Volt már valakinek melanóma gyanús anyajegye? (tudásbázis)
Ez lehet melanoma?
A combomon van, gyerekkoromban jóval kisebb volt, évek óta ilyen már, nem tudom igazán mikor kezdett el változni. 6-7 mm-es, szabálytalan a színe, kissé kidudorodik, két vastagabb szőrszál lóg ki belőle, előtte ilyen nem volt. A széle szabálytalan, halványabb, néhol sötétebb foltos. Alakja is szabálytalan. Nem fáj, nem viszket, nem vérzik.
Bocs a képminőségért, sötétben villanyfényben már ilyen. 25 éves vagyok.
Köszönöm a válaszokat!!!
Őszintén szólva nagyon megijedtem...
Sosem volt még a környezetemben sem ilyen...
Persze tudom hogy az eredmény csak a szövettan után derül ki,de jó olvasni hogy nem kell félni...
Szia.
Nekem 13 éves koromban szintén a hátamon volt egy,de nekem azonnal a helyszínen leszedték lézerrel mert veszélyes volt nagyon.
Szia! Leveszik, elküldik szövettanra és nem lesz semmi gond :)
Levétel után lesz pár varratod, amit nem érhet víz, meg varratokkal nem lehet sportolni és pár hét múlva ritkítják a varratokat majd pár nap múlva kiveszik a maradékot is, utána is vigyázni kell még, hogy ne érje víz, ne puhuljanak fel, a levétel után este kicsit feszülhetnek a varratok, ilyenkor lehet fájdalomcsillapítót bevenni.
Nekem is vettek le kettőt, a szövettanon minden ok. volt.
Most is le fognak egyet venni, mert le kell, vagyis ajánlották, hogy vetessem le.
Ne félj, pár perc a műtét, nem érzel semmit. Adnak az anyajegy mellé egy érzéstelenitő szurit és kimetszik pár perc alatt. Nekem a két anyajegyet egyszerre metszették ki tiz perc sem volt varással együtt az egész.
Sziasztok!
3 gyerekese anyuka vagyok és ma voltam dokinál.A hátamon talált egy gyanús anyajegyet amit ki kell műtettenem és szövettannal mielőbb vissza rendelt.Aki már átesett ezen,osszátok meg velem kérlek mire számíthatok!:(
További ajánlott fórumok:
- Barnulás, fehér bőrrel és anyajegyekkel - de miképp?
- Mikor jelennek meg a babán az anyajegyek?
- Van valami "cikis" helyen anyajegyetek, esetleg pattanásotok?
- Önbizalomhiány anyajegyek miatt
- Kinek volt már rosszindulatú anyajegye (carcinoma basocellulare)?
- 6 éves lányom anyajegyével bőrgyógyászhoz kell mennünk. Volt ilyen mással is?