13 éves fiúnak mennyi zsebpénzt adtok, ha a napi 3-szori étkezésre be van fizetve, tehát kajára nem nagyon kell? (tudásbázis)
A fiam most 15. heti 1000 ft ot kap.
Tanulásért, otthoni segítségért nem jár pénz, természetes, hogy tanul, és az is természetes, hogy a maga szobáját dolgait rendbe tartja, és az is, ha ezen felül megkérem valamire azt megteszi.
Nálunk most jött be először a zsebpénz, mert most mentek el középiskolába. Eddig az utcánk végén volt a suli, tehát semmi nem indokolta, de nem is igényelték.
Tehát most, hogy utaznak, havonta kapnak fejenként 2000,- Ft-ot. Ezt kell beosztaniuk. Emellett menzások, és a tízórait én csomagolom nekik. Most 13.-át írunk, és még mindkettőnek érintetlen. Lehet, hogy változni fog majd, de egyenlőre eszükbe sem jut költeni. Ezt szokták meg idáig.
Én a 13 éves lányomnak szoktam adni, 100-200-300 ft-ot, de nem minden nap, van hogy egy héten 3-szor, van hogy 2-szer, és van hogy egyszersem (főleg hónap végéhez közeledvén...).
De az én lányom nem helyben jár iskolába, és csak ebédel a suliban, tehát azért tízórai, uzsonna, főleg ha későn jön haza kell. Legtöbbször visz magával kaját, ha nem érkezek venni, ill. csinálni, akkor kap pénzt. De beosztja, és ami megmarad belőle azt gyűjti, nem veri el...
Tavaly Karácsonykor pl. én lepődtem meg a legjobban azon hogy mindenkinek tudott venni valami apróságot ajándékba. Pedig van 2 kisebb testvére, én és az apja:)
Házi munkáért ne adj.
A saját dolgait tartsa rendbe. A tanulásért sem járt nálunk.
Ha a zsebed bírja,adj heti ezret. De figyelj rá...
És rá kell vezetni,hogy gyűjtsön valamire...
Házimunkáért nem szivesen adnék, mert különösebb feladatai a saját cuccai rendbetartásán nincsenek.
Viszont ha valamire megkérem, akkor természetesen megcsinálja. Azt viszont egyáltalán nem szeretném, hogy azért segítsen a szüleinek, mert pénzt kap érte.
Ez nem jelenti azt, hogy extrém dolgokra kérném meg, sőt ő ajánlja fel, hogy segít főzni, ágyazni, reggelit csinálni, stb...
Igazság szerint már feltérképeztem a körülöttem levőket, ők heti 1000 forintot adnak, csak kiváncsi vagyok mások véleményére is.
Holnap lesz szülői, ahol az osztálytársak szüleit is meg fogom kérdezni, már ha egyáltalán válaszolnak.
Eleinte adj Neki naponta kis összeget, és ha már értékeli és be tudja osztani, akkor már csak hetente, később havonta.
Igazából a gyerekeknek az Isten pénze sem lenne elég, mivel nem tudják az értékét, hiába tudnak számolni.
Nekem a szüleim 14 éves koromban adták át mindkettőjük fizetését és nekem kellett beosztani, egy egész hónapra, rezsit is kivenni belőle.
Mikor első nap vásároltam olyat is, amit máskor nem szoktunk, apukám megjegyezte:
-örülök, hogy ezt vetted, de remélem hó végén is kapok :D
hát meglelődtem, mit mondjak :DDDD
de vettem :DDDD
szóval tanulni és tanítani kell a beosztást is, nem elég csak odanyomni akár még az ezreseket sem.
Elég baj, hogy ezzel intézi el a szülő :(
figyelhetne inkább a gyerekére, csak ez egyszerűbb, sajnos.
szóval, okosan adj!
További ajánlott fórumok:
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- 10 éves gyerekkel hogy beszéljem meg, ne felesleges játékra költse a zsebpénzt? Egyáltalán mire gyűjtse?
- Mit lehet vásárolni egy nap 500 Ft-ból, hogy az 2 étkezésre elég legyen?
- Mennyi zsebpénzt adnál egy 15 éves gyereknek/fiunak/ havonta?
- Mennyi zsebpénzt?
- Hány éves kortól adjon egy szülő zsebpénzt, mennyit és milyen időközönként?