1, 5 éves gyermeknél csípőficam miatti műtét. Volt valakinél ilyen? (tudásbázis)
A tiéd tényleg súlyos lehetett.
Bízom benne, hogy megússzuk műtét nélkül. Amióta közölték ezt a hírt, nem tudok nyugodni, folyton ez jár a fejemben.
Mennyi kellemetlenséget tud okozni ez a csípőprobléma?! Azelőtt nem gondoltam volna...
Először, kb. 9 hónapos koromban fel volt kötve a lábam, hogy hátha attol rendbe jön, de kellett müteni, aztán a mütétek után voltak rajtam mindenféle szerkezetek, amik tartották a lábamat, hogy ne tudjam összecsukni, mert azt nem volt szabad.
Akkor nálatok nem olyan nagy a baj, ha csak pici eltérés van, mert nálam elég sulyos volt, a forgócsontoknak a helye, ahova illeszkednek, nem volt kifejlődve, ezért a medencecsontból hajlitottak olyan részt, ahova illeszkedhetnek.
Amugy már rendben vagyok, legalábbis fájni nem szoktak, csak egy picit sántitok, mert a bal lábam kb. 1 centivel rövidebb maradt.
Remélem, hogy nem is kell műteni, mert ez még nem biztos. Egy kicsi eltérés van, az orvos azt mondta, nem vészes.
Csak érdeklődés szintjén puhatolózok, hátha valakinek van még mesélnivalója.
Sajnálom, hogy nálad így alakult, de azért most rendben vagy? Kengyelt nem kellett hordanod? Az én lányom tavaly ilyenkor 2,5 hónapig hordta. Azt mondták, hogy teljesen rendbe hozható a probléma. Eléggé megszenvedtünk a kengyellel is, erre itt van ez! :(
Kislányommal tegnap voltunk az ortopédián ellenőrzésen. Az orvos jól megijesztett azzal, hogy lehetséges, műtétet kell végezni kislányom csípőjén.
Kb. 2 hét múlva megyünk egy másik orvoshoz, aki a kérdésben dönteni fog.
Teljesen kétségbe vagyok esve!
További ajánlott fórumok:
- Elutasitott gyermeknevelési hozzájárulás, elutasított lakásfenntartási támogatás.
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- 2 éves korú gyermeknek szoktál adni Bolero italporból készült italt? Ugyebár édesítőszerrel készült...
- Volt már valakinél számlálóbiztos? (mikrocenzus 2016)
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- Volt valakinél a gyermeknek olyan fajta dadogása, ahol hangoknál akad meg, nem szótagokat ismétel?