142 centi vagyok, már nem növök. 24es bicikli sztetek jó nekem? (aukciós oldalon venném, ezért nem tudom magamhoz mérni) (tudásbázis kérdés)
Hurrá, akkor nemsokára tekerhetsz. :)
Na jól van. Csodálkoztam volna, ha nem, hiszen a most 144 cm magas fiamnak is túl nagy a 26-os, nekem jó a 26-os, aki 164 cm vagyok.
24es lett a nyerő... a 26os legalulra állitva is nagy volt :S holnap veszem meg a biciklit, végül találtam boltban is újat, elérhető áron :)
Miért nem próbálkozol a nyeregmagasság állításával? Az szokott segíteni a kis méreteltérésen.
Szia, nekem is ez volt a gondom, 150 cm vagyok, és a 26-os bringámon tudtam ugyan menni, de éreztem, hogy nagy nekem, a nyakam is folyton megfájdult egy hosszabb úton. A bicaj már a lányomé, ő már 158 cm, én most egy 25-ösre hajtok. A 24-es - nekem legalábbis - kicsi. Tényleg legjobb kipróbálni! A Decathlonban kb. egy-két éve még volt egy magasságmérő a bicikliosztályon, ami megmutatta, hogy milyen magassághoz milyen bringát ajánlanak! Azóta nem jártam arra, de lehet, még ott van. Nekem sem a 26-ost mutatta!
Sok sikert a vásárláshoz és jó bringázást!
igen, én is úgy gondoltam h a 26 nagy lesz, de féltem h a 24 meg kicsi :) próbáltam egy 26ost mostanában m azt ingyen ideadták volna, de nem tudtam felülni rá egyedül, úgy meg nem lehet a pesti utcákon közlekedni...csak mikor azt mondtam h én úgy tudom h 24es kell, akkor röhögtek, h tutira nem az kell. de akkor megnyugodtam :) köszi a válaszokat. :)
A 26-ost is tudja hajtani, de a lábnak sokkal kényelmesebb a 24-es és a kormány magassága is igy a praktikusabb. Egyébként a 26-os méret az a kerékméret. A vázmagasság a mérvadó.
Ezt a pedál közepétől (csapágy) kell mérni a nyeregcsőig. 48-50 -eseket kell nézned. De én inkább a 48-at ajánlanám. az kényelmes lenne neked.
Ezt azért tudom, mert a lányom triatlonozni kezdett és most járjuk a méreteket.
Bocsi, hogy okoskodom, de ez lesz a kényelmes a számodra. Fontos hogy ne fájjon a lábad, és biztonságosan tudj vele közlekedni.
Menj be egy biciglisboltba és ott meg tudod próbálni melyik mérte jó. Nem kell tudniuk, hogy nem veszed meg.
a 26-osról nem fog leérni a lábad a földre, a 150 cm-es lányomnak éppen hogy csak leér. a nyereg le van eresztve teljesen, és hosszúlábú.
A 26-ost könnyebb hajtani és szerintem az is jó méretileg.
Egyszerű: holnap bemégy egy kerékpárboltba (vagy bármelyik multihoz), s kipróbálod melyik méret a jó. :)
Szerintem a 24-es pont jó lenne Neked, picivel kisebb, mint a felnőtt bicaj. Lányom kamaszkoráig használta a 24-es montit. Megtartottam, majd jó lesz nekem, minimális a különbség a 26-os és a 24-es között.
A fiam is kb ekkora (11 éves), és 24-es biciklije van, úgyhogy igen. :)
nem hiszem hogy jó
26-ost vegyél. az én fiam 132 cm es és 26-os biciklit kapott most, mert a 24-est jövőre már kinövi és kényelmetlen lesz neki.
142? Te vagy az én emberem! Melletted biztos egész másként érezném magam a 152 cm-es magasságommal. :)
Bocsi, nem tudtam kihagyni.
142 centi vagyok, már nem növök. 24es bicikli sztetek jó nekem? (aukciós oldalon venném, ezért nem tudom magamhoz mérni)
További ajánlott fórumok: