2012. december 21. Jön a "világvége", vagy az új aranykor? (beszélgetős fórum)
Én a Gergely naptár szerint élek.
A mai dátumhoz az van beírva : Tamás
Világvége.
Nincs oldal ami ne foglalkozna a témával, vagy komoly hittel, hogy lesz, vagy humorosan. Akkor mi se maradjunk ki belőle, persze maradva a tudományos megközelítésnél. :)
"Elmaradt a világvége
A NASA olyannyira biztos abban, hogy nem lesz világvége december 21-én, hogy egy héttel korábban megjelentette ezzel kapcsolatos, december 22-i cikkét.
A rövid videót is tartalmazó cikkben azt magyarázza el John Carlson csillagász-régész, a Center for Archaeoastronomy igazgatója, amit már mi is többször megírtunk rovatunkban: a december 21-ével kapcsolatos világvége-jóslatok a maja naptár félreértelmezésén alapulnak.
Carlson szerint ha egy régi maja most itt lenne velünk, biztosan nagyon izgulna a közelgő dátum miatt, mivel nagyon fontosnak tartaná. Ám nem a világvégét várná, hanem valószínűleg a világot megteremtő maja istenek visszatértét, akik hite szerint "megújítanák" a világot. Nem ismertek azonban olyan maja próféciák, hogy ez egyben a világ végét is jelentené.
A maja civilizáció Közép-Amerika mai őserdeinek helyén virágzott, és Kr. u. 800 körül érte el csúcspontját, hatalmas városokat, templomokat és piramisokat építve. Naptárjuk egészen különleges volt, és hatalmas időtávlatokat ölelt fel. "Ez a legösszetettebb naptárrendszer, amelyet valaha ember alkotott" - mondja Carlson.
A maja naptárat egy autó kilométer-számlálójához hasonlíthatjuk annyiban, hogy egy maximális érték után átfordul, és újra beáll a kezdeti értékre. A maja vallás szerint a világ teremtése 5125 évvel ezelőtt történt: a mi naptárunk szerint Kr.e. 3114-ben, méghozzá augusztus 11-én. A maja naptár azonban akkor ezt mutatta volna: 13.0.0.0.0.
2012. december 21-én pedig ugyanezt fogja mutatni: megint 13.0.0.0.0-t. A maja naptár szerint a kezdetektől az "átfordulásig" 13 úgynevezett baktun telt el (egy baktun egy 144 ezer napos időegység). Ez tehát a világvége-jóslatok táptalaja.
A NASA december 22-ei összefoglalója megemlíti még, hogy jelenleg:
- nem fenyegeti ismert kisbolygó vagy üstökös a Földet
- nem közeledik a Föld felé semmilyen bolygó (ha egy ilyen mostanában szeretne ideérni, már az egyik legfényesebb objektum lenne az égen)
- nem kell félni a Naptól sem - bár közeledünk az aktuális napfoltmaximumhoz, a Nap nem fogja elpusztítani a Földet, ahogyan nem tette ezt az elmúlt 4,6 milliárd évben sem."
Forrás: origo - tudomány
A legfrissebb hír! :D - :)
Megtalálták a legősibb maja naptárt: nem lesz világvége
Guatemala északi részén, a dzsungelben a maják civilizációjához tartozó romok között a régészek egy újabb maja naptárra bukkantak. Valószínűleg ez a legősibb naptáruk.
A tudósok szerint a kalendáriumban sok minden egyezik azzal a másik maja kalendáriummal, amely szerint 2012.december 21-én eljön a világvége, és elpusztul a civilizáció. De a most megtalált naptárban nincs szó semmiféle világvégéről. Ellenkezőleg a lelet szerint még legalább hétezer évig fennáll a világ.
A facebookon már új időpontot hirdetnek, hogy rossz idő miatt elmarad most a világvége, és az új időpont március 21.-e. :DDDDDD DDDDDD
Be is raktam a nyilvános naplómba, de csak a monitor lefényképzésével lehetett jpg képet csinálni, hogy a naplóba be lehessen illeszteni.. :DDDDDD
Gigantikus LOL
12:30 :DDD
00:00 - Fényfókák nyüszítése hallatszik, ezzel jelzik azt, hogy nemsoká mindenki megdöglik.
00:15 - Az első krixkraxok megjelennek gombás, rothadó csészealjukkal...
01:30 - kimegy katonaság a krixkraxok gyászindulóját eljátszva egy pézsével
02:45 - kiesik a moncsicsijézus bele, pocak mindenkivel kib@szik
03:30 - a lumbulábiaiak megkezdik útjaikat a Nyuprulicmilyűne galaxisból
04:35 - Jön 66392358766 Radiátor Hajigáló Gladiátor, akik megesznek minden fitymás pizzát a Földön
06:15 - Megérkeznek a lumbulábiaiak, akiknek a hajóikat hotdognak fogják nézni, hisz hotdog alakúak...
