1 órát áztatod (2dl-hez egy kiskanál), aztán forrás után kb 3 perc főzés. ha tovább főzöd, keserű lesz. én napi egy litert iszom.
szia, nekem tegnap jött ki a nyákdugó egy része (fájt eléggé, nem tudom ez normális-e), ma meg a többi (ezt észre sem vettem), de még nem szültem meg és alig érzek fájást, azt sem rendszeresen, pedig már 39+4 hetes vagyok.
szerintem ne aggódj, ha esetleg neked is az jött ki, a 37. hét után már nem korai a szülés, legfeljebb egy picit vékonykább lenne a babád. ilyenkor már mindenük ki van fejlődve, már csak híznak. :) kitartást!
Nálam is a pici barna volt az előjel, nem is tulajdonítottam neki jelentőséget, mert még csak 35 hetes voltam. Olyan 4-5 nap múlva szültem. :-)
A hasam pedig először aznap fájt picit, amikor éjjel meglett a kisfiunk. :-)
Sziasztok! 37+4 terhes kismama vagyok.
A múlt éjszaka elég nehezen tudtam aludni, azon kívül, hogy szinte óránként vizelési ingerem volt, az alhasam is fájt egy kicsit, tompán. Néha szúró érzésem is volt és a lábaim is zsibbadtak, mint menstruációkor szokott. Reggelre elmúlt, de csak óvatosan mertem mozogni. Megjártam a háziorvost a táppénzes papíromért, mire hazaértem, azt vettem észre, hogy 2 pici halvány barnás pecsételés volt a tisztasági betéten. Felhívjam az orvost, vagy ez ilyenkor a 37. héten normális lehet?
(Olvastam, hogy talán a nyákdugó lehet az, hogy előjele, nemsokára szülünk... a méhnyak felpuhulása okozhatja esetleg, ami a szülés közeledtét jelzi... )
Gondoltam, pihenek, várok, hogy lesz-e még, folytatódik-e és majd akkor telefonálok a nődokinak...
Sziasztok!
Íme az én tapasztalataim a szülésről a SOTE-n.
Császár
Nekem programozott császár lett volna, de a kislány (a legnagyobb örömömre) úgy döntött, hogy egy nappal hamarabb szeretne világra jönni. Éjjel kettőkor elfolyt a magzatvíz és mivel semmi fájás nem volt, kényelmesen be tudtunk menni a kórházba. Ott megvizsgáltak, egy ujjnyira voltam kitágulva. Felvették az adatokat. Kérdezték, hogy mikor ettem, és amikor kiderült, hogy 2 órája, akkor, hogy meglegyen a 6 óra befektettek a vajúdóba. Ctg-n figyelték a babát, infúziót kötöttek be. Vicces volt, mert egy spanyol nővérke volt, így angolul próbáltunk kommunikálni. Konkrét fájásaim nem voltak, csak valahogy olyan volt, mint amikor fáj az alhasa az embernek, amikor menstruál. Fura volt, mert a szülésznő azt mondta, hogy elég magas fájásértékeket mért a gép, nem érti miért nem érzek úgymond semmit. A férjemmel hajnalig nevetgéltük és hallgattuk szegény anyukákat a szülőszobán.
Reggelre bejött a fogadott dokim, aki mondta, hogy amint lesz hely a műtőben, már megyünk is. Hát mentünk is Nagy szerencsém volt, mert pont az a szülésznő volt ügyeletben, akit szerettem volna, de lemondtam, amikor kiderült, hogy műtéttel szülünk. Előtte még bejött az aneszteziológus és elmondta, hogy mi fog történni velem, milyen eljárást fog alkalmazni. Kaptam még vénásan antibiotikumot, mert x idő múlva, ha elfolyt a magzatvíz véd a fertőzéstől és elém dugtak egy poharat, hogy igyam meg – ez volt a savlekötő. Aztán már hozták is az ágyat, vetkőzzek le, apuka öltözzön be, rohanjunk, várnak a műtőre (nagyon sokan szültek aznap).
