Volt már dolgod az OEP-el (Országos Egészségbiztosító Pénztár)? (beszélgetős fórum)
Sziasztok Mindenki !
Az ellátások kifizetésére vonatkozó tv. a következő.
OEP ( most mád regionális egészségbiztosítási pénztár 2009.01.01.-től) a pénzbeli ellátások iránti igényekről a beérkezésüket követő 30 napon belül köteles dönteni. ( lásd a 217/1997 kormányrendelet 39.§ (1) bekezdésében.
A határidőt a rep vezetője indokolt esetben egyszer meghosszabíthatja. Ha az ellátást a rep a megadott határídőre nem fizeti ki, az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot , azaz naponta a jegybanki alapkamat kétszeresének a 365-öd részét köteles fizetni a jogosult részére.
Nem kell ae kamatot kifizetni a folyósító szervnek, ha az legfeljebb 1000.-Ft.
lásd: 1997/LXXXIII.tv. 69§. és a 217/1997. kormányrendelet 39.§(3) bek.
Ezt a rendeletet úgy játszák ki, hogy ha munkáltató rossz vagy hiányos adatszolgáltatás nyújt be , akkor csak 30 nap után szólítják fel hiánypótlásra és így ismét nyernek 30 napot a kifizetésnél.
a határidő 30 nap ami onnan kezdődik hogy minden általuk kért dokumentum beérkezett!!! kivételes estekben ez az meghosszabbodhat 15 nappal!!!
Na azt,hogy mi számít kivételesnek azt nem tudom
sajnos :-)
Most mennem kell az óviba a fiamért! sziasztok!
de az . . .
Azt mondta a Nő,hogy akkor lehet hogy a Mátének rosszul lett rögzítve a számlaszáma!
Mondtam én még nem kaptam olyan pénzt a számlára ami nem engem illetett volna!!!
na megvagyok
19-ére van engedélyezve akkor fognak utalni csütörtökön tudom felvenni kártyával!!!
És nagyon kedves volt a nő!!!
felhívom most a tb-t megkérdezem mikor utalnak táppénzt!!!
kiváncsi leszek mit mondanak!
én egyszer családi pótlékot nem kaptam hónapokig!!! amikor megkérdeztem azt mondták utalták mindig!!!
aztán kiderült,hogy az utca jó volt de a város nem!!! :-)
Pedig a lakcímkártyámból írta ki a csaj :-) ráadásul karácsony előtt volt :-(
mondjuk nálunk hamar megy az ügyintézés.
először 6-an voltak előttem és 10 percet vártam másodszor kb 5 perc alatt rákerültem!
de nálunk 9 ablak van és minden ügy más ablakhoz tartozik!
Nekem a jövedelemigazolás hiányzott az előző munkahelyemről mivel visszamenőleg 2 évre nézik és azt kérték be!
Mondtam az nincs nálam elveszett!Azt mondták ki tudják kérni ők is de mivel budapesti székhelyű a cég ezért hosszadalmas lesz, inkább kérjem ki én!!
Pénteken a pesti központnak írtam délben egy emailt és délutá jött a válasz,hogy a hiteles másolatot postázták!
Hétfőn be is vittem mert meghozta a posta! 1 munkanap!!! Akkor neki miért tart tovább???
Ahogy én számoltam nekem novemberben csak 1 napot kell a tb-nek fizetnie , mert 6 napot fizetett belőle a munkahelyem!
Az első 15 napot fizeti a munkáltató és nekem úgy jött ki,hogy november utolsó napja a 16. lett volna!
De a tb-nél mikor kérdeztem azt mondták,hogy 11.20.-tól van bent táppénzem....
akkor is már 01.15. van és nekem is kell a pénz!!!
Te a megyeinél vagy az országosnál érdeklödtél?
Lehet nekem is rá kellene kérdezni telefonon!
hát ez sem semmi,hallod,november 20 óta???akkor én ezek szerint még legyek türelmes???!!!
amikor tavaj januárban én is másfél hónapot vártam a pénzre,akkor kiderült,hogy mivel én még csak kb 4 hónapja voltam ennél a cégnél,és akkor ugy történik az ügyintézés,hogy az előző munkahelyről kikéri a TB,illetve az OEP a nem tudom milyen papirokat,nem tudom menyi időre vissza menőleg,na ott kiderült,hogya Spinner kft,ahol elötte dolgoztam,nem jól küldött be valami adatokat,és az OEP ezt jelezte postai uton nekik és az ő válaszukat vártál,egy hónapig,2008-ban,az Email világában,postai út????miért???nincs internet????sokkal gyorsabb...nem számit....
közölte velem az ügy intéző spiné,hogy mennyek be a Spinner kfthez,az előző munka helyemre és szóljak az irodán,hogy....na erre eldurrant az agyam és megkérdeztem tőle,hogy ő holnap bemegy-e az én munkehelyemre és elvégzi-e az én munkámat????erre ő felkapta a telefont,valakit felhivot és láss csodát,egy hét sem telt el,rajta volt a számlámon a pénz....
most nézem mit írtam :-)
A fizuja 3/4-ét kapta!
bocsi
Szia meezy!
Én totál ugyanebben a helyzetben vagyok!!!
november 20- a ( megkérdeztem tbt) óta van bent táppénzem a tb-nél és még egy fillért sem kaptam , ráadásul múlt héten bekértek még papírokat tölem!Mikor bevittem kérdeztem,hogy mikor fogok pénzt kapni! ZT MONDTÁK 30 napon belül!
Nagyon jó!!!
A párom minden hónapban fizetett járulékokat illetve vonták tőle! Erre most januárban közölték vele , hogy a könyvelő mindent elrontott és tavaly minden hónapben kevesebbet vontak tőle ! Így most levontak tőle 148000 forintot és kapott kamény 30000-t! Nekünk az volt a szerencsénk,hogy volt hét nap szabija amit még kifizettek neki és igy akkor kb a megszokott fizetésének a 3/7-ét kapta!!
DE ÉN MÉG SEMMIT!!!!
MÉG TÜRELMES VAGYOK,DE NEM SOKÁIG!
További ajánlott fórumok:
- Európai egészségbiztostást hogyan lehet elintézn?
- Szerintetek ez igaz?: Az új egészségbizt.rendszerben a biztosító csak orvosi kezeléseket támogat és nem lesz gyed, tgyás?
- Európai egészségbiztositási kártya igénylése hogyan történik?
- Európai egészségbiztosítási kártya
- Hogyan fizethetem ki az elmaradt egészségbiztosítási járulékomat?
- Hova kell visszaküldenem a családi adókedvezményes papírt, ha az egészségbiztosítási pénztártól kaptam?