Zelmer porszívó! (beszélgetés)
Sziasztok!
Valakinek van illetve ismeri ezt a típusú gépet: Zelmer Aquawelt ZVC762SP?
Érdekelne, hogy amit láttam rövid video bemutatót a készülékről, a víztartályába a porzsákos betéten kívül van hozzá egy lamellás tartozék is amit láttam, hogy vízszűrős "üzemmódban" is lehessen használni?
Szia,
Tegnap vettem át a gépem. Tökéletes a felszereltsége. Amiket elsőre olvastam mint vélemények, azok a kicsi mosószeres víztartályt említették hátrányaként, azaz többször kell utána tölteni. Ez lefordítva a gyakorlatra azt jelenti, hogy megközelítőleg 8nm szőnyeg takarítására elég egy tartály mosószer. Természetesen a szőnyeg tisztaságától is függ, hogy hányszor kell átmenni rajta.
Másik hátránynak említették a mosószer hab kifolyik oldalt. Erre azt tudom mondani, ha az előírt habmegkötőt alkalmazza a felhasználó, akkor nem jelentkezik ez a hátrány. Én a HEPA szűrőt egyből kivettem és csak vízbe szívtam porszívózásnál a koszt. Nagyon hatékony a szívási teljesítményét illetően. A gép zajszintjére 80DbA-t írnak ami elég zajos. Én nem tapasztaltam használatnál, valószínű azért mert a motor frekvenciája abban a tartományban mozog ami a fülnek nem bántó.
Nagyon jól kezelhető könnyen fordul a kiegészítők is szuperek benne. Ami még érdekes. Az ablakmosó fejrátéttel próbáltam ki az ablaktisztítást. Föntről lefelé nem ajánlott, így csöpögés van. Ezt a funkciót még tesztelem. Valószínű az oldal irányú takarítás lesz a megfelelő. A műanyagok jó minőségűnek tűnnek. Szeretnék minél több információt róla. Tegnap 4 órán keresztül ismerkedtem az új kedvenccel. ZVC762ST
Hú, de régi már az a kérdés! De azért válaszolok, mivel nagy hülyeségeket írtak erről a porszívóról.
Kezdem ott, hogy 2007-ben vettük a miénket, és azóta is hibátlanul működik, javítva sosem volt. A lányomnak szeretnék karácsonyra venni, ezért kerestem a rá gyártóra, és a google feldobta ezt a témát is.
Amik miatt biztos vagyok abban, hogy a válaszolónak lövése sincs erről a készülékről azok a következők:1. a porszívónak nincs szőnyegtisztító funkciója amivel összevizezhetné a szőnyeget. Ebben a víz, csak szűrő funkciót lát el, nem takarítógép, csak porszívó. 2. Nem szűnt meg az alkatrész forgalmazás, a mai napig minden kapható hozzá(2016 év vége van lassan)3. a szívóereje olyan nagy, hogy csak a kerekeken guruló fej jó hozzá, mert másképp tologatni sem lehet, úgy letapasztja magát. 4. nem 50 ezer Ft volt, hanem 27 ezer. Bár az 2007-ben és nem 2012-ben, de a most kapható Zelmer vízszűrős is 40 ezer.
Sajnálom, hogy csak most tudtam válaszolni, így valószínűleg nem vetted meg akkor ezt a szuper gépet.
Ez nem jó hír!
Bár mi még csak nézegetjük a porszívókat, de egy boltban erről áradozott az eladó, azért voltam kíváncsi milyen lehet.
De rajtad kívül nincs is hsz.
Köszönöm, hogy leírtad.