2011. Új év. Új élet? Kezdődik az óvoda.... (beszélgetés)
bizony, a mai nap fokozattan gáz volt a csaj.... :-(
persze mikor rájön hogy ez nem mehet így tovább akkor szót fogad kb 5 percig. de ez nem minden nap van így. vannak napok mikor tiszta angyalka, máskor...de szerintem más is van így ezzel.
igen, próbálja hogy meddig mehet el...ha valami rosszat csinált rászóltunk, nem is volt vele probléma. na most aztán húzza az idegeinket:) kíváncsi meddig bírjuk. de mikor 100szor elmondom, kezdek agybajt kapni:) de soha ne feledjük el mégiscsak a várva várt babánk:)
próbáltad már, hogy felkínálod a bilit és azt mondod mondjuk, hogy "sajnos elfogyott, észre sem vettem!"
ezt érthetem úgy, hogy kisebb a fegyelem?
Igen, jobban próbálgatja a szárnyait;)
Semmi hajlandóságot nem mutat rá. Ha kakilni kell,lefekszik és kéri a pelenkát.
Azoktól szeretném kérdezni akik már megkezdték az ovit, hogy változott valamiben a gyerekük?
biztos az is megoldódik, másfél hónap még nagy idő az ő életükben
:-) Már úgy jön-megy az oviban,mintha itthon lenne. Viszont még a kakilással gondok vannak.:-(
Szia! Dehogy ciki, gyerek :-) Jó nektek, hogy ott lesz a nagyobb. Minket is bíztattak, hogy menjük be addig néha-néha, de a kicsi miatt nehezen tudom megoldani.
Szia! Mi is január 3.-án kezdjük az ovit,Andrisom már nagyon várja.:-) Annyi előnyünk van,hogy lányom nagycsoportos, így minden nap ott vagyunk,nem ismeretlen a környezet neki. Ő is ugyanúgy kap uzsonnát a lányom dadus nénijétől,mintha oda tartozna,már tök ciki néha,de úgy örül neki.:-)
Szóval a kiscsoportos óvó nénik biztatására hetente többször beköszönünk oda is, néha be is megy szétnéz,akkor pár percet könyörgök neki hogy indulni kellene... Szerintem nem lesz gond.:-)
Szerintem is az durva, hogy az nem sír aki nem szeret otthon lenni. Mintha azért mondták volna, hogy az a szülő is kellő képpen rosszul érezze magát akinek nem sír a gyereke. Biztos van olyan is, de azért általánosítani nem kellene szerintem...
Oké, menj ebédeltetni:)
Szerintem ez nem így van. A családi napközibe 2 hónapig jártunk, ott csak ebédelt, de amint írtam már folyton sírt nem szeretett ott lenni. Itt a 2. naptól ott alszik és szereti. Lehet az előző oviba mi megéltük az elválást, és ezért könnyebb volt...Szerintem nagyban az óvónőktől is függ hogy mennyire foglalkoznak a gyerekekkel, mert ha le vannak kötve és foglalkoznak velük akkor szeret a gyerek ott lenni, mert csak gyerekek között van, szerintem egy 3 éves gyermeknek szüksége van a gyerek társaságra. Ettől függetlenül, alig várja hogy mikor megyünk érte és egész délután vele foglalkoznunk.
Most megyek megebédeltetem az aprónépet. Aztán jövök vissza. Remélem még lesztek mert van egy csomó kérdésem.
Erről jutott eszembe pl hogy olyat hallottam (amin nagyon fel voltam háborodva), hogy az a gyerek nem sír az oviban aki jobban érzi magát ott mint otthon. Erről nektek mi a véleményetek?
Nálunk ez úgy szokott történni, hogy leveszik a gyerkőcök a ruháikat, és ők teszik be a szekrényükbe illetve belenyúlnak egymás szekrényébe, és valahogy eltűnik. pl. a mi szekrényünkben is van olyan ruha amit életemben soha nem láttam, ki szoktam tenni a fogasra...hátha valaki rátalál:)
Szia! De jó, hogy szereti! Nem rajzoltatok rá jelet? Vagy nem véletlenül tünik el? Vagy csak tönkrement?
Ismerős nekem is a helyzet, mi is "hallgatunk" amiért nincs ovi hétvégén. Mi ruhákkal vagyunk így...valahogy mindig eltűnik:)
Szia! Köszi, remélem úgy lesz. Nekünk nagyon kicsi családias ovink van (30 gyerek), remélem ez előny lesz.
Sziasztok!Mi szeptemberben kezdtük az ovit.Nagyon szereti a kislányom.Reklamál miért van szombat miért nem megyünk.Cipőkre figyelni mert 2 hónap alatt a 4. cipőt használjuk. :-))))
Szia! az én kisfiam szeptember 1-én kezdte az óvodát. Előzőleg is jártunk ilyen családi napközis oviba, de ott állandóan sírt, nem akart ott maradni, nem szeretett oda járni. Így gondoltam jobb ha váltunk hátha jobb lesz a másik. És milyen igazam lett... ide nagyon szeret járni. Második naptól kezdve ott alszik, imádja az óvónéniket, meg van a kis barátja. Tehát szerintem nagyon sok múlik az óvodán, hogy foglalkoznak vele...stb. Nektek is ilyen könnyű és gyors szokatást kívánok neked:)
Sziasztok!
Kislányom, Anna 2011. január 3-án kezdi az ovit. Várok mindenkit beszélgetni akinek a gyerkőce megkezdi rövidesen az oviba járást. Meg azt is akinek már megkezdte, mert hát kell a tapasztalat :-)
További ajánlott fórumok: