Zavar, ha valaki nem köszön vissza a faluban vagy úgy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
"Alulértékelődnek"?
Téényleg?? És erről ki tehet?
Nem hiszem, hogy attól nem tisztel valaki, mert tegez.
Manapság szinte mindenki tegez mindenkit. Magázva is el lehet küldeni valakit a pics.ba és tegezve is meglehet adni a tiszteletet.
A club miatt lettem kíváncsi ki is írta ki a fórumot.
Aki itt, azt a kényszert érzi hogy meg kell osztanim mikor kefél, az ne legyen már ennyire úrinő.
Nem kell mindent ráfogni, de egyre jobban alulértékelődnek a személyes kontaktok. Kialakít egy kis buborékot az emberek számára.
Valóban a köszönési gyakorlat hiánya is sokat hozzátesz a fiatalabb korosztályhoz. Lehet, hogy szeretnének ők szépen köszönni, csak nem tudják hogyan kell és hogyan illene.
Nem okvetlenül kell mindennt az onlájn világra fogni!
Persze, az is, hogy úton-ótfélen telefonjukat bogarásszák az emberek, se látnak, se hallanak...
Azonban az is bőven hozzájárul a viselkedési kultúra hiányosságaihoz, hogy valamikor, kiskorukban, nem lettek megtanítva arra, hogy az ismerősök köszönni szoktak egymásnak.
Szegény gyerek!
Nincs is, akitől megkérdezhetné, mikor elkezd kamaszodni, hogy akkor most a szomszéd néninek mit mondjak? "Csókolom"? "Jó napot"? "Szia, Mari néni"?
Nagy tanácstalanságában aztán lecsapja a fejét, és szó nélkül elmegy mellettem... (Ha hagyom...)
Azért itt perspektívát kellene váltani.
Te a saját viselkedésedért vagy felelős: azaz a saját köszönésedért. A többi az a másik ember dolga, azzal foglalkozzon ő.
Egyre jobbak ignorálják ilyen téren egymást az emberek. Főleg a fiatalabb generációk. Talán az elhatalmasodó online világ az oka, a megnövekedett szociális szorongás. Valahol engem mégis zavar, mert én a tisztelet megadásával azonosítom a köszönés viszonzását, adott esetben kezdeményezését.
Én városban élek, nem is szoktam mindenkinek köszönni, ha távolról látom az illetőt, akkor még az ismerősöknek sem. De amikor egy hangos, érthető, közeli köszönést sem viszonoznak, az bántja az önérzetemet. Én is befelé forduló egyén vagyok, mégis veszem az erőt.
Legközelebb én sem köszönök annak, aki nem fogadja az üdvözlésemet legyen az szóbeli, vagy csak egy intés.
Mivel változik a kis települések lakosságának összetétele, ez hozza magával azt is, hogy elmennek az emberek egymás mellett...tisztelet a kivételnek, mert azért van jó példa is még.(vagy maguknak valók az emberek)
Nem értelek benneteket, akik "a legnagyobb gond" jellegű hozzászólásokat írjátok.
Valószínűleg nem ez a legnagyobb gondja. Lehet, hogy az ennél nagyobb gondjait is kiírta már vallomásba. De lehet, hogy nem. Hol van az megírva, hogy az ember csak a legnagyobb gondját írhatja ide?
Leírta, hogy zavarja, és kész.
Engem is meglep néha, hogy olyanok se köszönnek, akiket gyerekkoruk óta ismerek.
(Megvonom a vállam ilyenkor: megváltozott a világ.)
Pasiknak, miért köszöngetsz előre?
Az etikett szerint, a férfi köszön előre a nőnek, kivétel, ha jóval idősebb. Vannak azért olyan intelligens urak, akik még így is előre köszönnek. Nem kell ezt erőltetni!!!
Egyébként furcsa, ha vidéken járok, a teljesen ismeretlenek is általában köszönnek. Nem értem ismerősként a faludban miért tapasztalod ezt?
További ajánlott fórumok:
- Bemész valahova, köszönsz, és nem köszönnek vissza. Hogy vagy ezzel a kérdéssel?
- Mit lehet olyan fiúval kezdeni, akinek elvileg tetszem, de mikor odajön hozzám zavarba jön és össze-vissza beszél hülyeségeket?
- Az lenne a kérdésem, hogy ha GYES mellett visszamegyek 6 órában dolgozni, felmondhatnak-e amíg kapom a GYES-t? Köszönöm a segítséget!
- Valamit megnyomtam a gépen és most eltűnt a tálca, a címsor, minden! Hogy állíthatnám vissza? Köszönöm a segítséget!
- Tudna valaki kölcsönadni egy paradicsom-halpaszírozót a mai napra Székesfehérváron? Érte megyek, visszaviszem! Előre is köszönöm!
- PCOS esetén, a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően mennyi idő után áll vissza a szervezetem a normális állapotába?