15 éves lány bokasüllyedésén mivel lehet segíteni? (tudásbázis)
Minél előbb beszerezni szakszerűen elkészített lúdtalpbetétet!
Ha nem kezeli, a lábfájás után jön a gerinc, vele párhuzamosan a csípő deformitása. Sokkal nagyobb fájdalmakkal, mint amit most érez, mert még a háta is fájni fog.
Ortopédiára menjetek, vagy olyan helyre, ahol számítógépes talpvizsgálatot csinálnak.
Párom így csináltatott magának karácsony előtt betétet, mert már nem csak a bokája fájt emiatt.
A fiam kapott egy betétet, és mindig abba a cipőbe tettük bele, amit fel akart venni.
Végül kinőtte, és nem csináltattunk másikat, pedig még kicsit ráfért volna.
Ennek már úgy 10 éve, a járásán kicsit azért látszik, de nem nagyon feltűnő.
Forduljatok szakorvoshoz, az jobban ért hozzá.
Csak extrém esetben kell külön cipőt csináltatni, a fiam betétje szandálban sem volt észrevehető. Persze egy lány esetleg szeretne magassarkút viselni, de amennyire én tudom, az ortopéd orvos azt nem is javasolja, amíg a lába rendbe nem jött.
nekem pedig nem volt gyógycipőm, csak lúdtalp betétem (amit nem igazán használtam), meg a gyógytorna, és tudatosan külső lábélre helyezett terhelés (járáskor) hozta helyre a tappancsaim kamasz koromban.
Azért egy 15 éves gyerkőc még nem fejezte be a növést sem, miért ne lenne formálható a lába?
Nekem is volt 14 évesen,ortopéd orvos írt fel talpbetétet,azt hordtam és elmúlt,kb fél év alatt szerintem.:)
A cipőm ugyanaz volt,vagyis persze minőségi de nem csináltattunk újat vagy ilyesmi.
Most 18 vagyok és már semmi baja a lábamnak,pedig azelőtt úgy mentem mint egy kacsa..
Persze, az ortopédián írnak fel gyógybetétet, amit a cipőjébe kell tenni.
Az ortopéd szakorvos majd el fog mondani minden tudnivalót, válaszol a kérdésekre.
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet elősegíteni hogy nőjön a fű?
- Szem körűl ki van repedve a férjem bőre. Mivel lehetne segiteni?
- Tudna valaki segíteni, hogy homlok és arcüreg gyulladást mivel lehetne eredményesen kezelni?
- Kislányomnak eldugult az orra, lehet, hogy kezdődő nátha. Mivel tudok neki segíteni?
- Tudnátok segíteni abban, hogy mivel lehet megtisztítani az aluminíumot a tűzhelyen, amire ráégett az étel?
- Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy az lcd tv képernyőjét mivel lehet tisztítani? Valami folyadékra gondolok!