Zabpalacsinta recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
1000 kcal
100 gr zabliszt (én a bolti zabpelyhet szoktam ledarálni)
50 gr fehérje (bármilyen ízű lehet, akár fele-fele arányban)
2 tojás
1 banán
150-200 ml tej (vízzel is helyettesíthető)
1 kávéskanál szódabikarbóna (elhanyagolható)
Ízlés szerint fűszerek (gyömbér, fahéj, szegfűszeg...)
Édesítő (bár én ezt nem szoktam, mert nekem elég édes így is)
A Zabpalacsinta elkészítési módja:
A zablisztet keverd el a fehérjével és a szódabikarbónával, külön tálba a banánt egy villa segítségével pürésítsd össze, keverd el a tojásokkal, majd öntsd hozzá a lisztes leverékhez. Add hozzá a tejet/vizet, érzésre, sűrűbb, olyan "másnapos főzelék" állagúnak kell lennie. :) Sütésnél kis merőkanállal amerikai palacsinta stílusban a legjobb, ha vékonyan sütöd kiszárad. Jó étvágyat!
Én kókuszzsírt szoktam sütéshez használni.
Diabetikus dzsemmel, illetve túrókrémmel isteni. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: katerinanono, 2016. febr. 14. 01:49
A zabpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.