Víz szerepe szervezetünkben.Avagy mennyit igyunk nap mint nap. (tudásbázis)
az nagyon kevés.
2,5 litert kellene szerintem egy felnőtt embernek.
Nekem van is ennyire igényem.
A túlzásba vitt vízfogyasztás ( kb. 8 liter fölött ) felborítja a szervezet ionháztartását, és halált is okozhat!
De azért gondolom, senki sem iszik ilyen mennyiségeket. :)
Egészségesebb.Hmmm...Ezen elgondolkodtam egy kicsit.A Balatonnál lakunk itt tavasztól őszig ,de főleg nyáron annyira klór szagú a viz,hogy szinte az ihatatlanság küszöbét surolja.Többször jeleztük a Drv-nek de hiába.
Akkor?!
Szia. Ne is izgasd magadat... Napi szinten nekem is "elmegy" néha az 5l. Szerintem semmi bajunk nem lesz tőle, vagy igen? :-)
Az biztos, hogy jobb mintha 5l pálinka lenne, nem? :-P
úgy hallottam méregtelenit és szebbé teszi a bőrt.
a gyerekek sajna inkább koláznak mint hogy vizet innának.nekik a viz nem ital .
A napokban olvastam egy új kutatási eredményt, ahol arról számoltak be, hogy nem nem is biztos, hogy annyira hasznos a sok ( napi 2,5- 3 liter, vagy ennél több) folyadék, mint amennyire propagálják.
Én minden esetre, függetlenül bármilyen kutatástól, akkor és annyit iszom, amennyit a szervezetem megkíván.
"Oxygént visz a sejtekhez"
Mármint a víz? Ejnye, bejnye!
Nagyon fontos a szervezet számára a VÍZ!
Oxygént visz a sejtekhez, így azok működését javítja. Naponta legalább 1.5 liter, legfeljebb 3 liter+ egyéb folyadék!( leves, gyümölcs,stb.)
Az elégtelen folyadék bevitel miatt vérünk besűrűsödik, így csökken a keringő vér mennyisége, mely szapora pulzust, vérnyomás csökkenést és fejfájást okoz - szóval általános rossz közérzetet ! Úgyhogy igyunk sok vizet, teát, gyümölcs leveket nem lónyálakat!!és szoktassuk ehhez gyermekeinket is!
ha többet iszunk, többször is járunk wc-re - ez mindenkinél így van
Orvosok mit javasolnak Neked a szomjúságra?
ezt hogy érted? vizet pisilsz?
nem folyik az át rajtad!!! naponta minimum 2 liter vizet meg kell inni
További ajánlott fórumok:
- Hasonlatok... szerepeljen benne a MINT szó
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- A szakdolgozatomhoz kéne, hogy segítsetek! Le tudnátok írni, hogy mit gondoltok az APEH-ről mint szervezetről, az ott dolgozókról, stb?
- Többet fizettem, mint ami az árun szerepel. Reklamáljak?
- Miért éget több kalóriát a szervezet szobabiciklizés közben, mint gyors gyaloglásnál?
- Infralámpával lehet D-vitamint a szervezetbe juttatni?