15 éves bakfist, hogyan lehet felvilágosítani? (beszélgetés)
Az ilyesmi pont nem az eroszakrol szol. Ez csak technika, amit remelhetoleg soha nem alkalmazol.
Es apam dzsudos volt, aki a tanmesekkel a fenyokrol adta mindezt at. (A fenyonek vekony aga van, es barmennyi ho raeshet, mert elvezeti a feszultseget, ledobja a terhet.)
Nem csak utesnel, hanem emelesnel is ugyanezek az elvek ervenyesek.
Meg ha 40 kilos gyerekkent kisegited a felnott ferfit a schwert felhuzasnal, es miutan meghuztad a fokot, elmagyarazod neki, hogy sulybol kell emelni, es hogy mukodik a racsni, akkor nem leszel beszari.
Szerintem amugy a vilag egyik legjob spotja a vitorlazas a kolykokonek, mert ott nem "a masik" ember erofolenyevel kell keleckedni, hanem az elemi erok tepik ki a kezedbol a kotelet, vagy barmit. Meg rohadt fegyelmezettnek kell lenni csapatmunkaban, es tenyleg az van, amit a kapitany mond, kulonben nem megy a hajo.
Neha csak nagypofaju lesz az ember ilyen tudattal, mert hiaba probalkozott, es a cinikusok kugunyoljak, de az meg lepereg. Ha valaki meg sem probalja, az ciki.
Aki nem erőszakos természet, azt nem lehet rá megtanítani.
Viszont az önbizalom nem kutya.
Mi kisgyerekkent azt tanultuk, hogy huvelykujj a tobbin, ujjak szorosan zarva, hogy ne tord el a sajatod, csuklo egyenes, behuz, es vallbol, sulybol, nem konyokbol.
A volt ferjem lehulyezte emiat egyszer apam, mert "eroszakra tanit". Aztan visszakerdeztem, ugyan mi a normalis, hogy o a 22 eves novere ele kiment a buszmegalloba Bp-en, egy nem veszelyes kornyeken, vagy az, hogy en 16-18 evesen is atcsettegtem egyegul mindenhova? (Na jo, az akkori Havannan az en haverjaim se hagytak egyedul.)
Mázlista.
Nekem apám (elváltak) kevéssé folyt bele a nevelésembe, és hogy erős vagyok, arra egy fura háziorvos vezetett rá.
Azért sikerült. :D
Aki ennyi fszsagot beszel, arrol csak megjegyzik, hogy bolond.
Telen 6-kor veszelyesebb utazni, mit ugyanazon a jaraton nyaron? Mi a logika? Telen legalabb kintrol belatnak.
Ne magardjon egyedul ferfival? Ha leszallnak masok, kovalyogjon, mint szellentes a furdoben?
Nyilvan gyanus alakokkal nem komalunk, a sotet helyeket elkeruljuk, de annyira buta dolog felelemre nevelni a "gyerekeket".
Engem egyszer tamadtak meg egy sikatorban, mikor 18-20 eves voltam, es halali reszeg mentem haza. 50 plusz par kilos nokent sok eselyem nem volt, az a pasi 80 kg folott volt, es qva eros.En nem tudom mit, de a szemebe uvoltottem folennyel, es vegul elfutott. Mert az eroszak a dominanciarol szol, nem a szexualis vagyrol.
Nekem apam azon kivul hogy mit keruljunk azt tanitotta, hogy igenis eros vagy. Meg hogy hogyan kell utni, ha kell. Nem tudtam volna utni a falnak szegezve, de bennem volt tudat.
Parszor elgyepaltak rendesen, mert rossz helyen rosszkor voltam, vagy hujjje faszim volt, de ebcsont beforr, a forgorvos meg kipotol mindent. A vilag nem veszelyes, hanem szep. Ha fosni kellene mindentol, es a negy fal kozt maradni, nem lenne ertelme.
A Föld nem haldoklik, hülyébbek az emberek. ;)
Nem lehet örökké félelemben élni, semmi értelme!
DE igen , vannak még , akik oda fognak járni középiskolába.
Mégis , annyi minden van már itt is .Gyerekrablástól kezdve , szinte mindennap halálos balesetek, túz, áradások.
Néha úgy érzem haldoklik a főld nevű bolygó.
Osztálytársai, ismerősei nincsenek? Gondolom, nem csak ő jár vonattal iskolába. Együtt kellene utazniuk.
A pedofil disznót remélem, kiherélik! ;)
Igen valóban nem nekem kell már un.felvilagosztast adni egy ki
kozepiskolaba induló lánynak.
Csak féltem nagyon ,amikor télen a sötétben vonattal utaztatás. Persze arról már sokat beszéltünk soha ne egyedül utazzon. Vagy épp nem maradjon egy férfival egy fülkében.
Nagyon veszélyes vilagban élünk.
Jó tanuló kislán, de pl.. Amit a legjobban szeretett a kémia. Abba kellett hagyni a külön órákat. Mert a tanarbacsi pedofil volt.
Sajnos mindegy, mit akarna a szülő meghatározni.
Mi is átvettük a miniszoknyát, vittük az eldugott smink-készletet... Csak akkor még nem volt ennyire könnyű a fotózás és a képeket is legfeljebb a faliújságon lehetett megosztani.
A parti-drogokkal is kell vigyázni, a nyitott üveget befogva tartani, poharat nem otthagyni...
Az anyukák/apukák feladata, hogy a gyermekeikkel beszélgessenek. Folyamatosan, egész kicsi koruktól kezdve. Ha a gyermeknek a nemiséggel, szexualitással kapcsolatos kérdése van bátran kérdezhessen és őszinte, a korának megfelelő választ kapjon.
Egy 15 éves kislány már menstruál. Remélhetőleg az anyukája beszélget vele arról, hogy mivel jár felnőtt nővé válni.
Nem a te feladatod, hogy az unokáidat felvilágosítsd.
Többször kellene olvasgatnod, hogy jobban élünk...:(
Remélem, azért sokkal jobban is fog neked még menni, a sok pénz meg dőlni!
Tényleg jó lenne...
Nem olcsó mulatság a tanulás... :(
Adtam magamnak egy év pihit, no meg kicsit tanulni is kéne. Vagy angolt, akkor mehetnék tandíj nélkül mesterre, vagy tandíjjal simán szakfordítóira.
Szóval pénzkérdés is...
Bemelegítésnek ez a kis rövid képzés is de jó lenne:
Ó, dehogyis nem! Gondolj csak a Hoxa portálra!
Mindenkit felvilágosítunk, segítjük a gyógyulásban, és ismeretekhez jutunk magunk is! Van itt minden!!! :D
Csak azért kérdeztem, mert mostanában nem láttam sok fiatalt.
Kezd hiányozni a suli...
:))
Gyönyörű!
Éljen a magyar oktatás, csak így rövid ideig!
Biztosan 21. század van itt?
Van internet, ahol minden fent van. Azért elég sokan elérik már...
"„Csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság, bár az elsőben nem vagyok egészen biztos.” (Albert Einstein)"
További ajánlott fórumok:
- Milyen az, amikor egy férfi flörtöl? Tapasztaltak felvilágosítanátok a tapasztalatlant?
- Szexuális felvilágosítás - alsó tagozatban?
- Szexuális felvilágosítás
- Kisgyermekeink felvilágosítása - hogyan csináljátok?
- Bankban nem adnak felvilágosítást más számlájáról igaz? Még akkor sem ha családtagokról van szó!!?
- Hany eves kortol tartanak szexualis felvilagosito orat Mo.-on az iskolas gyerekeknek?