06:45 - Elmegy az áram, mert a lumbulábiaiaknak kell a luxusvécéik működtetéséhez, amibe a sósavat okádják, és a négerbabákat szarják
07:55 - Mindegyik okostelón megjelenik Nyan cat, alatta Hitler beszédek, vagy a KUMBEJJ
08:45 - Amerikában bemondják, hogy Brintey Spearsnek lepattogzott a körömlakkja
09:25 - A lumbulábiaiak eljönnek Magyarországra is, eddig Etiópiában nyomultak
10:35 - Kiderül, hogy azért kopott le Britney körméről a cucc, mert olcsó körömlakkot vett, és nem a legdrágábbat!
11:15 - a Krixkraxok követelik a macitakimat, tőlem, az éj királynőjétől, de nem adom oda, helyette odaadom a szomszéd kutyáját :P
12:30 - Már hajnali háromkor megkezdődtek az akciók, a 404-ek összefogtak, és Budapest teljes fingkészletét összegyűjtötték. Ezt az egészet most kieregetik, és fél magyarország megfullad.
13:40 - A lumbulábiaiak megciánoznak minden hotdogot, és ingyen osztogatni kezdenek; újabb hullák. FIGYELEM!! MÁRCIUSIG NE EGYETEK HOTDOGOT, MERT ABBAN IS LEHET MÉREG!! DE AZ IS LEHET, HOGY EGY MINIATŰR LUMBULÁBIAI CSATAHAJÓ!!
14:25 - A guargumik leszállnak New Yorkban
14:50 - Amerikában egy reptoidűrhajót láttak...
15:30 - Bemondják Amerikában, hogy Britney azért nem vehette meg a 300 dolláros Vogue körömlakkot, mert jönnek a reptoidok! JÁÁÁÁJ, VÉGÜNK VAAAAN!!
16:20 - Hoffmann Rózsa elrendeli, hogy tiltsák be a biológiát, és a fizikát
16:50 - A reptoidok megszállják Amerikát
17:15 - A reptoidok megszállják Európát
17:25 - A reptoidok megszállják Afrikát
17:40 - Jönnek az annuakik is bulizni! Hurráááá...
18:15 - Bieber búcsúkocertet ad
18:30 - Elmegy az áram
18:30 - MONDOM, ELMEGY AZ ÁRAM!! AZ OKOSTELÓK SE MŰKÖDNEK!
19:15 - Jön a Télapó Slender Mannel, a Botosjetivel, és az apjukkal, Pedomacival
19:45 - Mindannyian megerőszakolnak egy csomó kölyköt
20:15 - A reptoidok még mindig Afrikában...
21:00 - Virágzik az anarchia; az emberek rájönnek, hogy csak akkor nyerhetnek, HA TÖMEGESEN LEFOSSÁK A MAGYAR PARLAMENTET!!
22:00 - Értesítik Obamát
23:00 - Obama még mindig nem vette fel a telefont, mivel nincs áram; meg kell próbálni Amerika nélkül
23:50 - Mindenki sikeresen feljutott a tetőre
23:56 - Gázálarc fel, hashajtó be...
23:59 - FOSÁÁÁÁS! Nem sikerült, és már két másodperc van hátra a világvégéből, és ha ez lejárt, mindenki meg fog dögleni, de ekkor a lumbulábiaiak vezére kap egy hírt...
MEGDÖGLÖTT AZ UTOLSÓ REPTOID IS!! MEGETTÉK AZ ETIÓP KÖLYKÖK% HURRÁ! MEGMENEKÜLTÜNK, HÁLA AZ ETIÓP GYEREKEKNEK!!
Én csak a három napos sötétségről hallottam...
Hm egyre izgalmasabbnak ígérkezik. :-)
Abban, hogy aki ismerősöm eddig nem akart szembenézni a megoldandó feladataival, az mostanság mind csőstől kapja olyan formában, ami elől már nem lehet kitérni.
Abban, hogy a nagyvilágban is beindult egy csomó változás, amit nem a médiából hallunk, mert az cenzúrázva van, hanem a neten megy körbe. Egyértelműen becsődöl az, ami eddig látszólag működött: bankok, betegségipar, pénz-lobbik.
Még csak az eleje látszik, de már nem tudják visszafordítani.
Remélem nem baj, ha én is válaszolok, de nem bírom megállni. :D
Szerintem a dátumokhoz csak az emberek ragaszkodnak....mindenki a saját tempójában dolgozik, vagyis szerintem hiba azt hinni hogy egy dátumtól "megváltódunk" mindannyian egyszerre, vagy ilyesmi, mert az csak egy iránymutató. :)
Az én jóslatom:
Ahogy eljön és elmúlik dec. 21. egy pillanat alatt el lesz feledve az egész, régebbi világvége jóslatokhoz hasonlóan.