12 éves lányomat nagyon zavarja, hogy szőrös a lába. Mivel lehetne szíőrteleníteni amitől nem erősödik? (tudásbázis)
A borotválástól nem erősödik a szőrzet, ennek semmi alapja nincs. Azért erősödik, mert változik a hormonháztartás: a serdülőkor végéig emelkdnek és beállnak az ösztrogén-, progeszteron- és tesztoszteronszintek. Akinél relatív tesztoszteron túlsúly van, annak erősebb, akár férfias szőrzete lesz. A borotválásnak ehhez semmi köze. Csak persze hamarabb kinő. Tény, hogy az epilálás, gyantázás ritkítja, de nekem pl. néhány nam után csúnyán begyulladnak a szőrtüszőim tőle.
Én megkérdeztem volna egy bőrgyógyászt előbb, ha a kislányomról lenne szó.
:-)
(nekem mensi előtti héten alig fáj.utána viszont nagyon...)
Örülök,hogy sikerült,és ez csak egyre könnyebb és fájdalom mentesebb lesz.Én már fel sem szisszenek :)
És milyen jó lesz,mikor majd egyre ritkábban és ritkábban kell gyantázni.
Lányom:
Legyantáztattam anyával tényleg túl lehetett élni. De azért mit ne mondjak nem röhögtem az érzéstől.Az 1. lehúzás nem fájt annyira utána meg egyre jobban fájt . Szerintem tényleg így sokkal szebb.: )
:-)
Kozmetikus vagyok,nem kell bemutatni.
viszont én nem kínoznám a lányomat,ha zsigerből elutasítja,és sír,mert annyira fáj neki a gyanta.Majd megküzd vele 5 év múlva,ha zavarja az erősebb szőr.Értem én,h meg kéne kímélni,de sajnos nem lehet...ilyen kis korban nem is ajánlatos gyantázni,mert eldeformálódik a szőrtüsző,aztán benő a szőr...
Amúgy meg igényes lesz,mert most is az,és át fog állni a tartósabbra,ha nagyobb lesz,és jobban bírja a fájdalmat.
Hajrá! És remélem beválik, kibírja. Nem hiába van az a mondás: a szépségért meg kell szenvedni. :o)
Móni-Nyonya, ne félj, fájni fog, de csak pár percig, de utána szép leszel, ez lebegjen a szemed előtt. :):) Néha nekem is kicsordul a könnyem, pedig nem ma kezdtem :D
Írjátok ám meg mi lett!!! :)))
Kitartás!
Elolvastattam vele ezt a topikot, köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ezt a lány írta:
Lehet, hogy van benne valami sőt több mint valami de én akkor is nagyon félek, mert a legabróbb bibi seb vagy akárminél nyűszítek (rossz szokásomhoz híven).Hát nem is tudom....
Na jó essünk neki a gyantűzásnak de szerintem fogom az egereket itatni ha nem is hangosan de biztosan.Köszi a bíztatásokat hallgatok anyára
Irány a :Gyanta : ( : )
Köcce:Móni-Nyonya
Olvastasd el vele ezt a fórumot, aztán majd rájön, hogy a gyanta a megoldás. :) Nekem a szüleim nem engedték a borotvát, azóta is hálás vagyok, az első alkalommal majd behaltam, de megérte. Azóta csak ritkult, gyengült. Lányosztálytársaim meg szinte könnyes szemmel mesélték első kozmetikusi gyantázási élményüket egyévi borotválás után, iszonyat fájt nekik és megerősödött. Csak az első fájdalmas, utána jobb lesz. Mármint túlélhető :D
Én lehet, ha lányom lesz, ráveszem, hogy 12-13 éves korától rendszeresen gyantázásra menjen, hogy 20 éves korára már töredéke legyen a szőrének. Mint ahogy nálam is történt, pedig még így is van dögivel! Azért a pihéket könnyebb eltüntetni, mint a már megerősödött szőrszálakat, és az ókorban is így csinálták. Persze nem akarok majd erőszakos lenni :)
Amúgy a cukorgyanta állítólag nem fáj annyira, mint a hagyományos gyanta. Menjetek egy olyan kozmetikushoz, aki frankón tudja a cukorgyantát használni és riogasd, hogy a borotvától meg fog erősödni még csúnyább lesz. Ha meg zavarja, akkor igenis bírja ki azt a 10-20 percnyi fájdalmat, utána 3-4 hétig nem kell majd semmit csinálni csak élvezni a szép, sima lábikót :)
ne krémmel, rémisztő vegyszerek vannak benne.
Vállalja be a gyantát. Hamar hozzászokik.
:(
Nálam is ez a helyzet. Ráadásul világos bőr, sötét haj és szőr...
A szőrtelenítő krém és a borotva ugyanaz a módszer.
Én nem használnék szőrtelenítő krémet mert tele van vegyszerekkel amik leoldjdák a szőrt,de a bőrnek nem tesz jót.
Mindkét módszer erősíti a szőrt, de ez is egyénfüggő.
Én a gyantát ajánlanám, azzal tovább is kitart a szőrmentesség :)
Én 15 éves koromtól szőrtelenítek és nem lett szőrösebb!sőt! elkoptt, alig van!
amúgy ha egyszer elkezdi, akkor nem lehet abbahagyni
Végeleges szőrtelenítés nincs.
Bírja ki a gyantát:) pár alkalom után látni fogja az eredményt, mindig mondjuk, a szépségért szenvedni kell:)
Igyon előtte 2 vodkát:):) nem érez majd semmit:) Viccelek:)
Azzal amivel minden nő,hiszen ezek szerint nő lesz belőle pár év múlva,de már zavarja a lába ...
így jár neki ami minden nőnek:)
Akár krém akár gyanta akár epillátor..mindegy,amelyik bejön neki..
További ajánlott fórumok:
- A lányomat veri a barátja, mit tehetnék?
- 7 év után kéri a lányomat! Most mi van?
- Hogyan szoktassm le az1 éves lányomat az éjszakai szopizásról?
- Hat éves lányomat hogyan szoktassam le a pelenkáról?
- Létezik az, hogy a beteg emberben erősödik a betegség tudat, és betegebb lesz, ha gyakran kérdezgetik tőle, hogy hogy van?
- Két és féléves lányomat kórházba kellett szállitani mert befulladt, ventinolt és flixotide pipát kapott.Volt valaki hasonló helyzetbe?Segits