Zenetagozatos általános iskolában hogyan zajlik a felvételi "vizsga"? Mégis óvodásokról van szó, mit követelnek meg tőlük a meghallgatáson? (tudásbázis)
Nálunk Ági lányommal sormintát is rajzoltattak. Már minden jelentkező kijött a teremből, csak Ági nem. A férjem már aggódott, hogy mi lett vele, bepisilt, vagy mi...?
Hát Ági az A4-es lapon körbe-körbe mind a 4 oldalán folytatta a sormintát. Meg kell annak adni a módját:))
Jó az a zenei általános! Nem csak zenei hozama van.
Tudom, hogy elírtad, csak azért pontosítottam, hogy egyértelmű legyen. :)
Amúgy abszolút attól függ, melyik iskola, van, ahol szinte semmi felvételi sincs, van, ahol meg egész komoly.
Köszönöm a válaszokat.
Nem hangzik túl rosszul. :)
Azt hiszem, megpróbáljuk!
Gondolom, hogy dallam visszaéneklése,akár hangszeres dallamé is, ritmusérzék (adott ritmus visszatapsolása, vagy egy dal ritmusának tapsolása)
Szóval nem kell nagy dologra gondolni:)
Meg vagyok lepve...:O
Nálunk az a feltétel a zene "tagozaton" az oviban,hogy legyen férőhely.
Nem lesz nehéz vagy megterhelő a meghallgatás, általában azt kérik a gyermektől, hogy énekeljen valamit, amit szeret, és vissza kell tapsolnia egy dallamot.
Ennyiből sok minden kiderül, de láttam már olyat is, hogy nem volt kedve énekelni a gyerkőcnek. na és? Még csak ovis. :-)
De jó pedagógusok a kollégáim (merthogy tagozatos iskolában tanítok) és mindig kitrükköznek valami értékelhetőt a csemetékből. :-)
Ott meg még jobb lenne, mert legalább ismerős közegben is lenne.
De nem tudom, hogy ez itt Budapesten mennyire gyakorlat. Pedig jól hangzik.
Köszönöm. Ez így még szimpatikus is lenne.
Nem nyúzzák sokáig a gyereket fölöslegesen...
És sok ember előtt kellett énekelned?
Jó, annyit nyilván tudok, hogy énekelni kell... De mennyit? És mit? Visz a szülő egy listát, és böknek belőle? És mennyi ideig tart?
Nagyon jó hangja van az egyelőre még középsős lányomnak, olyan dallamokat visszaad első hallásra, hogy nem győzöm kapkodni a fejem. (a Time to say goodbye -t simán ledúdolta egy margit - szigeti séta után, mert megtetszett neki/ Gondolkodom, hogy elviszem jövőre egy ilyenre, mikor iskolát kell választani, de nem tudom, mekkora stressz lenne neki.
Ha bárki megosztja velem a tapasztalatát, nagyon megköszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Akartok egy jó kis csapatba tartozni, ahol meghallgatjuk egymást?
- Tudnátok ajánlani olyan zenéket, amelyek kedvcsinálóak, amelyeket ha meghallgatsz olyan érzésed támad, hogy milyen jó élni?
- Én meghallgatom bárki problémáját, de az enyém senkit nem érdekel, miért?
- Ha párotokkal beszélni akar az orvos, mert rossz híre van, Ti mellette lennétek akkor is, ha egyedül akarja meghallgatni?
- Hogyan zajlik egy hagyatéki meghallgatás?
- Az asztmát észreveszi az orvos, amikor meghallgatja a tüdőt?