2 éves kicsim nem akar megbarátkozni az egyik mamival. Hogy "szeretessem meg" vele? (beszélgetés)
Szia! Ugyan nem vagyok szakértő a témában, de épp pszichológiából olvastam, hogy a gyerek 1 éves koráig mindenkit elfogad maga körül, akár idegen is lehet. És utána jön egy törés, amikor félni kezd az idegenektől és azoktól, akikkel nem alakított ki kötődést. Szerintem is azért "nem kedveli" a másik mamát, mert kevesebbet látta egész idáig, és nem tudott vele szoros kapcsolatot kialakítani. De jó hír, hogy 3-4 évesen már, ahogy egyre jobban meg tudja magát értetni, és kitágul előtte a világ, szülő nélkül is biztonságban érzi majd magát mások között.
Szóval tényleg az lehet a jó megoldás, ha a mamát is bevonjátok a család életébe, gyakrabban, mint ezelőtt, és hozzá is kötődni fog :) Tök jó példákat írtak le a többiek :))
Biztosan zavarja valami a gyereket. Nálunk alig 3 éves volt a kislány amikor a szomszédba költözött egy nagyon aranyos idős házaspár. A bácsival nagyon jól kijött, a nénitől mindig elhúzódott. Kicsit rosszul éreztem magam ezért, de aztán bevallotta, hogy a néninek szerinte sajt szaga volt és ő nem szerette a sajtot.
Csak ezért idegenkedett:)...
És valóban, eddig nem találkoztak túl sokat, ezen épp dolgozunk :D
De tényleg lehet ezért idegenkedik Oli, mert érzi a mamin hogy csendes, csendet, nyugit szereti,de ugye a két éves gyerek meg a csend és nyugalom :-D
a hangja meg rekedtes
különírva :D
oh :-((
Hát igen, ilyenek a gyerekek. Kiszámíthatatlanok.
Ezt is megpróbálom.
Próbálom elérni, hogy pozitív dolgokhoz kösse. Remélem használni fog.
Nála nagyon kedv függő is mondjuk, a múltkor pl egész jól elvoltak, de tegnap megint nem. :-(
Köszi!
Én is ebben bízok, és igen ha ott vagyok én is, csak rosszabb a helyzet.
:-DDD
Hálistennek nem az a tipikus csupanagybetűs ANYÓS.
jah:)enyémek is akihez nem mennek hozzá ott valami nem stimmal-vagy nagyon ronda az illető akarom mondani szépséghibás,vagy valami van benne amitől a gyerek megriad-pl hangja,illata,viselkedése,kinézete,vaqy olyan a kisugárzása.
De ezzel nem könnyítjük meg a fórumozó gondját:)
keresd meg az okát hogy miért fél a gyereked a mamitól-vagy marad a jó öreg trükk:ajándék a mamitól a gyereknek minden találkozásnál tudod a cukrosnéni variáció.
Sehogy sem, ne erőltesd és a nagymami is felnőtt, tudja, hogy mifánterem egy kétéves:)
Komolyra fordítva, az lenne talán célravezető, ha mesélnél a kicsinek az apukája gyermek koráról és abban sokat szerepelne a nagyi is és nagyon pozitív szerepben tüntetnéd fel.
Sziasztok!
Kicsi fiam két éves lesz bő 2 hónap múlva. Nagyon barátságos kisfiú, viszont ha a férjem anyuját meglátja, elfut, nem akar hozzá menni, és hisztis lesz. Pedig aranyos a mami nagyon. Nem értem. Mit tegyek??
A papát nagyon szereti.
Nekem is könnyebb lenne ha elfogadná a mamit, így nem is tudom odaadni pár óra sem, mert félek, hogy végig sírja.
Ötletek?