Itt nagyon kedvesek voltak. Lefertőtlenítették a gerincemet, mindent részletesen elmondtak megint, hogy mi történik. Először adtak egy fájdalomcsillapítót a gerinc környékére, utána meg nem volt szabad megmozdulni, és szúrták a spinális injekciót. Lefektettek, letakarták előre a kilátást és bejöhetett apuka a fejemhez. Még ellenőrizték, hogy tuti elzsibbadtam-e. Valami vizes spray-jel fújkálhattak és kérdezgették, hogy milyen területen nem érzek már semmit. Tényleg nem éreztem semmit, csak, hogy valami ténykedés van alul, de kellemetlen nem volt. Egyszer csak szörcsögés (kiszívták a cuccot) és felsírt a baba A szülésznő elvitte a karjában, egy pillanatra láttam. Cuki volt nagyon. Apuka kísérte be egy másik helyiségbe, ahol a gyermekorvos bediktálta az Apgar értékeket, kiszívták a magzatvizet az üregekből. Miközben összevarrtak jött a legjobb rész; behozták a kislányt és odatették a mellkasomra. Hihetetlenül jó érzés volt, mert valahogy úgy feküdt, hogy összeért a szánk és az édes kis lehelete betöltötte minden érzékemet. Közben a számban turkált, hihetetlen érzés volt, ahogy a 9 hónapnyi várakozás hirtelen beteljesedett. Olyan édes volt az egész, a férjem is odabújt, nagyon intim pillanatok voltak. Egy érdekesség volt csak, hogy a műtét alatt nagyon fájt a bal mellem, valahogy szorított a mellkasom. Azt mondták, hogy valószínű, hogy az oxitocin hatása. Utána apuka vitte át a babát a szülőszobára, ahol felírták a nevét, megmérték a súlyát, hosszát és vitték a csecsemőosztályra. Amikor én kész lettem, akkor nagyon fura volt látni a béna lábamat, amit szinte felcsapott a műtősfiú, amikor tett át a hordágyra. Kitoltak a folyosóra, elvileg úgy volt, hogy ott majd kap egy kis időt a család is, hogy megnézzék a babát, de mondta a férjem, hogy már elvitték és inkubátorban van a gyerek. A doki, is én is jól megijedtünk, de később kiderült, hogy csak azért tették oda, mert annyi szülés volt, hogy nem volt ágya, csak éppen abban volt egy hely… De ezt én már csak az őrzőben tudtam meg, amikor tudtunk viberezni. Addig nem volt valami túl jó kedvem, hogy mi történhetett egy 10/10-es apgaros gyerekkel kb. 3 perc alatt…
Az őrzőbe a férjem felhozta a cuccomat, betoltak egy ilyen üvegfalú, elválasztós kutricába. Ott is gondban volt a személyzet, mert már oda se fértek az anyukák. Nagyon remegtem, de nem fáztam. Jobban érdekelt, hogy mi van Lilivel így már szereztem is az infókat telefonon. Kaptam fájdalomcsillapítót. Ahogy telt az idő kaptam inni szívószállal és utána háztartási kekszet. A kötelezőn felül nem kértem plusz fájdalomcsillapítót. Infúzióba azt hiszem méhösszehúzót kaptam még. Nagyon nagy öröm volt, hogy a babát is felhozták és rátették a mellemre. Lassan letelt a 6 óra és visszatért a lábamba az élet. A mobilizációs kísérlet nagyon könnyen ment. Fel kellett állni, összeszedni a motyót és menni zuhanyozni. Egy tanuló nővérke segített, de azért mindent önállóan kellett csinálni. Utána még 2 szuri és lehetett indulni a szobába, ahova szintén elkísért a nővér.
Összességében azt mondhatom, hogy az egész szülés borzasztó flottul, profin ment. Mindenki nagyon kedves volt végig, csak pozitív tapasztalatom van. Sok „rémtörténetet” elolvastam én is a császárról és tudom, hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Engem csak az érdekelt, hogy végig kell csinálni, keménynek kell lenni, hogy minél hamarabb lássam Lilit. Műtét valóban, de túlélhető. Pont ma vagyunk egy hetesek, a sebem alig fáj. Azonnal tudtam mindent csinálni, sőt jobb volt, hogy az ember nem hagyja el magát, hanem áll, ül, járkál és csinálja, amit kell. Egyedül felállni volt csak nehéz abból a nagyon puha kórházi ágyból. A haskötő valóban nagyon hasznos találmány. A választott dokimnak örökre hálás leszek a kedvességéért és a lelkiismeretességéért.
Igen, nekünk sem mondott konkrétumot, amikor megkérdeztük, hogy tudunk-e majd nála szülni.
Ezért voltam elbizonytalanodva kicsit, bár ő eleve ilyennek tűnt.
Akkor jól emlékeztem, hogy azonos dokihoz járunk. :-)
Ezek szerint a szülésnél is olyan volt, amilyen mindig szokott lenni :-)
Azt megkérdezhetem, hogy Ti adtatok-e neki pénzt? és hogy mondott-e konkrét összeget, vagy sem?
Szia Baba3435!
Először is gratulálok az új családtaghoz.
Ill. meg szeretném kérdezni, hogy ki volt az orvosod?
Köszi
Gratulálok és sok boldogságot hozzá! :)
Gyors gyógyulást!