19 hós baba napközbeni alvása. Szerintetek? (beszélgetés)
Az nagyon jó, ha annyit alszik. A kisfiam is sokat szokott,de ennél vmivel kevesebbet.
Nagyrészt vizet iszik. Szokott teázni is, de nem sokat. Mást is szokott inni, de csak minimálisan ritkán. A miénkből pár kortyot. Szokott kapni nasit, de azt sem sokat. Akkor is igyekszem "normálisat" adni neki. (ami egy kicsit minőségibb inkább). Azt sajnálom, hogy kölesgolyót meg bulátát stb. nem adhatok neki. Nagyon szereti őket, csak rettentően megfogja a székletét, akár milyen keveset is kapott és ritkán.
Jó mondjuk négy évesen nagyobb (csipsz meg ilyesmi tekintetében).
Erre fele ez örök vita, hogy mennyi nasit meg ilyesmit kaphat a gyerek.
Az szép! Már mint, hogy annyi idősen babakocsiznak anyuka miatt. Meg a csipsz, üdítő.
Hát szerintem is gáz az ilyen, meg az is, hogy egy évesen nem alszanak napközben. Tudom, hogy minden gyerek más, de ez azért ......
Ha felébreszted, akkor hagyj időt neki, hogy magához is térjen. Kicsit még bújjatok össze az ágyban, esetleg beszélgessetek valamiről, simogasd, puszilgasd, mittomén. Ha odaviszed egy olyan játékát is magaddal, amit szeret, gyorsíthatod a magáhoztérést. És ha utána kimegy veled a konyhába, még tud játszani is kicsit vele, mielőtt leültök reggelizni.
Ha ébresztenem kell a gyerekeimet, én mindig felpuszilgatom és felsimogatom őket. :) Na persze most még megy, mert itthon vagyok velük.
Szerintem is aludnia kell még napközben. Normális esetben 15 perc vagy még kevesebb alatt elalszik. Volt már olyan is, hogy egy-másfél órát próbáltam hiába.
Mindig én altatom, mármint szokta apa is, ha itthon van, de nem egyedül alszik el. Akkor jövünk ki tőle, ha már elaludt. (kaptunk is ezért hideget-meleget)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Én is addig bent vagyok vele, míg el nem alszik, utána jövök ki. Nem közvetlenül alvás előtt van levegőn. A védőnőm is azt javasolta, hogy próbáljuk felkelteni reggelente hamarabb. Ha nem nyűgi, hisztis, akkor lehet. Ha igen, akkor inkább hanyagoljuk. Hát volt már olyan egyszer, hogy sikerült, akkor szegénykém az etetőszékben dörzsölgette a szemeit, meg nagyon lassan evett, ill. sokáig tartott. Olyan álmos volt. De sokszor volt már olyan, hogy próbáltam, aztán átfordult a másik oldalára és aludt tovább.
Ez mondjuk igaz.
A nagyobbikommal volt, hogy fél óra volt! A kisebbikkel 10-20 perc szokott lenni.
Én mindig melléjük feküdtem/fekszem.
Hááát...
Vagy húzod, hogy tovább aludjon reggel, és akkor nem alszik napközben, este meg korábban lerakod, vagy felébreszted 8kor.
Jobbat nem tudok.
Annyi még, hogy ne közvetlenül alvás előtt vidd levegőre, mert az felpörgeti, hanem jóval előtte, érjetek haza bő 1 órával alvásidő előtt.
További ajánlott fórumok:
- Rossz alvó 7-10 hónapos babák. Nálatok hogyan és mennyi idő alatt jött rendbe a baba alvása?
- 2 hónapos baba- mennyit egyen, mennyit legyen ébren napközben?
- Mikor állt át a babátok a napi egy alvásra? Mennyit alszik azóta napközben?
- 3 hetes babának milyen játékot érdemes venni/ hogyan érdemes vele játszani, hogy ne unatkozzon napközben?
- 9 hónapos babátok hányszor alszik/aludt napközben és éjszaka?
- 4 hónapos babátok mennyit alszik napközben?